قیمت هر متر خلافی ساختمان 1402

کمیسیون ماده 100

4 / 5. تعداد رای: 22

جریمه ماده صد شهرداری چگونه تعیین می شود؟ قیمت هر متر خلافی ساختمان 1402 چقدر است؟ چه راهکارهای قانونی برای تعدیل یا برطرف کردن انواع جریمه ماده 100 بر تراکم اضافه وجود دارد؟

جریمه ماده صد شهرداری بر تراکم اضافه، جزو اقدامات تنبیهی قانون برای شخصی است که مرتکب تخلّف تراکم اضافه شده است.

پادکست: فرمول محاسبه جریمه ماده 100 شهرداری

تراکم اضافه یا اضافه بنا یکی از انواع تخلّف های ساختمانی است که در کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری به آن رسیدگی شده و در نهایت یا منجر به تخریب می شود یا با پرداخت جریمه به خیر می گذرد!

مقاله: وکیل کمیسیون ماده 100

با توجه به اهمیّت و پیچیدگی پرونده های تخلّف تراکم اضافه و همچنین ابهامات موجود در ماده 100، در آسا وکیل قصد داریم شما را با تمام جزئیات این تخلّف آشنا کنیم.

تعریفی ساده از تراکم اضافه بنا

قبل از هر چیز بد نیست بدانید که منظور از تراکم اضافه آن هم در ساده ترین حالت، این است که مساحت ساختمان ساخته شده بیشتر از آن زیربنایی باشد که در پروانه ساخت تعیین شده است.

ویدیو: مهلت پرداخت جریمه کمیسیون ماده 100

تذکر: طبق قانون جدید تراکم شهرداری، هیچ فردی حق ندارد که به طور خودسرانه و هر زمان که دلش بخواهد اقدام به ساخت و ساز کند. بلکه ابتدا باید از شهرداری اجازه ساخت بگیرد یعنی همان پروانه ساخت.

از جمله مواردی که در پروانه ساخت تعیین می شود، مساحت زیربنای ساختمان مورد نظر است. حال اگر سازنده محترم بیشتر از این مقدار تعیین شده بسازد، مرتکب تخلّف تراکم اضافه شده است.

تخلّف اضافه بنا با توجه به تأثیر منفی اش بر ظاهر شهر و مهم تر از همه خطرات جانی برای مردم و در مواردی هم مختل کردن رفت و آمد و آرامش افراد جامعه، بسیار حائز اهمیت است و قوانین سفت و سختی نیز برای برخورد با شخص متخلّف وضع شده است.

آشنایی با مفهوم تراکم

اگر برایتان جای سؤال است که تراکم چه مفهومی دارد باید عرض کنم که؛ در واقع تراکم، بیان کننده تعداد ساختمان ها و انسان هایی است که باید در یک فضای مشخص زندگی کنند و این که چه اندازه ای از فضای موجود شهری را می توانند در اختیار خود بگیرند.

مقاله: اعتراض به رای کمیسیون ماده 100

چنانچه بر خلاف این تراکم اقدام به ساخت و ساز شود، نتیجه اش زیستن تعداد بسیار زیادی از مردم در یک فضای کوچک است و طبیعتاً مشکلات زیادی را به بار خواهد آورد. از زشتی چهره شهر گرفته تا خطرات جانی، شلوغی و ازدحامی که منجر به سلب آرامش مردم می شود.

تذکر: تخلّف اضافه بنا تنها محدود به مرحله ساخت نیست. بلکه یک مالک حتی حق ندارد بعدها بیاید مثلاً بالکنی به ساختمانش اضافه کند یا تعداد طبقات را افزایش بدهد و…

بنابراین اگر مالکی، ملکش را بر خلاف حد و حدود مقرر در پروانه بسازد، با توجه به شرایط مقرر قانونی، به تخریب اضافه تراکم و یا جریمه نقدی آن محکوم خواهد شد. توجه داشته باشید چنین تخلّفاتی در شهرهای بزرگی مانند تهران به وفور دیده می شود.

شرایط دستور تخریب اضافه بنا

همان طور که در ابتدا گفته شد؛ مرجعی که صلاحیت رسیدگی به تخلّف تراکم اضافه را دارد، همان کمیسیون ماده 100 معروفی است که در آسا وکیل حسابی از آن برایتان گفته ایم.

کمیسیون ماده 100 در چه صورتی دستور تخریب اضافه بنا را می دهد ، قیمت هر متر خلافی ساختمان 1402 ، فرمول محاسبه جریمه اضافه بنا ، قیمت هر متر خلافی ساختمان در شهرستان ، فرمول محاسبه جریمه ماده 100 شهرداری ، جریمه بالکن
کمیسیون ماده 100 در چه صورتی دستور تخریب اضافه بنا را می دهد ، قیمت هر متر خلافی ساختمان 1402 ، فرمول محاسبه جریمه اضافه بنا ، قیمت هر متر خلافی ساختمان در شهرستان ، فرمول محاسبه جریمه ماده 100 شهرداری ، جریمه بالکن

از آنجایی که کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری با هیچ کسی شوخی ندارد، پس از رسیدگی اش در 2 صورت حکم به تخریب بنای اضافه می دهد. یعنی:

  • اگر در این متراژی که اضافه بر زیربنای مندرج در پروانه ساخته شده است اصول فنی، شهرسازی و بهداشتی نیز رعایت نشده باشد، شک نکنید که حکم تخریب را در پی دارد.

مثلاً ساختمانی با تعداد طبقات زیاد بر خلاف پروانه ساخته می شود. این یعنی تخلّف تراکم اضافه. امّا همین ساختمان فاقد استحکام استاندارد است. این یعنی عدم رعایت اصول سه گانه ذکر شده!

اینجاست که کمیسیون ماده 100 حکم به تخریب قسمت های اضافی را می دهد و البته این امر ممکن است منجر به از بین رفتن تمام ملک شود.

تذکر: هزینه تخریب به طور کامل باید توسط مالک متخلّف پرداخت شود.

  • از طرفی این امکان وجود دارد که کمیسیون ماده 100، تخلّف بر تراکم اضافه را قابل چشم پوشی دانسته و حکم به پرداخت جریمه بدهد. چرا که اضافه بنا اگرچه متخلّفانه است امّا برای مردم آنچنان خطرناک نیست.

در این حالت که شهرداری کوتاه آمده، اگر مالک بد عهدی کرده و با تقاضای شهرداری مبنی بر دریافت مبلغ جریمه، از پرداخت آن خودداری کند، در این صورت جریمه نقدی تبدیل به حکم تخریب اضافه بنا می شود.

چشم پوشی کمیسیون ماده 100 از تخریب اضافه بنا

از تخریب که بگذریم، کمیسیون ماده 100 در مواردی که تخلّف تراکم اضافی آنقدری حاد نباشد، یعنی اصول فنی – بهداشتی و شهرسازی را خدشه دار نکرده باشد، از خیر تخریب بنای اضافه می گذرد.

امّا به دلیل تخلّف از قانون، مالک متخلّف را به پرداخت جریمه محکوم می کند. البته رعایت شدن اصول سه گانه یک طرف قضیه است. زیرا در تصمیم شهرداری برای حکم به پرداخت جریمه تراکم اضافی فاکتور های دیگری نیز نقش دارند.

در ادامه شما کاربر محترم آسا وکیل را با این 3 مورد آشنا می کنم:

موقعیت مکانی و محل قرارگیری ملک

منظور این است که ملک دارای تخلّف اضافه بنا در بر خیابان، اعم از اصلی یا فرعی و در داخل کوچه خواه بن بست و باز قرار داشته باشد.

نوع استفاده از فضای احداثی

جریمه ای که کمیسیون ماده 100 برای تخلّف تراکم اضافه بنا صادر می کند باید متناسب با نوع استفاده ای باشد که از این فضای ایجاد شده می شود.

نوع ساختمان بر اساس مصالح

سومین فاکتور این است که جریمه باید متناسب با نوع ساختمان از نظر مصالح به کار رفته در آن باشد.

در نهایت با صدور رأی کمیسیون مبنی بر پرداخت جریمه نقدی، وظیفه وصول کردن این جریمه از مالک متخلّف، بر عهده شهرداری است.

مسکونی یا تجاری بودن | تراکم اضافه | میزان جریمه

توجه داشته باشید که نوع بنای احداثی در میزان جریمه نقش دارد. یعنی با وجود اینکه روال صدور رأی به پرداخت جریمه در کمیسیون ماده 100 برای زمین های مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی به طور مشابه است (یعنی همان 3 مورد ذکر شده در بالا) امّا مقدار جریمه تخلّف بر تراکم اضافه با توجه به تجاری، مسکونی، اداری و صنعتی بودن بنای ساخته شده متفاوت است.

مقدار جریمه تعیین شده برای تخلف اضافه بنا

مقدار جریمه یک حد و حدود قانونی داشته و بر اساس ارزش معاملاتی ساختمان محاسبه می شود.

فرمول محاسبه جریمه اضافه بنا به این شکل است که؛ اگر تخلّف تراکم اضافه در یک بنای مسکونی رخ داده باشد، جریمه مقرر شده برای هر متر مربع بنای اضافی نباید از یک دوم کمتر و از سه برابر ارزش معاملاتی آن ساختمان بیشتر باشد.

مقدار جریمه تعیین شده برای تخلف اضافه بنا ، قیمت هر متر خلافی ساختمان 1402 ، فرمول محاسبه جریمه اضافه بنا ، قیمت هر متر خلافی ساختمان در شهرستان ، فرمول محاسبه جریمه ماده 100 شهرداری ، جریمه بالکن
مقدار جریمه تعیین شده برای تخلف اضافه بنا ، قیمت هر متر خلافی ساختمان 1402 ، فرمول محاسبه جریمه اضافه بنا ، قیمت هر متر خلافی ساختمان در شهرستان ، فرمول محاسبه جریمه ماده 100 شهرداری ، جریمه بالکن

امّا میزان جریمه تخلّف اضافه بنا برای ساختمان های تجاری، اداری و صنعتی برای هر متر مربع بنای اضافی نباید از دو برابر ارزش معاملاتی ساختمان مذکور کمتر و از چهار برابر آن بیشتر باشد.

در هر حال اگر مالک یا ذینفع، جریمه تخلّف تراکم اضافه را نپردازد، شهرداری وظیفه دارد که بار دیگر پرونده را به همان کمیسیون صادر کننده حکم پرداخت جریمه ارسال کند و از کمیسیون بخواهد که دستور تخریب این ملک را بدهد.

جریمه کمیسیون ماده 100 برای پارکینگ

اگر طبق پروانه و نقشه های ساختمانی، لازم باشد که برای ساختمان پارکینگی احداث شود، مالکی که پارکینگ نمی سازد تا فضای بیشتری برای ساخت و ساز داشته باشد و یا پارکینگ را به نحوی می سازد که امکان استفاده از آن وجود نداشته باشد، (مثلاً پارکینگ را تبدیل به سوئیت کرده و اجاره دهد) با این کار باعث بالا رفتن تراکم اضافه بنا می شود.

در این صورت اگر امکان اصلاح وجود داشته باشد که علاوه بر پرداخت جریمه (جریمه کسری پارکینگ) باید اقدام به اصلاح نیز کند. امّا اگر اصلاح آن ممکن نباشد، کمیسیون می تواند با توجه به مکان و نوع استفاده از فضای پارکینگ رأی به اخذ جریمه (جریمه نداشتن پارکینگ) بدهد.

میزان این جریمه برای هر متر مربع فضای از بین رفته پارکینگ، حداقل یک برابر و حداکثر دو برابر ارزش معاملاتی ساختمان است.

تذکر: مساحت هر پارکینگ با محاسبه گردش، 25 متر مربع است.

تذکر: اگر تخلّف نساختن پارکینگ با عدم رعایت اصول بسیار مهم شهرسازی – فنی یا بهداشتی همراه باشد، بی چون و چرا منجر به صدور حکم تخریب خواهد شد.

چگونگی تعیین ارزش معاملاتی

اگر برای شما کاربر عزیز آسا وکیل جای سؤال است که ارزش معاملاتی چگونه تعیین می شود باید عرض کنم که؛ اصولاً ارزش معاملاتی به طور سالانه آن هم بر اساس موقعیت جغرافیایی و مکانی ملک مشخص می شود.

امّا اگر تاریخ احداث بنا معلوم و معین باشد در این صورت میزان جریمه تراکم اضافه بنا طبق ارزش معاملاتی ملک در همان سال ساختش محاسبه خواهد شد.

تخلف تراکم اضافه، پیشروی در معابر شهری

نوع دیگری از تخلّفات ساختمانی که اتفاقاً جزو تخلّفات تراکم اضافه نیز محسوب می شود، پیشروی و تجاوز به معابر شهری است.

بر اساس قانون هر مالکی وظیفه دارد که در زمان احداث و یا بازسازی ملکش مطابق پروانه ساخت اقدام کرده و به حریم معبر شهری ورود نکند.

در غیر این صورت، شهرداری باید جلوی این ساخت و ساز را گرفته و موضوع را به کمیسیون ماده 100 اطلاع دهد. در این مورد هیچ تفاوتی هم بین ملک مسکونی، تجاری، صنعتی و اداری وجود ندارد.

گواهی پایان کار ساختمان

تا اینجای کار به تخلّفات مالک و عمد او در انجام بعضی از این تخلّفات اشاره کردم. امّا حالت دیگری نیز وجود دارد، یعنی فریب خوردن شخص خریدار!

هر ساختمانی علاوه بر پروانه ساخت به عنوان مجوزی برای شروع ساخت و ساز، در انتها نیز به گواهی پایان کار نیاز دارد و این گواهی زمانی صادر می شود که ساختمان به طور کامل ساخته شده باشد.

راه نجاتی به نام گواهی پایان کار ساختمان ، مقدار جریمه تعیین شده برای تخلف اضافه بنا ، قیمت هر متر خلافی ساختمان 1402 ، فرمول محاسبه جریمه اضافه بنا ، قیمت هر متر خلافی ساختمان در شهرستان ، فرمول محاسبه جریمه ماده 100 شهرداری ، جریمه بالکن
راه نجاتی به نام گواهی پایان کار ساختمان ، مقدار جریمه تعیین شده برای تخلف اضافه بنا ، قیمت هر متر خلافی ساختمان 1402 ، فرمول محاسبه جریمه اضافه بنا ، قیمت هر متر خلافی ساختمان در شهرستان ، فرمول محاسبه جریمه ماده 100 شهرداری ، جریمه بالکن

در واقع طبق گواهی پایان کار تأیید می شود که بنای احداثی کاملاً قانونی و بدون هیچ گونه تخلّفی ساخته شده است.

بنابراین اگر در مقام خریدار ملکی هستید توجه ویژه ای به گواهی پایان کار ساختمان داشته باشید و حتماً آن را از فروشنده مطالبه کنید تا خدای ناکرده بعداً تخلّفات ساختمانی از جمله تراکم اضافه و خسارت های حاصل از تخریب یا جریمه آن گریبان گیرتان نشود.

برای ملکی که دارای تخلّف تراکم اضافه باشد گواهی پایان کار صادر نمی شود مگر این که طبق رأی کمیسیون عمل شده و اقدام به پرداخت جریمه شود.

تذکر: اهمیت پایان کار آنقدری زیاد است که تا قبل از صدور آن، برای ملک هیچ سندی صادر نخواهد شد.

در این مقاله سعی شد به تمام ابعاد جریمه کمیسیون ماده 100 بر تراکم اضافه به صورت کاملاً کاربردی پرداخته شود.

در صورتی که هنوز برای شما کاربر گرامی سؤال و یا ابهامی وجود دارد، می توانید جهت مشاوره حضوری وقت رزرو کنید. 

گروه وکلای آسا وکیل:

مقاله ای که مطالعه کردید با زحمت فراوانی توسط تیم تولید محتوای آسا وکیل نگارش شده است، امید داریم که به این فرهنگ صحیح احترام گذاشته و از کپی کردن محتوا آن هم بدون ذکر منبع (آسا وکیل)، خودداری نمایید.

نکات کاربردی کمیسیون ماده 100:

آیا نظر و یا سؤالی در مورد این مقاله دارید؟

31 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • کاربر محترم
    آبان 26, 1400 02:50

    بسیار عالی و ساده این مطالب را توضیح دادید. خیلی متشکرم. واقعا بعنوان فردی که هیچ اطلاعی از جرایم ماده ۱۰۰ نداشتم و فقط عنوانش را از مردم شنیده بودم، الان اطلاعات خیلی خوب و مهمی بدست آوردم و با چگونگی تشکیل و جرایم کمیسون ماده ۱۰۰ آشنا شدم.
    سپاسگذارم

    پاسخ
    • محمد عباسی
      آبان 26, 1400 09:53

      سلام.

      باعث افتخار ماست جناب دژم که محتوای ما برای شما مفید واقع شده.

      پاسخ
      • با سلام ، ملکی درمانی که خلافی داشته و کمسیون ماده ی ۱۰۰جریمه اعمال نمود که مبلغ را مالک تایید نکرد بعد رای تخریب خورد و سالها از این رای می‌گذرد اما اجرا نشده بود البته اعتراض‌هایی بابت رای به شهرداری و … انجام می‌شد اما پاسخی دریافت نمیشد بعد ازبیشتر از ۵ سال از این رای و اجرا نشدن آیا می‌توان به دیوان جهت رای اعتراض نمود ؟؟

        پاسخ
  • کاربر محترم
    دی 9, 1400 17:31

    بسیار عالی
    توضیحات کامل و جامعی در اختیارمان گذاشتید
    سپاسگزارم

    پاسخ
    • محمد عباسی
      دی 13, 1400 11:07

      با سلا و احترام.

      خواهش می کنم قربان.

      پاسخ
      • سلام من سال۹۰طبقه همکف که پیلوت بودبدون تغییرنقشه ساختم الان بره کمیسیون ماده۱۰۰جریمه به نرخ روزمحاسبه میشه یاقیمت سال ساخت؟منزل روستایی هست،ته کوچه
        ممنون میشم پاسخ بدید.

        پاسخ
  • بهرام
    دی 14, 1400 08:52

    سلام و خسته نباشید از راهنمایی شما دوست گرامی ممنون. راهنمایی شما از بابت جریمه کمیسیون ماده صد سپاسگزارم بند پروانه ساخت سال 82 گرفتم تابحال موفق به اتمام کار ساختمان نشدم به دلایلی منجر به فوت یک نفر در ساختمان شد الان تقریبا دو سالی هست که کار ساختمان تمام شده پایان کار خواستم از شهرداری تمام جرایم را به نرخ امسال از ما طلب می‌کنند هیچ مرجعی بلد نیستم که مراجعه کنم که آیا حق با شهرداری هست بنده بر اساس راهنمای شما مطیع پرداخت به نرخ سال ساخت هستم ولی شهرداری قبول نمیکنه

    پاسخ
    • میتوانید برای این مشکل به دیوان عدالت اداری شکایت کنید!

      پاسخ
    • سلام من هم ساختمان خودم را سال ۸۷ ساختم بعد از مراجعه به کمیسیون ماده ۱۰۰ اول همه جریمه به امسال محاسبه کرد بعد از مراجعه به بازرسی شهرداری تمام هزینه های ساخت را به سال ساخت محاسبه کردند جریمه ۱۵ میلیونی شد ۴ملیون

      پاسخ
  • عالی ممنونم

    پاسخ
  • سلام
    ممنونم از اطلاعات مفیدتون
    مقدار حربه شهرداری بابت شرایط آیین نامه ۲۸۰۰۰ چطوری محاسبه میشه؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر.
    ما یک ملکی معامله کردیم که یک طبقه سوئیت مسکونی بالا به متراژ تقریباً ۶۵ متر غیر قانونی در سال ۸۹ساخته شده. و و تاکنون برای پایان کار اقدامی نشده. حال ما می خواهیم جریمه خلافی را پرداخت کنیم و پایان کار بگیریم. ضمناً ملک در مسیر روستایی و بر خیابان می باشد. عقب نشینی شده و فقط اضافه بنا دارد.
    تقریباً چقدر هزینه بر میدارد و آیا اصلاً پایان کار بهش میدن یا نه؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشیدمن پارکینگ ساختم متراژ۴۸.۵درصورت جلسه نوشته شده پارکینگ ولی شهرداری ۳ برابرمناجریمه کرده کسی اطلاع داره ایاقانونیه یاغیرقانونی

    پاسخ
  • سلام ممنون از راهنمایی هاتون
    من یک سوال در مورد تراکم ۱۰۰ درصد داشتم
    اگه از همسایه های همجوار تعهد محضری داشته باشم
    و تراکم را ۱۰۰ درصد با نقشه و طبق تعاریف مهندسی بردارم ، آخر سر با جریمه میشه حل کرد یا نه؟؟

    پاسخ
  • وحید ترابی
    اسفند 19, 1400 23:35

    سلام جریمه بر چه اساس هستش تراکم از کجا باید بفهمیم ارزش معاملاتی چقدره ارزش معاملاتی یعنی ارزش زمین هستش منو متری 6ملیون جریمه کردن بخاطر یک طبقه میخواستم ببینم ارزش معاملاتی یعنی چی و از کجا باید بفهمم ارزش معاملاتی زمینم چقدره

    پاسخ
    • سلام. برای یک واحد آپارتمان ۲۷۳ متری واقع در اقدسیه تهران به قصد فروش افدام به گرفتن پایان کار واحد کردم. بعد از تشکیل پرونده برای من جریمه ای معادل ۵۱۸ میلیون تومان فیش صادر شد. یعنی برای ۴ متر و اندی اضافه ساخت از قرار متری ۱۰۰ میلیون تومان جریمه در نظر گرفته شد. سال ساخت کل ساختمان و تاریخ صدور پایان کار آن ۱۳۷۸ است. من نمی دانم برای حل مشکلم به چه مرجعی مراجعه کنم. مبلغ بسیار بالاست و ظاهرا با قانون تعیین نرخ جرایم سال ۱۴۰۲ مطابقت ندارد. لطفا راهنمایی بفرمایید. سپاسگزارم.

      پاسخ
  • سلام جریمه بر چه اساس هستش تراکم از کجا باید بفهمیم ارزش معاملاتی چقدره ارزش معاملاتی یعنی ارزش زمین هستش منو متری 6ملیون جریمه کردن بخاطر یک طبقه میخواستم ببینم ارزش معاملاتی یعنی چی و از کجا باید بفهمم ارزش معاملاتی زمینم چقدره

    پاسخ
  • عالیه مطالبتون

    پاسخ
  • سلام
    درصورتی که زمین ۲۰۰ متر و زیر بنا ۱۵۰ در پروانه ساخت باشد ولی ۱۴۰ زمین ساخته شود برای اصلاح پروانه باید چه اقدامی انجام داد

    پاسخ
  • باسلام خسته نباشید بنده درسال ۸۰ پروانه ساختان ازشههرداری گرفتم انزمان پارگنیک باجک برای زیرزمین درنقشه طراحی شد بود بعدها به علت مشگل جک مجوز نمی دادن بنده ام بلاتکلیف ماندم ‌زیرزمین را به عنوان خدماتی بتا کردم درسال ۹۲ از ماده ماده صد رای به حالت نقشه رای صادرت شد ورای تجدید نظر هما ابلاغ نشد الصاق نموده یک هفته قبل ابلاغ ازطریق شهرداری آمدید مراجعه شهرداری گفتن درسال ۹۲رای دادن به حالت نقشه برگردد یاید یک حساب سر انگشتی حساب کردن که مبلغ ۲۰درصد واریز کن تتا به کمیسیون ویژه ارسال کنیم بنده نامه دادم که مبلغ جریمه تعین کنی تا نسبت به پرداخت آن اقدام کنم ولی متاسفانه درساعت۳نیمه شب تجاوز تمام ساختمان سنگ چیدن درحالیکه ساختمان دارای پروانه مغازه تمام ورودی آهارا ساختمان ورودی زیرزمین را سنگ چیدن که متاسفانه یکی از مستاجرها میخواسته از بالای سنگ ها بره افتاده زمین پا شکسته وباتماس بااورژاس به بیمارستان منتقل شد چون مملک بنده درشهر تبریز هست ‌خودم دراین شهر زندگی می‌کنم راهنمایی چه کاروجه مشاوره انجام بدم ‌هزینه مشاوره یا وکیل خبره درشهر تبریز معرفی کنین تا جهت مشاوره یا وکالت اقدام کنم باتشکر ازراهنمایی خوب تان

    پاسخ
  • درود برشما.میخواستم بدونم یک ساختمان ازبنیادمسکن خریداری کردیم و همسایه ماتازه شروع به کارکرده وپارکینگ نداشته ومتراژخانه اش دوبرابر نابوده وازبنیادمسکن شکایت کرده بابط درست نکردن پارکینگ برای اووسپس به گفته خودش کمیسیون ماده ۱۰۰برای اوپارکینگ درنظر گرفته والان پارکینگ اومزاخم عبور مرور بنده است درست جلوی پارکینگ بنده تح کوچه بن بست ساخته که هربار باید به اوبگوییم خودرو بردارمزاحم نشوومیخوام بیام بیرون از پارکینگ ودعوا داریم چه میشه کرد

    پاسخ
  • نصرالله
    بهمن 5, 1401 21:51

    سلام من جلو در خانه یک درخت کهنسال است هیعت پارکینگ پارکینگ تاید گرده اما ماده هفت برای درخت ری قطع درخت نداده شصد چهار میلیون هم جریمه پارکینگ برام آمده پارکینگ درست است باید جریمه هم بدم باید چه کنم ممنون

    پاسخ
  • مهدی محمودی
    تیر 1, 1402 18:43

    سلام وقتتون بخیر
    میخواستم بدونم اگر جریمه خلاف متراژ اضافه پرداخت شده باشد و پایان کار گرفته شود.
    ممکن است برای صدور سند باز رای به ماده صد داده شود؟
    ینی با اینکه پایان کار داشته باشیم باز سند بهمون ندن؟

    پاسخ
  • روح‌الله
    مهر 27, 1402 20:16

    سلانم‌من‌ساختمان‌دارم‌در‌روستا‌ومجوز‌نگرفته‌ام‌تقزیبا‌۲۹۸ متر‌زی‌بنا‌دارم‌چقدر‌جریمه‌میشم

    پاسخ
  • سلام من64,متر خونه دورست کردم از این65متر 25شده پارکینگ وخونه36متر شده خونه بنظر شما چقدر جریمه میشم از ماده 100

    پاسخ
  • کاربر محترم
    بهمن 30, 1402 10:46

    سلام وقت خوش ببخشید قیمت اضافه بنا برای اتتقال سند از فروشنده به خریدار به قیمت روز محاسبه میشود یا قیمت قولنامه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید