وکیل مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت

5 / 5. تعداد رای: 34

مشارکت در ساخت ضمن آنکه می تواند برای مالک و سازنده یک مزیت اقتصادی باشد، در صورت عدم اجرای صحیح آن به لحاظ حقوقی می تواند به یک دردسر بزرگ تبدیل شود. پروژه های مشارکت در ساخت به لحاظ حقوقی نیازمند رعایت ریزه کاری های خاصی هستند که در این مقاله به طور کامل به این موارد پرداخته شده است. بنده به عنوان یک وکیل مشارکت در ساخت توصیه می کنم بدون مطالعه کامل این مقاله از سایت آسا وکیل، پای میز قرارداد مشارکت در ساخت حضور پیدا نکنید.

وکیل مشارکت در ساخت چگونه خطرات مشارکت در ساخت را به صفر می رساند؟

مهم ترین نکاتی که یک وکیل قرارداد مشارکت در ساخت می تواند برای تنظیم قرارداد به شما بگوید چیست؟

در ویدئوی زیر به یک نکته بسیار مهم که باید هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت به آن دقت کنید، اشاره کرده ام.

وکیل مشارکت در ساخت

به عنوان یک وکیل ساخت و ساز قصد دارم براساس بروزترین قوانین حقوقی و راهکارهای فنی در زمینه مشارکت در ساخت و همچنین با تکیه بر تجربه چندین ساله ای که در این دعاوی داشته و دارم؛ شما را با زیر و بم نکات حقوقی مشارکت در ساخت و نحوه نگارش قرارداد آن، آشنا کنم.

مقاله: قرارداد مشارکت در ساخت

توصیه می کنم بدون مطالعه کامل این مقاله از سایت آسا وکیل، پای میز قرارداد مشارکت در ساخت حضور پیدا نکنید.

متأسفانه مالکان و سازندگان بسیار زیادی به آسا وکیل مراجعه می کنند که به خاطر یک سهل انگاری کوچک، مدت زیادی است دچار اختلاف در مشارکت در ساخت هستند.

مقاله: حق الزحمه داوری در قرارداد مشارکت در ساخت

بسیار خب بیایید شروع کنیم…

مشارکت در ساخت چیست

مشارکت در ساخت، در واقع مشارکتی میان مالک زمین و سازنده است. بنابراین ما سه رکن اصلی داریم:

  • مالک زمین
  • سازنده
  • زمین

در اینجا منظور از دعاوی مشارکت در ساخت، ادّعایی است که خواهان (مالک یا سازنده) در زمینه مشارکت در ساخت مطرح می کند.

بارها در آسا وکیل پرونده هایی داشته ام که مالکان و سازندگان به دلیل عدم دانش حقوقی کافی در این زمینه؛ کار را برای افرادی که با هدف کلاهبرداری مشارکت در ساخت به پای میز قرارداد می آیند؛ هموار می کنند.

مقاله: وکیل کمیسیون ماده 100

زمانی که مالکان خانه های کلنگی یا زمین های خالی از بنا مایل باشند، می توانند با سازندگان قراردادی به نام قرارداد مشارکت در ساخت منعقد کنند که طی آن هریک از طرفین ملزم به انجام تعهداتی می شوند.

قدم صفر تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

به منظور درک بهتر پروسه قانونی مشارکت در ساخت، تصمیم گرفتم ابتدا نگاهی کلی به نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت داشته باشم.

مقاله: تضمین سازنده برای سرویس

صحت اسناد و سمت مالک

اسناد موجود با مشخصات مالک مطابقت داشته باشد و کسی که با عنوان مالک می خواهد قرارداد مشارکت در ساخت منعقد کند، واقعاً مالک باشد و نه در نقش مالک.

ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت

از آنجایی که سازنده ممکن است در ابتدای قرارداد ملزم به پرداخت وجهی نباشد و تنها امضای قرارداد برای شروع توسط سازنده کافی باشد؛ لذا بهتر است جهت جلوگیری از عدم انجام تعهدات در مشارکت در ساخت توسط سازنده، ضمانت اجراهایی درنظر گرفته شود تا در صورت عدم انجام تعهدات مشارکت در ساخت، مانند رها کردن پروژه توسط سازنده، با مشکل مواجه شدن در ادامه روند کار، به نتیجه نرسیدن فعالیت های سازنده و… از ایجاد خسارت و مشکلات برای مالک جلوگیری به عمل آید.

همچنین طرفین (مالک و سازنده) می توانند توافق کنند و برحسب قرارداد برای هر کدام از تعهدات خود، ضمانت اجرا تعیین کنند.

تحلیل آورده طرفین و تقسیم سود و زیان

آورده طرفین (سازنده و مالک) باید ارزیابی شود و به علت مشارکتی بودن، هر شخص به نسبت سهم خود سود ببرد.

اگر قیمت آورده مالک (زمین) با هزینه های برآورد شده سازنده برابر باشد، بدیهی است که هر دو طرف به میزانی برابر در ساختمان ساخته شده شریک می شوند.

امّا اغلب این میزان برابر نمی شود و معمولاً زمانی که تعداد واحدها بیشتر می شود، طبیعی است که مصالح و هزینه های انجام شده توسط سازنده نیز بیشتر از قیمت آورده مالک می شود که البته در اینجا سهم سازنده بیشتر از مالک خواهد بود.

زمان انجام تعهدات قرارداد

بهتر است که در متن قرارداد؛ مدت زمان اجرا پیش بینی شود تا طبق توافق طرفین، فعالیت سازنده طبق یک برنامه زمانبندی شده پیش برود و حتی در صورت به اتمام نرساندن پروژه در موعد مقرر، خسارت تعیین شود.

ثبت قرارداد در مراکز و در کنار افراد معتبر

برای جلوگیری از بروز اختلاف و تنظیم یک قرارداد حرفه ای و رسمی؛ باید قرارداد در مراکز و در نزد افراد معتبری مانند دفاتر اسناد رسمی، دفاتر مشاورین املاک و یا نزد یک وکیل مشارکت در ساخت تنظیم شود.

از آنجایی که سازندگان با تجربه معمولاً اشراف بیشتری نسبت به این نوع قراردادها دارند و مالکان اغلب مردم عادی هستند، بنده در آسا وکیل همواره مراجعین حضوری بسیار زیادی دارم که جهت تنظیم بی عیب و نقص قرارداد مشارکت در ساخت، نزد بنده می آیند.

تعهدات سازنده ساختمان در قرارداد مشارکت در ساخت

مالک باید به نکات مربوط به نحوه انتقال سند در مشارکت ساخت در 3 حالت زیر دقت کند:

تعهدات سازنده ساختمان در قرارداد مشارکت در ساخت ، وکیل مشارکت در ساخت ، وکیل ساخت و ساز ، قرارداد مشارکت در ساخت ، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز ، نمونه متن شکایت از سازنده ساختمان ، وکیل پروژه مشارکت در ساخت، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز به شهرداری
تعهدات سازنده ساختمان در قرارداد مشارکت در ساخت ، وکیل مشارکت در ساخت ، وکیل ساخت و ساز ، قرارداد مشارکت در ساخت ، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز ، نمونه متن شکایت از سازنده ساختمان ، وکیل پروژه مشارکت در ساخت، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز به شهرداری
  1. ممکن است مالک با سازنده توافق کند که در ازای پرداخت چک تضمینی به مبلغی بر اساس آورده سازنده یا بیشتر؛ پس از اتمام عملیات ساخت، انتقال سند را انجام دهد.
  2. و یا بر اساس توافق انجام شده، سند ابتدا به سازنده انتقال داده می شود و سازنده باید چک تضمین را به مالک بسپارد.
  3. همچنین ممکن است طبق توافق؛ مالک متعهد شود که بر اساس پیشرفت کار، به مقدار سهم خود انتقال را به سازنده انجام دهد.

مالک باید از تعهدات سازنده که اغلب مربوط به نحوه ساخت است، اطلاعات کافی داشته باشد تا با تعیین ضمانت اجرا آن ها را در قرارداد ذکر کند و به امضای دو طرف برسد.

در ادامه بنده تعهدات سازنده ساختمان را برای شما کاربر محترم آسا وکیل شرح می دهم:

  1. احداث ساختمان با پیش بینی عدم تعهد سازنده در قبال احداث ساختمان، مالک می تواند ضمانت اجرای مطالبه وجه التزام را تعیین و خواستار فسخ قرارداد مشارکت در ساخت باشد.
  2. احداث ساختمان مطابق کیفیت و مشخصات توافق؛ در غیر این صورت مالک می تواند طبق قرارداد، سازنده را ملزم به برطرف کردن تطابق کیفیت و یا جبران خسارت و پرداخت مابه التفاوت نماید.
  3. انجام تعهدات سازنده طی مهلت مقرر در قرارداد. مالک می تواند برای مدت زمان تأخیر، خسارت تأخیر تأدیه تعیین کند.
  4. تعهدات سازندگان در مقابل اشخاص ثالث مثل کارگران و همسایگان.

تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت

قطعاً این بخش از مقاله برای سازندگان محترم از اهمیت بیشتری برخوردار است.

  1. معمولاً تاریخ شروع قرارداد از تاریخ تحویل ملک توسط مالک می باشد که بهتر است این روند با صورتجلسه کتبی انجام شود و در صورت تأخیر مالک به نفع سازنده خسارت تأخیر در نظر گرفته شود.
  2. سازنده موظف به پرداخت بدهی های گذشته ملک (از قبیل عوارض پرداخت نشده شهرداری) نیست. بنابراین سازنده باید دقّت کند که مالک بدهی های قبلی ملک را پرداخت کرده و در غیر این صورت، او را ملزم به پرداخت کند.
  3. سازنده برای شروع فعالیت خود نیاز به اخذ پروانه تخریب و نوسازی از شهرداری را دارد که برای این کار نیاز به وکالت کاری از سوی مالک دارد. بنابراین باید این نکته را در نظر داشته باشد که در قرارداد مشارکت در ساخت، اخذ وکالت کاری از مالک را ذکر کند و در صورت اختلال به جهت پیگیری نکردن مالک در این زمینه، ضمانت اجرا در نظر بگیرد تا در آینده مشکلی از این جهت به وجود نیاید.
  4. سازنده برای اطمینان خاطر مالک و همچنین نظم کاری خود و مقبولیت بیشتر قرارداد، بهتر است تاریخ اجرای قرارداد و تاریخ احتمالی اتمام کار ساخت و ساز را به طور دقیق در قرارداد ذکر کند.
  5. ذکر دقیق میزان آورده سازنده (ساخت پروژه با تمام ویژگی های آن، ازجمله آورده های سازنده است) و آورده مالک (زمین و یا ملکی که مالک تحویل می دهد، آورده  اوست) نکته بسیار مهمی است که با جزئیات باید ذکر گردد، زیرا در بروز اختلافات به کار می آید و در تعیین و تکلیف اوضاع و فسخ قرارداد بررسی می گردد.
  6. تعیین میزان سهم هریک از طرفین نیز از مواردی است که حتماً باید به آن توجه شود تا در زمان بروز اختلاف، سهم هریک به روشنی مشخص باشد.
  7. روشن است در ابتدای کار سند به نام مالک است امّا پس از پیشرفت کار، سازنده می تواند خواستار انتقال سند به میزان سهم خود بشود و پس از اتمام کار باقی آن نیز به سازنده منتقل می شود که در اینجا مالک می تواند ضمانت اجرای تأخیر در تحویل و امثالهم را تعیین کند.

نکات مهم قرارداد ساخت و ساز

بپردازیم به نکات مهمی که هریک از طرفین باید در نحوه نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت رعایت نمایند:

نکات مهم قرارداد ساخت و ساز ، وکیل مشارکت در ساخت ، وکیل ساخت و ساز ، قرارداد مشارکت در ساخت ، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز ، نمونه متن شکایت از سازنده ساختمان ، وکیل پروژه مشارکت در ساخت، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز به شهرداری
نکات مهم قرارداد ساخت و ساز ، وکیل مشارکت در ساخت ، وکیل ساخت و ساز ، قرارداد مشارکت در ساخت ، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز ، نمونه متن شکایت از سازنده ساختمان ، وکیل پروژه مشارکت در ساخت، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز به شهرداری
  • ذکر مشخصات مربوط به طرفین و ملک

تذکر: درصورتی که کسی با وکالت نامه قصد انجام چنین قراردادی را داشته باشد؛ باید کپی استعلام وکالت نامه ضمیمه قرارداد شود و در قسمت مشخصات علاوه بر مشخصات مالک، مشخصات وکیل نیز ذکر شود.

  • نحوه تقسیم منافع (به ویژه تقسیم واحدها) و سود و زیان
  • بیان شرایط فسخ قرارداد مشارکت در ساخت
  • ذکر مشخصات کاملی از مصالح ساختمانی و مشخصات عمومی ساختمان و نوع سیستم های بکار رفته
  • تعیین شرایط ساخت، تعیین بلاعوض، تعیین قدرالسهم، نقشه ها، تأییدیه ها و …
  • تعیین حدود مسئولیت ها، وظایف، جریمه و تضامین هر کدام از طرفین قرارداد برای شرایطی که برخلاف توافقات و تعهدات خود عمل کنند
  • ذکر زمانبندی فازها و مراحل مختلف تعهدات طرفین به همراه ضمانت های اجرایی آن ها
  • تعیین یک شماره قرارداد واحد و تاریخ امضا در تمامی صفحات قرارداد
  • پرهیز از ذکر عنوان معامله، مبایعنامه و… و ذکر قرارداد مشارکت در ساخت در تمام صفحات
  • وکالت کاری به صورت مدت دار به سازنده داده شود
  • قرارداد در مکان معتبر از قبیل دفاتر اسناد رسمی، دفاتر مشاورین املاک و یا نزد یک وکیل قرارداد مشارکت در ساخت تنظیم شود و همچنین مکان انجام قرارداد ذکر گردد
  • تعیین داور و تعیین حدود اختیارات وی (برای زمانی که اگر اختلافی بین طرفین بروز کرد، شرایط صلح و سازش و میانجیگری را میان طرفین دعوا فراهم کند)
  • ذکر اینکه مالک اجازه پیش فروش را تا پایان پروژه به سازنده می دهد یا خیر؟
  • ذکر اینکه مالک اجازه وام گرفتن از بانک را با سند ملک به سازنده می دهد یا خیر؟

الزام به تنظیم سند رسمی وکالت کاری

معمولاً بعد از امضای قرارداد مشارکت در ساخت؛ مالک به سازنده وکالت می دهد تا مراحل اداری مورد نیاز از قبیل: اخذ پروانه تخریب و نوسازی از شهرداری و امور ثبتی ملک را سازنده انجام دهد.

حال اگر مالک برخلاف توافق وکالت کاری به سازنده ندهد، سازنده می تواند دعوای الزام مالک به تنظیم سند رسمی وکالت کاری را مطرح کند که در این باب مرجع صالح برای رسیدگی به این دعوی دادگاه محل وقوع ملک می باشد.

زمانی که در متن قرارداد تعهد به تنظیم سند رسمی وکالت کاری آمده باشد، مالک ملزم به اجرا خواهد بود.

در غیر این صورت؛ اگر در متن قرارداد این تعهد ذکر نشده باشد، با توجه به بنای عرف در قراردادهای مشارکت در ساخت، وکالت کاری برای شروع کار لازم است که البته ممکن است برخی محاکم عرف را به منزله تصریح در قرارداد بدانند که احتمال آن کم است.

الزام سازنده به اخذ پروانه تخریب و نوسازی

یکی از اولین اقدامات اداری که باید توسط سازنده انجام شود، اخذ پروانه تخریب و نوسازی از شهرداری است، که در صدر ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها این چنین بیان شده:

«مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن باید قبل از هرگونه اقدام عمرانی با تفکیک اراضی و شروع عملیات ساختمانی از شهرداری، پروانه اخذ نمایند»

همانطور که پیش تر نیز گفته شد؛ سازنده با در دست داشتن وکالت کاری از سوی مالک، ملزم به انجام امور اداری می شود.

حال اگر سازنده از این تعهد خود سرپیچی کند؛ مالک می تواند از طریق دادگاه محل وقوع ملک، طرح دعوی الزام سازنده به اخذ پروانه تخریب و نوسازی را مطرح کند.

اجازه بدهید در این قسمت کمی دقیق تر شوم…

مالک زمانی می تواند طرح دعوا کند که:

  • سازنده به این امر تعهد کرده باشد یا مالک به او وکالت کاری داده باشد.
  •  سازنده برخلاف اراده خود نتوانسته باشد اقدام به این امر کند. (مثل تغییر قوانین و ممنوعیت صدور پروانه نوسازی)
  •  مدت زمانی که برای اخذ پروانه تعیین کرده بودند به اتمام رسیده باشد.

ماده ۲۲۱ قانون مدنی نیز در رابطه با تعهد طرفین اشاره می دارد:

«اگر کسی تعهد اقدام به امری را بکند یا تعهد کند که از انجام امری خودداری کند؛ درصورت تخلّف، مسئول خسارت طرف مقابل است. مشروط بر این که جبران خسارت تصریح شده و تعهد عرفاً به منزله تصریح باشد و یا برحسب قانون، موجب ضمان باشد»

الزام به پرداخت بدهی های ملک

در تعریف ابتدایی از قرارداد مشارکت در ساخت گفتیم؛ مشارکتی است میان مالک زمین و سازنده که مالک، ملک را در اختیار سازنده قرار می دهد و سازنده ساختمان را می سازد و توافقات لازم درمورد سهم شان را در قرارداد می نویسند.

پس روشن است که هزینه های ملک از قبیل: بدهی های مربوط به مصرف گاز، آب، برق و تلفن، عوارض و مالیات های بدهی شهرداری و انشعابات فاضلاب و از این قبیل موارد که متعلق به قبل از زمان انعقاد قرارداد با سازنده باشد، در زمره بدهی های مالک قرار می گیرد و مالک ملزم به پرداخت آن می باشد.

اگر پرداخت بدهی های ملک توسط مالک در قرارداد ذکر نشده باشد با توجه به ماده ۲۲۵ قانون مدنی، قابل مطالبه است. این ماده می گوید:

«متعارف بودن امری در عرف و عادت به طوری که عقد بدون تصريح هم منصرف به آن باشد، به منزله ذکر در عقد است»

مرجع صالح برای رسیدگی این دعوی، تنظیم دادخواست در دادگاه محل اقامت خوانده یا محل انعقاد قرارداد و یا محل اجرای تعهد، می باشد.

10 روز پس از صدور ابلاغیه الزام به پرداخت، مالک فرصت دارد تا برای پرداخت بدهی ها اقدام کند. در صورت عدم اقدام مالک به پرداخت، حکم توقیف اموال و یا حکم جلب وی صادر می شود.

الزام مالک به تخلیه و تحویل ملک

پس از اخذ پروانه تخریب و نوسازی؛ نوبت به تخلیه و تحویل ملک توسط مالک می رسد تا سازنده کار تخریب و ساخت بنای جدید را آغاز کند.

در صورتی که مالک از تخلیه ملک و تحویل آن به سازنده امتناع ورزد؛ اگر امکان فسخ قرارداد مشارکت در ساخت پیش بینی شده باشد، با ارائه اظهارنامه به مالک، ظرف مهلت مقرّر ملزم به تخلیه است. در غیر این صورت قرارداد فسخ می گردد.

امّا اگر امکان فسخ پیش بینی نشده باشد، سازنده به مرجع صالح به رسیدگی (دادگاه محل وقوع ملک) مراجعه کرده و طرح دعوی الزام مالک به تخلیه و تحویل را تنظیم و مالک را ملزم به این امر می نماید.

مطالبه سهم مالک در جریمه تخلفات ساختمانی

ماده 100 قانون شهرداری صراحتاً اعلام می دارد:

«مالکین املاک و اراضی واقع در محدوده شهر یا حریم آن؛ باید قبل از هر اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع عملیات ساختمانی، از شهرداری پروانه اخذ نمایند.

شهرداری می تواند از عملیات ساختمانی ساختمان های بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه بوسیله مأمورین خود؛ اَعم از آن که ساختمان در زمین محصور یا غیرمحصور واقع باشد، جلوگیری نماید»

حال اگر سازنده مرتکب تخلّفات مشمول ماده 100 گردد و در قرارداد مشارکت در ساخت این بند را مشخص کرده باشند که مالک هم در این پرداخت سهم دارد، سازنده می تواند پس از پرداخت جریمه به مالک مراجعه کند و خواستار سهم پرداختی او شود.

ویدیو: نحوه اجرای حکم تخریب کمیسیون ماده صد

در این جا اگر مالک از پرداخت خودداری کند، سازنده می تواند او را ملزم به پرداخت نماید.

درصورتی که پس از ابلاغ اجراییه از سوی مقام ذی صلاح؛ مالک از پرداخت وجه خودداری کند، اموال وی توقیف می شود و در صورت نداشتن اموال، حکم جلب وی صادر می گردد.

برای طرح دعوی در این خصوص؛ مرجع صالح به رسیدگی، دادگاه محل اقامت مالک یا محل انعقاد قرارداد و یا محل اجرای تعهد می باشد.

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

عقود به 2 دسته عقد لازم و عقد جایز تقسیم می شوند؛ عقد لازم بدان معناست که هیچکدام از طرفین حق فسخ آن را ندارد، مگر آنکه در قرارداد تصریح شده باشد.

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت ، وکیل مشارکت در ساخت ، وکیل ساخت و ساز ، قرارداد مشارکت در ساخت ، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز ، نمونه متن شکایت از سازنده ساختمان ، وکیل پروژه مشارکت در ساخت، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز به شهرداری
فسخ قرارداد مشارکت در ساخت ، وکیل مشارکت در ساخت ، وکیل ساخت و ساز ، قرارداد مشارکت در ساخت ، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز ، نمونه متن شکایت از سازنده ساختمان ، وکیل پروژه مشارکت در ساخت، نمونه متن شکایت ساخت و ساز غیر مجاز به شهرداری

قرارداد مشارکت در ساخت نیز جزء عقود لازم است.

بنابراین در صورت فوت، ورشکستگی، از کار افتادگی و یا عدم تمکن مالی سازنده برای ادامه ساخت، قرارداد فسخ نمی گردد بلکه متوقف می گردد که خب البته موجب ایجاد ضرر برای طرف مقابل می شود، به همین علت بهتر است که در قرارداد، حق فسخ در صورت فوت، ورشکستگی و یا از کار افتادگی به طرفین داده شود.

مطمئنم تا اینجای کار شما کاربر گرامی آسا وکیل متوجه پیچیدگی های دعاوی مشارکت در ساخت شده اید و به اهمیت حضور یک وکیل متخصص مشارکت در ساخت هنگام عقد قرارداد پی برده اید.

حال در صورت فوت، ورشکستگی و یا از کار افتادگی با ذکر حق فسخ در قرارداد، می توان برای فسخ و سپس تأیید فسخ از سوی دادگاه اقدام کرد.

هرکدام از طرفین (مالک یا سازنده) که به دادگاه برای تأیید فسخ مراجعه کند، خواهان دعوی خواهد بود. همچنین رأی صادره مربوط به تأیید فسخ از سوی دادگاه، نیاز به صدور اجراییه ندارد و تنها جنبه اعلامی دارد.

تعدیل قرارداد مشارکت در ساخت

مطابق با ماده ۱۰ قانون مدنی:

«قراردادهای خصوصی؛ نسبت به کسانی که آن را منعقد کرده اند، در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ است»

خب این به چه معناست؟!!!

در صورت نوسانات اقتصادی قابل توجه و یا تغییر قوانین؛ با از دست رفتن تعادل بین آورده های طرفین، هر کدام از طرفین می توانند تقاضای تعدیل (متعادل کردن قرارداد و برگرداندن شرایط قرارداد به شرایط زمان انعقاد آن) نمایند.

  • اگر شرط تعدیل در قرارداد مشارکت در ساخت ذکر شده باشد: در صورت وجود شرایط تعدیل، طرف ذینفع با مراجعه به دادگاه می تواند حکم تعدیل را بگیرد.
  • در صورت ذکر نشدن شرط تعدیل در قرارداد: محاکم اختیار به تعدیل قضایی را ندارند. مرجع صالح به رسیدگی در این امر نیز دادگاه محل وقوع ملک می باشد.

بنده در این مقاله سعی کردم با توجه به سؤالات و مشکلاتی که مراجعین حضوری آسا وکیل در زمینه قراردادهای مشارکت در ساخت داشته اند و همچنین تجربه چندین ساله خودم به مهمترین و کاربردی ترین موضوعات بپردازم.

در این مقاله سعی کردم با توجه به سؤالات و مشکلاتی که مراجعین حضوری آسا وکیل در زمینه قراردادهای مشارکت در ساخت داشته اند و دارند، به مهم ترین و کاربردی ترین موضوعات بپردازم.

در صورت نیاز به مشاوره حضوری و یا تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت، می توانید جهت رزرو وقت با ما تماس بگیرید.

گروه وکلای آسا وکیل:

مقاله ای که مطالعه کردید با زحمت فراوانی توسط تیم تولید محتوای آسا وکیل نگارش شده است، امید داریم که به این فرهنگ صحیح احترام گذاشته و از کپی کردن محتوا آن هم بدون ذکر منبع (آسا وکیل)، خودداری نمایید.

نکات کاربردی مشارکت در ساخت:

آیا نظر و یا سؤالی در مورد این مقاله دارید؟

41 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • با سلام و احترام
    به استحضار میرساند ملک خودرا جهت مشارکت با دو نفر قرارداد بسته ام در سهم الشرکه طرفین 50 % به 50% ذکر شده بعداً طبق بر آورد توسط کارشناس خبره آورده مالک بیشتر از آورده غیر نقدی پیمانکار میباشد بنظر می رسد موضوع بند 19 در اینجا صدق می کند ( ﺗﻘﻮﯾﻢ ﻣﺘﻘﻠﺒﺎﻧﻪ ﺳﻬﻢ‌ﺍﻟﺸﺮﮐﻪ ﻏﯿﺮﻧﻘﺪﯼ ﺑﻪ ﻣﺒﻠﻎ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﻗﯿﻤﺖ ﻭﺍﻗﻌﯽ) لطفاً در این مورد راهنمائی فرمائید با تشکر :علیزاده

    پاسخ
    • محمد عباسی
      اسفند 25, 1398 12:50

      سلام جناب علیزاده.

      پاسخ مسئله ای که مطرح فرمودید رو به ایمیل شما ارسال کردیم.

      با احترام – آسا وکیل

      پاسخ
      • سلام . روزتون بخیر . من یک واحد اپارتمان در طبقه همکف یه آپارتمان که واقع شده در برِ خیابان اصلی است دارم . که بشدت ملک در جایگاه تجاری قرار داره در منطقه . حالا اگر اهالی ساختمان که ۸ واحد هستن با یک سازنده اونجا رو بکوبن . زیر بنای کل ساختمان ۳۰۰ متره . اگر ۳۰۰ متره طبقه همکفش تجاری بشه و طبقات بالا مسکونی . آیا سهم من که طبقه همکف هستم رو به خیابان سهم بیشتری از ملک تجاری میبرم ؟ در اصل منزل بنده ورودی ملک تجاری است ‌ ممنون میشم راهنماییم کنید

        پاسخ
  • با سلام وخسته نباشی من یک آپارتمان ازیک سازنده بصورت پیش فروش خریداری کردم درقرداداد بین سازنده و مالک. مالک حق فروش را به سازنده داده اکنون سازنده اعلام میکند که بدلیل ورشکستگی قادر به تکمیل ساختمان نیستم آیا من شخصا میتوانم ساختمان خودرا تکمیل کنم این درصورتی هست که مالک دنبال فسخ قرارداد با سازنده است آیا مالکیت من پا برجاست

    پاسخ
    • محمد عباسی
      فروردین 17, 1399 15:42

      با سلام.

      پاسخ سوالتون برای شما ایمیل شد.

      با احترام.

      پاسخ
    • با سلام و احترام ملکی رو برای مشارکت دادیم که متاسفانه سازنده ده ماه تاخیر در تحویل و از متریال مغایر با قرارداد استفاده کرده بدون هماهنگی و تایید مالکین که باعث ضعیف بودن آپارتمان شده ما کارشناس دادگستری بردیم و ایشون هم این موضوع رو تایید کردن حالا که اظهارنامه به ایشون زدیم ایشون زیر بار نمیره ادعای دیگری هم کرده در قرارداد ما ذکر شده یک دانگ سند در زمان ستون گذاری و یک دانگ و نیم در زمان سفت کاری که خودش هماهنگ کرده با محضر و ما رفتیم وکالت زدیم حالا ادعا می‌کنه که باید سند رسمی میزنید در صورتی که ما از این موضوع بی اطلاع بودیم و میگه باید جریمه پرداخت کنید خواستم بدونم حرف ایشون چقدر درسته ممنون میشم راهنمایی کنید در ضمن ما هنوز ملک رو تحویل نگرفتیم و نیم دانگ از سند هم باقی مانده که به نام ایشون بزنیم

      پاسخ
      • محمد عباسی
        مهر 30, 1401 08:22

        سلام.
        در صورت تمایل با ما تماس بگیرید تا برای شما یک وقت مشاوره تنظیم کنیم.

        پاسخ
  • با سلام یکی از دوستان من سازنده است و یک قرارداد مشارکت با یک مالک در دفترخانه ثبت کرده من که میخام با دوستم که همان سازنده است شریک بشم و او میگوید در همان دفترخانه که قرارداد مشارکت با مالک نوشتم یک قرارداد بین خودمان مینویسیم خواستم ببینم این قرارداد ایا معتبر است یا نه؟

    پاسخ
  • با سلام و درود فراوان
    اگر قرارداد مشارکتی منعقد شود بین مالکان و سازنده و تعداد مالکان 12 نفر و سهم الشرکه 50 درصد و تعهدات مین باشد ولی اصل قرارداد فقط دست سازنده و مشاور املاک باشد و کپی تحویل مالکان باشد و مشاور فوت نماید بعد از اتمام ساخت مالکان برای تعهدات باقی مانده سازنده شکایت می کنند ولی طبق ماده 96 عدم ارائه قرارداد اصلی دادخواست رد می شود تکلیف چیست؟
    لطفا راهنمایی فرمائید
    با تشکر و درود فراوان

    پاسخ
  • سلام
    قدرالسهم من در مشارکت از ساخت ۷۵ متر مربع بود و بنده ۲۵ متر مربع نیز قدر السهم آتی سازنده را در زمان انعقاد قراردادمشارکت در سال ۹۷ با تنظیم مبایعه نامه از وی خریداری نمودم و ثمن آنرا مطابق مبایعه نامه پرداخت نمودم فردای انتقال ۴۰ درصد سهم سازنده در سال ۹۹ که بعد از پایان سقف اخر بود و قیمت ملک نیز دوبرابر گشته بود سازنده دیوار بین واحد خود و مرا به گونه ای کشید که ۲۱ متر از قدرالسهم خریداری شده از ایشان به بنده خواهد رسید.و وقتی با اعتراض من روبرو شد که با این کار شما، ورودی خانه من کلا ناقص گشته و خانه شما لوکس تر شده و من به پول این چهار متر اصلا توجه و احتیاجی ندارم و تقاضای اصلاح دیوار را( بر حسب قاعده لا ضرر و لا ضرار) نمودم. سازنده در پاسخ من به کلمه مساحت تقریبی که در جلو عدد ۲۵ متر مربع مبایعه‌نامه نوشته بود استناد کرد و گفت که برو شکایت کن وقتی من به ایشان گفتم که قاعدتا تقریب در اعشار و دسیمتر است نه در عدد صحیح وی قریب به این مضمون گفت: آن تعریفی که بین قضات ایرانی برای کلمه تقریب وجود دارد با آنچه که مردم از تقریب می دانند متفاوت است و برای ۲۵ متر خانه خریداری شده شما تقریب ۳ الی ۴ متر می‌شود از اینرو در صورت شکایت نیز به هیچ جا نمیرسی !!! در نهایت با حکم دادگاه پول چهار متر رو به تو پس می‌دهم. در صورتی که در زمان انعقاد مشارکت که می‌خواست وی را به عنوان سازنده انتخاب نماییم و ظبط شده گفته‌های وی موجود است به من گفته بود که “نگران نباش نقشه رو به خودت میدهم تا اون جایی که نظر ت رو جلب کنه تا اون چیزی که دلت می خواهد در بیاد”در صورتی که امروز بر خلاف وعده‌ای که داده بود به خاطر اینکه نقشه واحد خودش قشنگ‌تر شود و یا اینکه قیمت ساختمان بالاتر رفته یا به هر علت دیگری بخشی از ۲۵ متری را که ابتیاع نموده‌ام را به تصرف خود در آورده لطفا مرا راهنمایی فرمایید چون با این کار وی نقشه خانه من ناقص شده و به هیچ عنوان با هیچ مبلغی حاضر به از دست دادن متراژ خود و‌ ناقص شدن خانه نیستم توضیح اینکه خانه در مرحله سفید کاری بوده و تحویل موقت ملک حدودا مرداد ماه سال ۹۹ می باشد.
    ۱- آیا گفته سازنده که شکایت من بدون نتیجه خواهد بود برای ترساندن من از طرح دعوی بوده یا از روی خیر خواهی بیان گردیده؟
    ۲-من چه اقدامات حقوقی می‌توانم انجام دهم؟

    پاسخ
    • محمد عباسی
      خرداد 15, 1399 03:27

      با سلام و احترام خدمت شما جناب صالحی.

      ایمیلتون رو چک بفرمایید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. من ملک خودم را بصورت مشارکتی دادم .قرار به این بوده ارتفاع مغازها تجاری 4 متر باشد. در پروانه کار هم 4متر هست. الان مغازها را 3متروسی سانت کرده . من میتونم قرارداد را فسخ کنم . یا زمین منو به نرخ روز بخره یا من کل ساختمان را 60درصد نرخ کارشناسی بخرم . راهش چیه لطفن راهنمای کن ممنونم

    پاسخ
    • محمد عباسی
      اسفند 28, 1399 21:58

      با سلام و احترام خدمت شما جناب رامش.

      پاسخ به ایمیل شما ارسال گردید.

      پاسخ
  • سلام
    ما قرار داد مشارکت ساختمانی در تاریخ خرداد ۹۸ امضا کردیم. در قرار داد ذکر شده بود ۱۰ ماه فرصت اخذ پروانه ها ی ساخت و شروع کار است و تلورانس ۲ ماه در نظر گرفته شد. مگر در موارد فورس ماژور که زمان بندی بی اهمیت است. بعلاوه ذکر شده بود در صورت عدم رعایت زمان بندی ، قرار داد امکان فسخ بدون نیاز به دادگاه دارد. در حال حاضر سازنده مجوز تخریب را نگرفته و کار شروع نشده. ما بر اساس زمان ۱۰ ماهه تخلیه کردیم و مبلغی بعنوان بلاعوض دریافت کردیم برای اجاره ملک . هنوز نقشه توسط مالکین تایید و امضا نشده است و چیزی از قدر السهم به نام سازنده نشده و شنیده ایم سازنده قصد فروش دو واحد با متراژ مشخص(!) به فردی غیر مالکین را داشته! سازنده ادعا میکند بخاطر کرونا مورد فورس ماژور بوده و به همین علت کار را شروع نکرده. از طرفی هم که اقدام به فروش داشته است! سوال من این است که ما میتوانیم در حال حاضر کاری انجام دهیم؟!

    پاسخ
    • محمد عباسی
      اسفند 28, 1399 21:57

      با سلام و احترام خدمت شما خانم/اقا وحیدی.

      لطفا با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • درود، من در یک شرکت ساختمانی کار می کنم برای تسریع روند اداری یکی از ساختمان های مشارکت مالک وکالت اداری را در محضر به اسم سازنده و من هم زمان زده که برم برای کار اداریشون.آیا این وکالت برای من مسئولیت قانونی ایجاد میکنه؟ در ضمن من اون وکالت رو امضا نکردم

    پاسخ
  • سلام من یک قرارداد مشارکت بسته ام یعنی من سازنده هستم .الان بعداز یک مدتی مالک از دادن وکالت کاری و در ۸شهرداری هم جلوی کار منو گرفته من هم حدود ۱۰ درصد کارها رو انجام دادم و هم قرار مشارکت هم نمیاد فسخ کنه چون خسارات فسخ در قرارداد نوشته شده .من باید چه کاری انجام بدم و میگه خرج کاری که تو کردی هم پس نمیدم.

    پاسخ
  • با سلام
    آیا در جریان قرارداد مشارکت و طبق عرف، سازنده می تواند در مورد نوع و برند مصالح مورد استفاده ای که بر اساس قرارداد باید طبق عرف باشد، تفاوت بین واحدهای مختص به خود و واحدهای مختص به مالک قائل شود؟ بعبارت دیگر، مصالح گرانتر و با کیفیت تری برای واحدهای خود بکار برد.

    پاسخ
  • با سلام. مادر بزرگ من که 86 سال دارد حدود یک سال قبل به پیشنهاد دفتر املاک پیش نویس مشارکت در ساخت به شکل هر کدام 50 درصد با یک مجری طرح امضا کردند بدون اینکه به جزئیات کار اشاره شود و قرار شد در مورد جزئیات بعداً یعنی هنگام بستن قرارداد بحث شود. البته در حال حاضر هم به خاطر باغ دایری ملک، مشکلات شهرداری حل نشده است و اکنون مادر بزرگم منصرف شده و می خواهد این پیش نویس را فسخ کند. شاید هم بخواهند بعداً خودشان بسازند و به مشارکت ندهند، آیا می تواند این کار ار انجام دهد؟ شرایط فسخ آن چیست؟ لطفاً به طور واضح و به زبان ساده بفرمایید تا متوجه شیوم. خیلی ممنون

    پاسخ
  • با سلام و درود
    بنده ملک خود را به متراژ100 متر جهت مشارکت به سازنده دادم ولی متاسفانه سازنده بدون اجازه ملک رو جهت ساخت به شخص دیگری واگذار کرده است حال پس از اتمام ساختمان چندین بند از قرارداد در ساخت رعایت نشده است آیا ضرر و زیان آنقدر هست که با شکایت به حق خودم برسم ؟

    پاسخ
    • محمد عباسی
      مرداد 30, 1400 10:30

      با سلام.

      سرکار خانم حکم آبادی مدتی پیش برای شما ایمیل ارسال کردیم.

      پاسخ
  • با سلام و احترام
    بنده یک واحد در ط اول ساختمان 8 واحدی هستم که بهترین واحد در اون ساختمان به طور مثال اگر واحد ط 2 دو میلیارد و هفتصد میخرن واحد بنده به دلیل بازسازی و دو پارکینک و 30 متر حیاط خلوت مبلغ سه میلیارد و پانصد میخرن. حال کیسی پیدا شده که سه ملک را با هم تجمیع میکنه و مشارکت در ساخت دارد.
    سوال بنده اینه : واحد من که گران تر از واحدهای دیگر است تقریبا 700 میلیون تومان در مشارکت یکسان در نظر گرفته میشود چکار باید کرد و چی گفت همچنین نیازمند یک وکیل مسلط به این امر در مراحل از قرارداد تا پایان تحویل ملک هستم.

    پاسخ
    • محمد عباسی
      مهر 21, 1400 12:10

      با سلام و وقت بخیر.

      جناب خسروی به ایمیلی که در سایت وارد کردید، پیام ارسال کردیم.

      با احترام – آسا وکیل.

      پاسخ
  • منوچهر
    دی 24, 1400 13:19

    سلام
    بنده مالک زمین هستم و در سال ۹۷ در دفتر املاک با سازنده ای قرارداد مشارک ۵۰ در صدسهم  مساوی از واحدها برای هرنفر بستم   و اینکه هزینه های تخلفات شهرداری و تهیه سند کلا بر عهده سازنده  بوده و تاریخ اتمام کار ساختمانی و تحویل ساختمان آبان ۹۹ تعیین شد  و مالک هیچ هزینه ای در این خصوص پرداخت نکند حق پیش فروش در قراداد فقط ۲ واحد مجاز بود که من برایش پای قرارداد
    خریداران را امضا نمودم تا کنون ۲ دانگ از ۳ دانگ سند را در دفترخانه بنام سازنده زدم و یک دانگ را هنوز نزده ام .
      ولی سازنده  بعدا تخلف کرد و بدلیل نیاز مالی ۳ واحد دیگر از سهمش را هم‌پیش فروش کرد و کلا دیگه واحدی برای خودش ندارد و با خواهش و تمنا و ابراز مشکلات مالی از من خواست پای قرارداد های جدید را امضا کنم و من بخاطر پیشرفت کار ساختمان فقط دو واحد را پای قراردادش امضا کردم  ولی یک واحد آخر را بخاطر عدم اطمینان به سازنده امضا نکردم ولی سازنده آنرا پیش فروش کرده بود. اکنون ۹۵ در صد کار ساختمان تمام شده ‌و برای ۵ در صد باقیمانده منجمله تکمیل پارکنیک مقداری هزینه نیاز می باشد .سازنده اعلام کرده که دیگر هیچ پولی بابت اتمام ۵ درصد  باقیمانده و  گرفتن انشعابات و  پرداخت جریمه های شهرداری و دریافت پابان  کار ساختمان ندارد و باعث اختلاف من سازنده شده است
    با توجه به اینکه تا این تاریخ  یکسال از تاریخ مقرر در قرارداد جهت تحویل گذشته و من بدلیل آماده نشدن طبق قرارداد  تحویل نگرفتم.. ولی از طرفی خریداران واحد های سازنده ۵ واحد سازنده را تحویل گرفته و اثاث آورده اند .
    من خودم هیچ واحدی را نفروخته ام .
    من  یک هفته پیش نزد داور قرارداد که همان مسئول دفتر املاک است اعتراض کتبی کرده ام ولی هنوز ایشان موفق به مذاکره با سازنده نشده است
     .سوال:
    ۱- آیا خریداران پیش فروش  سهم سازنده  که من بعنوان شاهد قرارداد او را  امضاء کردم  میتوانند بر علیه من مالک ادعای خسارت ویا شکایتی بکنند و بخواهند یک دانگ دیگر را بنام سازنده یا آنان بزنم یا نه ؟ در حالی که تعهد سازنده تمام نشده است
    ۲- آیا خریداران  میتوانند شکایت کنند و مرا مجبور به انجام هزینه های باقیمانده بکنند یا نه .
    ۳- آیا من در قبال خریداران وظیفه ای دارم و قانون در این خصوص چه میگوید
    ۴-آیا واحد پیش فروش شده که من پای قراردادش را امضا نکردم حق شکایت از من را دارد ؟
    ۵-  آیا طبق ماده ۲۲۲ قانون مدنی یا ماده های قانونی دیگر  حق فروش اون یک واحد را به جهت انجام هزینه های باقیمانده دارم چون در قرارداد مشارکت ماده ۲۲۲ پیش بینی شده است  لیکن واحد  در تصرف خریدار میباشد چه میتوانم بکنم
    ۶- سازنده میگوید دیگر پولی ندارد چه راهکار ی شما پیشنهاد میکنید که من متضرر نشوم
    با تشکر از شما لطفا راهنمایی بفرمائید

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب خدمت جنابعالی
    بنده یک آپارتمان شصت متری از مجموع شش واحدی در زمین ۲۴۰ متری دارم . بنگاه معاملات ملکی از سال ۱۳۹۶ پنج واحد ساختمان مسکونی را خرید و خالی کرده بدون سکنه و هیچگونه پول شارژ و همکاری در بازسازی و غیره نکرده در ضمن ملک مورد نظر بر خیابان اصلی روبروی پارک اصطلاحا دوکله میباشد و اینجانب با خانواده از سال ۱۳۷۲ زمان ساخت خریده و تا الان ساکن می‌باشیم.
    حالا بنگاه خریدار فشار آورده که یا بفروش یا مشارکت کن ولی من فروشنده نیستم و تا سال ۹۶ راحت بودم آیا می‌تواند از من شکایت کند که مشارکت نکرده ام و می‌خواهم زنده گی کنم .
    و ایشان مستاجر بیاورد.

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید .
    اول از همه تشکر میکنم بابت این سایتتون که رایگان جواب سوالات مردم را میدین. هرجا که هستین سلامتو موفق باشین.
    سوال من این بود که من به عنوان مالک ملکی به متراژ ۶۵۰ متر با سازنده ای قرار داد بستم. قرار ما این بوده که بالای تجاری ۶ طبقه شه که چهار طبقه سه واحدی برای سازنده ۲ طبقه چهار واحدی برای مالک باشه البته طبقه اخر شامل خلافی میشود که که بنده خلافیشو قبول نکردم .بجاش سیصد میلیون پول بلاعوض گرفتم. تجاری هم داره که تجاری روهم پنجا پنجاه حرف زدیم . و در قرار ااد تاکید کردم که تا پایان سقف پنجم حق پیش فروش هیچ یک نداشته باشیم .حالا این سازنده عزیز همه رو تو همون سقف اول فروخته. حتی تجاری هارو. بعد ۳ واحدی های خودشو ۴ واحدی دراورده . و نقشه رو هرچقدر گفتم نشونم بده تایید باید کنم من ندااد. فقط نقشه ۲ طبقه خودم رو که ۴ واحدی بودو نشون داد. الانم پشت تجاری دوتا واحد مسکونی به صورت نیم پیلوت دراورده که در مورد اون اصلا اشاره نشده در قرار داد. و اونجوری که متوجه شدم میخاد از پارکینک هم به تجاری اضافه کنه برای خودش. و برای من رو ۵۰ درصد از روی نقشه تایید شده میده. خاستم دیدگاه کلی تون رو در مورد این قرار داد بگین و کار سازنده رو چجوری توجیه میکنید. لازم به ذکره که سفته هم گرفتم ازش یه ده میلیاردی گرفتم که روشو خودش امضا کرد پشتشو بنگاهی باسواد ما لاک غلط گیر زده . من قبول نکردم مجبور شدن یه سفته ۸ میلیاردی دگ بدن که قلم خوردگی نداشته باشه. و الان هردوی سفته ها دسته منه. نصف سند یعنی سه دانگم ب طرف وکالت دادم نصفش مونده طبق پیشرفت کار و تحویل بده که بدم..الان مغازه خایی رو که فروخته فکر میکنم از حریم من رد شده . مهندس بردم که پنجا درصد منومشخص کنه مهندس گفت باید بدونیم که کل مساحت تجاریش چقدره . نقشه رو پیگیر شدم دیدم تو نقشه اصلی مغازه ای که میخاد به من بده اصلا تجاری نیس پارکینکه که این سازنده میخاد بعدا تبدیل کنه به تجاری بده بهم.لطفا کمکم کنید و بگین که چه کار کنم .چه اقدام درستی انجام بدم

    پاسخ
  • زمینی به متراژ ۳۰۰ متر به سازنده دادیم واسه مشارکت قرار براین شد که سازنده ۳ واحد ۹۰ متر از پشت به نما به ما بده الان بعد گذشت ۳ یال ۳ واحد رو تحویل داده ولی سازنده طبق قانون شهرداری برای زمین ۳۰۰ متری مجاز به ساخت ۶۰ درصد تراکم ساختمان است که میشه ۱۸۰ متر در هر طبقه یا ۲ واحد ۹۰ متری در هر طبقه وبیشتر از این میشه تخلف الان سازنده اومده از ۵ واحد خودش ۴ واحد روبه نما رو ۱۲۲ متری ساخته ودر هر طبقه۳۲ متر تخلف کرده وچون ما در قراداد نوشته بویم که طرف اول یعنی صاحب زمین ۳ واحد ۹۰ متر از پشت به نما سهم اوست وبقه واحدها سهم طرف دوم یعنی سازنده میباشد وطرف اول در خصوص بقیه واحد ها ادعایی ندارد سازنده از اضافه بنایی که ساخته به ما چیزی نداده وادعا میکنه که شما قبول کردین که ادعایی ندارین
    ۱. اولا ما براساس تراکم مجاز ساختمان حساب کردیم که ۲۷۰ متر سهم ما و۴۵۰ متر سهم سازنده که در قراداد ن متراژ مارو زده ن متراژ سازنده رو
    ولی ۳۷ ونیم درصد سهم طرف اول و۶۲ونیم درصد سهم طرف دوم ذکر شده
    الان سازنده در هر طبقه۳۲ متر در طبقات خودش تخلف کرده واین در حالیه که مادر مورد اضافه بنا چیزی ننوشتیم الان سازنده ۱۲۸ متر تخلف بنا داره وادعا میکنه که از این اضافه بنا چیزی به شما تعلق نمیگیره
    اگر سازنده همه واحدهرو ۹۰ متری میساخت ما نمیتونستیم ادعایی کنیم ولی الان متراژ تحویلی به ما با ۳۷ونیم درصد تطابق نداره ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من 4دانگ از یه خانه تخریب شده را خریداری کردم به متراژ 77متر،2دانگ زمین سازنده در اختیار دارد و قرار شد که ایشان مشارکتی بسازند ولی تاریخ اتمام پروژه در مبایعه نامه نوشته نشده است بعد از دوسال ایشان بازسازی انجام دادن ،میتوانم شکایت کنم و پولم به اضافه خسارت را از ایشان بگیرم ،ضمن اینکه زمین عقب نشینی دارد و 40متر بیشتر نمی‌ماند که شهرداری جواز ساخت نمیدهد،

    پاسخ
  • با سلام
    یکی مالکینی هستم که در مشارکت ساخت شرکت کردم،فقط فرق من با دیگر مالکین اینست که اخیرا بازسازی کرده ومبلغی حدود ۲۰۰میلیون هزینه کرده ام،با سازنده که صحبت کردم قول مساعدت داده که در زمان تخلیه یا جایی برای مدت ساخت برایم پیدا کند یا علاوه بر پولی که بلاعوض به همه می‌دهد مبلغی هم فقط بعنوان قرض الحسنه بمن بدهد که پس از ساخت ،بنده عودت بدهم،سوال بنده اینست که ایا فقط قول دادند کافیست یا اقدام دیگری لازمست؟ باتشکر

    پاسخ
  • سلام
    وقتتون بخیر
    بنده ایده ای برای ساخت دهکده مسکونی-گردشگری دارم
    و به غیر از کارهای حقوقی،نیاز به مشورت دارم.
    اینکه برای شروع باید چه کار کنم؟چطور تیم سرمایه گذار جذب کنم؟و بقیه موارد.

    آیا در این زمینه میتونم از یک وکیل مشاوره بگیرم؟

    سپاس از توجه و پاسخگوییتون

    پاسخ
    • سلام.
      بله البته. ما در خدمتتون هستیم. لطفا در ساعات کاری با ما تماس بگیرید.
      شماره های تماس در صفحه (مشاوره و اعطای وکالت) قرار داده شده

      پاسخ
  • سلام.
    برای قرارداد مشارکت در ساخت
    اگر کار تمام نشود. و قرار داد فسخ شود.

    در مرحله کارشناسی برای قیمت گذاری ساختمان نیمه کاره .
    کارشناس بر چه اساس قیمت گذاری می کند؟
    آیا بر اساس قیمت گذاری جز به جز و بر اساس فاکتور سازنده  قیمت گذاری می کند.

    ویا برساس پیشرفت فیزیکی کار ؟
    و یا براساس توافق ؟

    پاسخ
  • سلام، در قرارداد مشارکت ساخت و ساز
    سازنده چه مستندات مالی را باید به مالک ارائه دهد؟
    ممنون

    پاسخ
  • سلام. من از شما دعوت می کنم که اگر قصد خرید مورینگای فایدیم رو دارید، حتما به سایت ما مراجعه کنید:
    از کجا مورینگا بخریم
    قیمت مورینگا برای لاغری
    قیمت هر کیلو برگ مورینگا

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید