وکیل طلاق توافقی در مشهد

خانواده

4.6 / 5. تعداد رای: 10

وکیل طلاق توافقی در مشهد در سال 1402 چه پروسه حقوقی را برای طلاق توافقی طی می کند؟ وکیل برای طلاق توافقی در مشهد با توجه به نوع طلاق، پروسه ساده تری را طی می کند. امّا با این حال بنده به عنوان یک متخصص در زمینه دعاوی خانواده به شما کاربر گرامی آسا وکیل توصیه می کنم که پیش از هرگونه اقدامی، ابتدا یک بار این مقاله را با دقت مطالعه نمایید.

در این مقاله بنده به موضوعاتی مثل مدت زمان طلاق توافقی در مشهد، هزینه ها، نفقه، مهریه، حضانت فرزند، مراحل کامل مطابق با قوانین جدید سال 1402 و تمام جنبه های مرتبط با طلاق توافقی به صورت کامل پرداخته ام.

مقاله: وکیل مشارکت در ساخت

وکیل در مشهد زیاد است. امّا این مقاله می تواند نتیجه چندین جلسه مشاوره حقوقی با بهترین وکیل طلاق توفقی در مشهد باشد.

مقاله: هزینه وکیل برای طلاق در مشهد

آمار طلاق توافقی در سال های 95 و 96

نوع طلاق سال ۹۵سال ۹۶
طلاق توافقی۱۶۲هزار و ۳۱۳۱۶۸هزار و ۵۹۵
مطالبه مهریه۱۳۰هزار و ۴۹۶۱۲۸هزار و ۲۴۴
ازدواج در مشهد30 هزار و ۱۰ رویداد26 هزار و ۶۳۲ رویداد
مطالبه نفقه۳۶هزار و ۸۰۶۳۹هزار و ۶۷۰

شاید جهش تأسف باری که در این آمار ملاحظه می کنید؛ خود دلیلی بر نگارش این مقاله شد تا اطلاعات شما کاربر محترم در زمینه طلاق توافقی افزایش پیدا کند.

طلاق توافقی چیست؟

زمانی که زن و شوهر نسبت به انجام طلاق توافق دارند، روند انجام طلاق با سرعت بیشتر و سخت گیری کمتری پیش می رود.

مقاله: مراحل طلاق توافقی در مشهد

اگر بخواهم طلاق توافقی را اجمالاً تعریف کنم باید عرض کنم که؛ رضایت همزمان زن و مرد به طلاق که معمولاً با بخشیدن مالی یا حقوقی از جانب زن به مرد (جهت گرفتن رضایت مرد به طلاق) صورت می گیرد که در حقوق با خلع و مبارات آن را می شناسیم.

با این حال آنچه که در طلاق توافقی از اهمیت زیادی برخوردار است؛ توافق زن و شوهر بر انجام طلاق توافقی و همچنین توافق در مورد مهریه، حضانت فرزندان، نحوه و مدت ملاقات و مقدار نفقه آنها است.

توجه: من در این مقاله در مورد عُسر و حَرَج و مزایای طلاق توافقی صحبتی نکردم. برای مطالعه در مورد این دو موضوع می توانید به مقاله زیر مراجعه کنید.

مقاله: آدرس مراکز مشاوره طلاق توافقی مشهد

رضایت درطلاق توافقی

همه ما می دانیم که طی کردن پروسه‌های مربوط به طلاق و هر نوع دعاوی دیگر در دادگاه‌ها، مسئله‌ای زمان‌بر است و باید با صبر و حوصله زیادی انجام شود.

مقاله: طلاق فوری در مشهد

امّا طلاق توافقی مسئله‌ای است که به دلیل توافق کردن زوج و زوجه (زن و شوهر) در بسیاری از مسائل اش، وقت کمتری را از آن‌ها در دادگاه تلف خواهد کرد.

رضایت درطلاق توافقی ، وکیل طلاق توافقی در مشهد ، هزینه وکیل برای طلاق در مشهد ، هزینه وکیل برای طلاق توافقی در مشهد ، طلاق فوری در مشهد
رضایت درطلاق توافقی ، وکیل طلاق توافقی در مشهد ، هزینه وکیل برای طلاق در مشهد ، هزینه وکیل برای طلاق توافقی در مشهد ، طلاق فوری در مشهد

طرفین می‌توانند رسیدگی به برخی از کارها را قبل از ارائه دادخواست طلاق توافقی به دادگاه، انجام دهند.

کارهایی نظیر، مراجعه به مراکز مشاوره خانواده جهت اخذ گواهی عدم امکان سازش و سپس دادخواست طلاق دهند و با مراجعه به دفتر آسا وکیل، توافقات خود در مورد هر مسئله‌ای را در صورت‌ جلسه نوشته و امضا کنند تا بهترین وکیل طلاق توافقی در مشهد، بر اساس خواست و توافقشان، حکم لازم را از دادگاه بگیرد.

یکی از مباحث مهم که عموماً از اصلی‌ترین دعواهای زن و شوهر است، بحث مالی ازدواج یعنی نفقه است که در ادامه لازم می دانم در مورد آن توضیح دهم.

طلاق توافقی و مهریه

امّا برسیم به موضوع مهریه در طلاق توافقی که تاکنون سؤالات بسیار زیادی از جانب مراجعین بنده در مورد آن مطرح شده است.

مقاله: وکیل مهریه در کرج

طلاق توافقی و مهریه در دوران عقد

اگر طلاق توافقی در دوران عقد (قبل از رابطه زناشویی) اتفاق بیفتد، مهریه خانم نصف خواهد بود که به علت توافقی بودن می توانند توافق کنند که همان مبلغ نصف را ببخشد یا قسمتی از آن را و یا کلاً طور دیگری توافق کنند.

طلاق توافقی و مهریه بعد از ازدواج

بعد از ازدواج تمام مهریه متعلّق به خانم است که در صورت طلاق توافقی چنانچه توافق کنند، می تواند آن را ببخشد تا زوج را راضی به طلاق کند.

توجه: حال باید بگویم که طلاق توافقی از نوع طلاق بائن (غیر قابل رجوع) می باشد؛ امّا اگر زوجه رجوع به عوض کند، یعنی اگر بعد از طلاق از بخشیدن مهریه خود پشیمان شود و مهریه اش را مطالبه کند، حق رجوع نیز برای مرد فراهم می شود و دیگر طلاق حکم بائن را نخواهد داشت.

شرایط گرفتن مهریه بعد از طلاق توافقی

اگر توافق زوجین بر این باشد که خانم مهریه اش را دریافت کند و طلاق توافقی نیز صورت بگیرد، طبق توافق و قرارها باید مهریه به خانم داده شود.

امّا بپردازم به موقعیت بخشیدن تمام یا قسمتی از مهریه و انجام طلاق توافقی که روشی معمول تر و متداول تری در طلاق توافقی است.

در این حالت خانم تمام یا قسمتی از مهریه اش را بخشیده و طلاق توافقی هم صورت گرفته است؛ امّا بعد از مدتی خانم تقاضای مهریه می کند، در این حالت، برخلاف ذات طلاق توافقی که طلاقی غیرقابل رجوع است، برای مرد حق رجوع ایجاد می شود.

دانستیم که طلاق توافقی خود طلاقی بائن (غیرقابل رجوع) است؛ حالا اگر در طلاق توافقی مرد به دلیل آن که طلاق از جهاتی دیگر نیز بائن است (مانند طلاق زن یائسه) حق رجوع به زن را نداشته باشد، زن نیز حق درخواست دوباره مهریه را نخواهد داشت.

توجه: اگر در طلاق توافقی شرط شود که بدون رجوع زن به مهریه یا مالی که در ازای طلاق توافقی بخشیده است شوهر حق رجوع داشته باشد، این شرط به دلیل مخالفت با مقتضای (ذات) طلاق توافقی باطل و مبطل است.

نفقه در طلاق توافقی

نفقه نیز همانند مهریه از حقوق مالی خانم می باشد که در ماده 1107 قانون مدنی گفته شده و عبارت است از:

«همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.»

نفقه برخلاف مهریه (که خانم به محض عقد مالک آن میشد و مقدار مشخصی داشت)، در طول زندگی در صورت تمکین صاحب آن می شود که مقدارش به طور دقیق مشخص نیست.

برای طلاق توافقی، تعیین و تکلیف نفقه باید میان زوجین مشخص و حل و فصل شود و در توافقنامه طلاق توافقی نیز ذکر گردد.

اگر خلاف این باشد، یعنی؛ زوجین درمورد نفقه به توافق نرسند در این صورت گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه صادر نمی شود، که با صادر نشدن این گواهی طلاق توافقی هم اتفاق نمی افتد.

توجه: چنانچه زوجین درمورد نفقه به توافق نرسند، در این صورت گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه صادر نمی شود، که با صادر نشدن این گواهی طلاق توافقی هم اتفاق نمی افتد.

نفقه گذشته

یکی از شایع‌ترین پرونده‌هایی که عموماً در بحث طلاق توافقی مطرح می‌شود، درجایی است که مرد (زوج) چند ماه یا چند سالی است که نفقه پرداخت نکرده و به ‌اصطلاح خرجی زن را نداده است.

در این شرایط، زن (زوجه) می‌تواند تمامی نفقه‌های عقب‌مانده خود در طول این سال‌ها را از زوج بخواهد؛ امّا از آن جایی که طلاق توافقی است، مرد این حقوق مالی را بهانه‌ای قرار می‌دهد و می‌گوید که ابتدا حقوقت را ببخش و بعد طلاقت می‌دهم.

در اینجا زن می‌تواند مقداری از حقوق مالی خود را ببخشد و یا در صورتی که شوهر باز هم راضی به طلاق توافقی نشود، از تمام نفقه خود دست بکشد.

یعنی گرفتن یا نگرفتن نفقه و حقوق مالی، کاملاً به توافق طرفین بستگی دارد و زن و شوهر می‌توانند قبل از طرح مسئله در دادگاه، در این مورد هم باهم توافق کنند.

بهترین راه برای گرفتن نفقه و حقوق مالی این است که زن (زوجه) قبل از هر اقدامی در مورد طلاق، دادخواست نفقه ارائه کند و نفقه خود را از شوهرش بخواهد.

پس از دریافت نفقه اگر همچنان اصرار به طلاق وجود داشت، زن و شوهر می‌توانند در مورد باقی مسائل آن توافق کنند.

توصیه می کنم، قبل از هر اقدامی اول از کسب حقوق مالی خود مطمئن شوید تا این مسئله به‌عنوان بهانه ای در دست همسرتان نباشد.

بخشیدن حقوق مالی

آمار نگران کننده خانم هایی که بدون سرپرست بوده و یا دارای سرپرست بدی می‌باشند، نشان می‌دهد که نباید بی‌گدار به آب زد و خانم ها باید از حقوق مالی خود، به بهترین نحو ممکن دفاع کنند.

بدیهی است که گذراندن اُمورات زندگی کار سختی است و اگر منبع درآمدی ندارید، بهتر است در توافقات خود در مورد طلاق، حقوق مالی خود را در نظر بگیرید و به‌ راحتی از آن کوتاه نیایید.

روشن و مشخص شدن نحوه پرداخت نفقه و یا بذل (بخشیدن) آن به شوهر، یکی از شروط جاری شدن صیغه طلاق است و باید حتماً در مورد آن توافق شود و اگر توافقی صورت نگیرد، صیغه طلاق جاری نمی‌شود.

نفقه مشمول چه چیزهایی است؟

قانون مدنی در ماده 1107 آورده است که:

«نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن و البسه، غذا، اثاث منزل، هزینه‌های درمانی و بهداشتی و خادم (در صورت عادت یا احتیاج به‌وسیله نقصان یا مرض) …»

با توجه به مباحث ماده 1107 قانون مدنی، مشخص می‌شود که میزان نفقه و مقدار آن برای هر زن متفاوت بوده و باید با توجه به پرونده و شرایط زندگی زن، مقدار آن مشخص شود.

امّا آنچه واضح است این است که زن می‌تواند نفقه تمام مدتی را که زوج آن را پرداخت نکرده، از او دریافت کند.

اجرت المثل در طلاق توافقی

اجرت المثل نیز از حقوق مالی خانم می باشد؛ امّا به اندازه مهریه و نفقه از درجه بالایی برخوردار نیست و اجرت المثل ایّام زوجیت در تبصره ماده 336 قانون مدنی اینگونه تعریف شده است:

«چنانچه زوجه کارهایی را که شرعاً به عهده وی نبوده و عرفاً برای آن کار اجرت المثل باشد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می نماید.»

برای اینکه خانم مستحق اجرت المثل شود باید تمام شرایط تبصره ماده 336 را داشته باشد.

همچنین در صورت ادعای خانم مبنی بر اجرت المثل، اثبات قانونی این ادعا نیز به عهده خود او می باشد.

حضانت فرزند (فرزندان) در طلاق توافقی

خب فکر می کنم بهترین موقع است که به یکی دیگر از سؤالات پر تکرار کاربران عزیز آسا وکیل که در مشاوره های حضوری و تلفنی هم از بنده می پرسند، پاسخ دهم.

در طلاق توافقی حضانت فرزند با کیست؟

حضانت فرزند (فرزندان) در طلاق توافقی ، طلاق توافقی مشهد ، درخواست طلاق توافقی مشهد ، وکیل طلاق توافقی در مشهد ، هزینه وکیل برای طلاق در مشهد
حضانت فرزند (فرزندان) در طلاق توافقی ، طلاق توافقی مشهد ، درخواست طلاق توافقی مشهد ، وکیل طلاق توافقی در مشهد ، هزینه وکیل برای طلاق در مشهد

حق و تکلیف پدر و مادر

مطابق قانون، نگهداری اطفال هم حق و هم تکلیف پدر و مادر است.

حضانت بیشتر به معنای نظارت بر حفظ جسم و جان کودک است. فلذا در ماده 1173 قانون مدنی شامل تربیت و تعلیم و پرورش روحی و معنوی کودک نیز می شود.

حضانت فرزند یک تکلیف قانونی است، توافقات خلاف آن از درجه اعتبار ساقط است امّا توافق زوجین در انتقال حضانت به یکدیگر، اشکالی ندارد.

بنابراین در طلاق توافقی که همه چیز بنا بر توافق زوجین است، در مورد حضانت فرزندان خود نیز می توانند توافق نمایند.

حق تقدم پدر مادر در برابر یکدیگر

در حالت معمول برای حضانت و نگهداری طفلی که پدر و مادر او جدا از یکدیگر زندگی می کنند، مادر تا سن 7 سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است.

بعد از 7 سالگی در صورت حدوث اختلاف، حضانت فرزند با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می باشد (تبصره ماده 1169).

از این تبصره نتیجه می گیریم که بعد از هفت سالگی در صورت نداشتن اختلاف، پدر و مادر خود می توانند در این زمینه توافق نمایند.

از آن جایی که موضوع بحث ما طلاق توافقی می باشد؛ در صورتی که زوجه در ازای بخشش مالی مثل مهریه، حق حضانت را با موافقت زوج کسب نماید این توافق تابع ماده 10 قانون مدنی، لازم الاتباع و غیرقابل رجوع است.

البته ماده 41 قانون حمایت خانواده را نباید فراموش کنیم که می گوید:

«هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات، حضانت، نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است یا در صورتی که مسئول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند و یا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی حق شود، می تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر با پیش بینی حدود نظارت وی با رعایت مصلحت طفل تصمیم مقتضی اتخاذ کند.»

قطعاً تا اینجای کار متوجه شده اید که وکیل طلاق توافقی در مشهد (و البته سایر شهرها) دیگر یک نیاز نیست؛ بلکه برای هریک از زوجین می تواند به یکی از الزامات پروسه طلاق توافقی تبدیل شود.

در صورتی که به اطلاعات بیشتری در زمینه حضانت فرزند نیاز دارید؛ می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.

مقاله: حضانت فرزند دختر

حق ملاقات

ماده 1174 قانون مدنی می گوید:

«…..هر یک از والدین که طفل تحت حضانت او نمی باشد، حق ملاقات طفل را دارد. تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات مربوطه به آن در صورت اختلاف بین والدین با محکمه است.»

هرگاه مسئول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند، یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی حق شود، به پرداخت جزای نقدی محکوم می شود.

نفقه فرزند (فرزندان) در طلاق توافقی

نفقه اولاد

مطابق قانون، نفقه اولاد بر عهده پدر است. پس از فوت پدر یا عدم قدرت او، پرداخت نفقه به عهده اجداد پدری است و در صورت نبودن پدر و اجداد پدری و یا عدم قدرت آن ها نفقه بر عهده مادر است.

مقاله: حضانت فرزند بعد از طلاق

هرگاه مادر هم زنده و یا قادر به پرداخت نفقه نباشد به عهده اجداد مادری و اجداد پدری است.

زوجین در طلاق توافقی نیز در زمینه نفقه فرزندان می توانند به دلخواه خودشان به توافق برسند و بر حسب توافقشان، نفقه فرزندان می تواند برعهده مادر باشد یا بر عهده پدر.

ارکان نفقه

ماده 1204 ارکان نفقه را مسکن، البسه، غذا و اثاث خانه به قدر رفع نیاز با در نظر گرفتن درجه استطاعت منفق (نفقه دهنده) نام برده است.

توجه: نفقه تنها محدود به موارد نام برده شده در ماده مذکور نیست. بلکه نفقه در واقع چیزی است که بر حسب عرف، برای گذراندن زندگی شخص لازم است مانند هزینه درمان و تحصیل.

قانون جدید طلاق توافقی در سال 1402

طلاق توافقی، با تمام سادگی در روند رسیدگی، دارای مباحث ریز و ظریفی است که باید برای سریع‌تر شدن رسیدگی در دادگاه‌ها به آن توجه کرد.

تا قبل از آذرماه سال 97، زوجین می‌توانستند برای ثبت دادخواست طلاق توافقی، به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت کنند.

اما از ابتدای آذر سال 97، با توجه به بخشنامه شماره 9000/13104/55 مورخ 1397/09/05 دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مجاز به ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون ارائه گواهی مراکز غربالگری و یا مشاوره خانواده که اصطلاحاً به آن گواهی عدم انصراف از طلاق گفته می‌شود، نیستند.

طبق شرایط جدید طلاق توافقی، خانم و آقا باید به سامانه نوبت‌دهی طلاق مراجعه و اطلاعات خود را در این سامانه وارد کنند تا در وقت تعیین ‌شده به مراکز غربالگری یا مراکز مشاوره خانواده مراجعه کنند.

پس از انجام این پروسه، گواهی عدم انصراف از طلاق خود را دریافت می‌کنند و در زمان ثبت دادخواست طلاق توافقی، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل می‌دهند تا دادخواست طلاق، ثبت و به دادگاه صالح ارسال شود.

پس از واردکردن اطلاعات در سامانه و انتخاب نزدیک‌ترین مرکز مشاوره، خانم و آقا، طبق ماده 25 قانون حمایت از خانواده مصوب سال 91، مجبور به شرکت در جلسات مشاوره هستند.

با مراجعه به مرکز غربالگری و اصرار زن و مرد به جدایی، چند سؤال از آن‌ها پرسیده می‌شود تا دلیل اصلی طلاق توافقی مشخص گردد.

پس ‌از آن، زوجین توسط کارشناسان مربوطه به مشاوره خانواده معرفی می‌شوند.

مشاورینی که توسط کارشناسان معرفی شده اند، برای هر جلسه مشاوره (حدود) 52 هزار تومان (ممکن است تغییر کرده باشد) دریافت می کنند و تقریباً 4 جلسه در یک ماه لازم است که زوجین به مشاور مراجعه کنند.

البته مشاور می‌تواند با توجه به شرایط هر پرونده، مشاوره را در یک جلسه یا چند جلسه انجام دهد.

توجه: تمام مبالغ ذکر شده در این مقاله حدودی هستند و می توانند بسته به هر شهر متفاوت باشند.

نحوه دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق

در بخش قوانین جدید طلاق توافقی توضیح دادم که گواهی عدم انصراف از طلاق چیست. حالا در اینجا قصد دارم شما را راهنمایی کنم که چگونه این گواهی را دریافت کنید.

متقاضیان از دو طریق می‌توانند گواهی عدم انصراف از طلاق خود را دریافت کنند:

  1.  ثبت‌ نام در سامانه تصمیم و دریافت اطلاعات موردنیاز، ازجمله زمان مراجعه و نشانی مرکز مشاوره خانواده
  2.  مراجعه حضوری زن و شوهر به مراکز مشاوره خانواده اداره بهزیستی، بر اساس شهر، شهرستان و یا بخش محل سکونت

پیچیده‌تر شدن روند طلاق توافقی (به دلیل رواج زیاد آن) و مراجعه به مراکز مشاوره خانواده برای منصرف کردن زوجین از طلاق، باعث شده تا روند رسیدگی به پرونده‌های طلاق توافقی با سختی بیشتری انجام شود.

حضور وکیل‌های کار بلد و ماهر در کسب مجوز طلاق از دادگاه می‌تواند شما را از دردسرهای ناشی از پیچیدگی طلاق توافقی خلاص کند.

بنده نیز در آسا وکیل می توانیم در این راستا همراه شما باشم.

درگذشته روند طلاق توافقی حدود 2 ماه طول می‌کشید؛ امّا باوجود قانون جدید این مدت‌ زمان به 3 الی 4 ماه رسید.

ثبت‌نام در سامانه تصمیم، به این معنی نیست که برای طلاق توافقی نیاز به دادگاه خانواده نیست بلکه صدور رأی طلاق، قبل از ثبت آن در محضر لازم است.

حضور در جلسات مشاوره می‌تواند به‌وسیله وکلای زن و شوهر انجام گیرد به‌شرط اینکه یکی از زوجین در خارج از کشور باشد و یا مشاور با مدارک موجود، تشخیص دهد که نیازی به حضور فرد نیست.

مراحل طلاق توافقی در سال 1402

مرحله اول

اولین قدم برای طلاق توافقی، ثبت اطلاعات و درخواست طلاق توافقی در سامانه تصمیم و مشخص کردن نزدیک‌ترین مرکز مشاوره برای دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق است.

مرحله دوم

بعد از آن برای انجام پروسه طلاق توافقی باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست داد.

مرحله سوم

پس از تنظیم دادخواست طلاق توافقی، دادگاه زمانی را مشخص می کند تا به پرونده رسیدگی نماید.

وقت تعیین‌شده از طریق ابلاغ الکترونیکی در سامانه ثنا به اطلاع خانم و آقا می‌رسد. همچنین صدور ابلاغیه به ‌وسیله پیامک‌هایی به زوجین اطلاع داده می‌شود.

مرحله چهارم

پس از تعیین وقت در دادگاه، طرفین یا وکلای آن‌ها باید در زمان مشخص‌شده در دادگاه حاضر شوند و پس از پرداخت هزینه مشاوره، با راهنمایی مدیر دفتر دادگاه، به واحدهای مشاوره مستقر در دادگاه معرفی شوند.

مشاوران حاضر، سعی در ایجاد سازش بین طرفین خواهند کرد و اگر این کار نتیجه‌ای نداشته باشد، مشاورین خانواده دلایل خود را نسبت به مصلحت و یا عدم مصلحت زوجین در خصوص طلاق بیان می‌کنند و توافقات طرفین در خصوص مسائل مختلف ازجمله مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، جهیزیه، نفقه فرزندان، اجرت‌المثل و نحوه ملاقات با فرزندان را به‌صورت کتبی نوشته و به امضای طرفین می‌رسانند.

مرحله پنجم

احراز بارداری یا عدم بارداری یکی از مهم‌ترین قدم‌های صدور رأی طلاق توافقی توسط دادگاه است.

زن باید قبل از مراجعه به دادگاه و یا پس از صدور رأی و قبل از مراجعه به دفاتر ثبت طلاق، برگه آزمایشگاه مبنی بر عدم بارداری‌اش را ضمیمه پرونده کند.

مرحله ششم

پس از طی تمامی این مراحل، زوجین یا وکلای آن‌ها به دادگاه رسیدگی‌کننده به پرونده مراجعه می‌کنند و با ارائه مدارک ذکر شده، درخواست صدور رأی از دادگاه را می‌کنند.

مرحله هفتم

در نهایت پس از صدور گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه، زوجین 3 ماه فرصت دارند تا با این گواهی و دیگر مدارک مورد نیاز به دفاتر طلاق مراجعه کنند و طلاق خود را رسمی نمایند.

مدارک لازم برای طلاق توافقی در سال 1402

برای رسیدگی به دادخواست طلاق توافقی و ثبت آن در دفاتر طلاق نیاز به یکسری مدارک است که خانم و آقا حتماً باید آن‌ها را در اختیار داشته باشند.

در ادامه این مدارک را برای شما لیست می کنم:

1. عقدنامه
2. شناسنامه
3. کارت ملی
4. در صورت استفاده از وکیل طلاق توافقی در مشهد ، وکالت‌نامه مذکور
5. گواهی عدم بارداری
6. در صورت باکره بودن زن، گواهی بکارت او
7. توافقنامه کتبی مبنی بر توافقات خانم و آقا در مورد مسائل مختلف مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند و …
8. نظریه کتبی واحد مشاوره دادگاه خانواده
9. ارائه گواهی عدم امکان سازش که از مدت صدور آن 3 ماه نگذشته باشد (جدی بگیرید).

نقص در هریک از مدارک ذکر شده، می‌تواند روند رسیدگی به پرونده طلاق توافقی را با مشکل جدی رو به رو کند و وقت و انرژی بیشتری از شما بگیرد.

به همین دلیل استفاده از تجربه یک وکیل طلاق توافقی در مشهد می‌تواند شما را از مشکلات ذکرشده نجات دهد.

دادگاه صالح به رسیدگی طلاق توافقی

ماده 4 قانون حمایت خانواده 18 مورد از مواردی را که در صلاحیت دادگاه خانواده است را نام برده که بند 9 این قانون به طلاق اشاره کرده است.

بنابراین دادگاه صالح برای رسیدگی به طلاق از جمله طلاق توافقی دادگاه خانواده خواهد بود.

هزینه‌های طلاق توافقی در سال 1402

همان‌طور که ذکر شد، بر طبق قانون حمایت خانواده سال 91، زوجین باید برای گواهی عدم امکان سازش، به مشاور مراجعه کنند.

توجه: لازم است تأکید کنم که تمام هزینه های ذکر شده در این مقاله حدودی هستند و این مبالغ می توانند در گذر زمان و نسبت به هر شهر تغییر کنند.

مراجعه به مشاورین قوه قضاییه در مورد طلاق توافقی، خود دارای هزینه است که طرفین باید آن را بپردازند. علاوه بر آن، ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، نیازمند صرف هزینه مشخص ‌شده ای است.

  • هزینه مشاوره طلاق توافقی حدودا نفری 80 هزار تومن. 1 تا 5 جلسه در دوره 45 روزه
  • هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی 170 هزار تومن
  • هزینه دفترخانه برای ثبت طلاق توافقی 300 تا 600 هزار تومن

پس از طی تمامی این مراحل، آخرین پرداختی مربوط به اجرای صیغه طلاق در دفاتر طلاق است.

این هزینه به‌طور مطلق نیست و از هر دفترخانه به دفترخانه‌ای دیگر متفاوت است. میزان دریافتی دفاتر طلاق در حال حاضر از 300 هزار تومان تا 650 هزار تومان است.

طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور چگونه صورت می گیرد؟

اگر زوجین یا یکی از آن ها خارج از کشور باشند مانعی در روند رسیدگی در دادگستری ایران توسط وکلای طرفین نخواهد بود.

تنها باید شرایطی را مطابق با ماده 34 قانون آیین دادرسی مدنی در نظر بگیرند که از جمله این شرایط تعیین وکیل و وکالتنامه طرفین است که به 3 طریق انجام می شود:

حالت اول:

زوجین یا یکی از آن ها می توانند با مراجعه به سفارت و یا کنسولگری ایران در آن کشور، به یکی از آشنایان مورد اعتماد خود در ایران وکالت دهند تا او بتواند در ایران با در دست داشتن آن وکالت نامه روند رسیدگی طلاق وی را به پیش ببرد.

حالت دوم:

با مراجعه به سفارت و یا کنسولگری می توانند به جای وکالت دادن به آشنایان و یا اقوام به طور مستقیم به یک وکیل دادگستری (آسا وکیل) وکالت دهند تا کارهای طلاق را در ایران انجام دهد.

حالت سوم:

برای زوجینی که یکی در ایران و یکی در خارج از ایران حضور دارد. در این حالت طرفی که خارج از کشور است می تواند به همسر خود در ایران وکالت نامه دهد تا او با همان وکالت به وکیل طلاق توافقی در مشهد مراجعه کند.

نکات مهم در تنظیم وکالتنامه طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

زوج یا زوجه ای که برای تنظیم وکالت نامه به سفارت یا کنسولگری مراجعه می کند برای نوشتن متن وکالتنامه می تواند از متن موجود در (سامانه تاک) استفاده کند.

سامانه تاک مخفف عبارت «تأیید اسناد کنسولی»، سامانه ای است که سازمان وزارت امور خارجه ایران جهت دسترسی آسان و ساده برای کاربران تشکیل داده است که از جمله کاربردهای آن تنظیم انواع وکالتنامه می باشد.

نکات مهم در تنظیم وکالتنامه طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور ، هزینه وکیل برای طلاق توافقی در مشهد ، وکیل طلاق توافقی در مشهد ، طلاق فوری در مشهد
نکات مهم در تنظیم وکالتنامه طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور ، هزینه وکیل برای طلاق توافقی در مشهد ، وکیل طلاق توافقی در مشهد ، طلاق فوری در مشهد

نکات مهم در تنظیم وکالتنامه طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور را اکنون عنوان خواهم کرد که خواهشمندم به دقت مطالعه فرمایید:

  • هرگز از این مورد غافل نشوید که از لازمه های یک وکالت نامه بی نقص که در دادگاه خانواده نیز مورد قبول واقع شود، مشاوره و مشورت با یک وکیل کارکشته دادگستری است.
  • گفتیم که در طلاق توافقی زوجه می تواند تمام یا بخشی از مهریه، نفقه، اجرت المثل و یا هر حق مالی خود را به زوج ببخشد.
    حال باید خانم اختیار بخشش هر کدام از این موارد را که می خواهد به وکیل خود بدهد و در وکالت نامه قید کند.
    (اگر تمام مهریه مورد بخشش واقع نمی شود باید در وکالتنامه صراحتاً قید شود که چه میزان مورد بخشش است).
  • همچنین اختیارات وکیل طلاق توافقی را در خصوص حقوق غیرمالی خود مانند تکلیف حضانت فرزندان صغیرشان، میزان نفقه و روزهای ملاقات فرزندان نیز باید در وکالتنامه قید کنند.
  • اگر زوجین برای رفتن به دفتر طلاق و اجرای صیغه طلاق مایل نباشند و بخواهند این اختیار را به وکیل خود بدهند که به جای آن ها در دفترخانه حاضر شود باید حق این اختیار را در وکالتنامه قید کنند.
  • اگر آقا وکالت می دهد باید در وکالتنامه خود اختیار قبول بخشش تمام یا قسمتی از حقوق مالی خانم را به وکیل اعطا کند.

خلاصه مطلب

طلاق توافقی مسئله‌ای است که امروزه بسیاری از خانواده‌ها با آن روبرو هستند.

اطلاع داشتن از شرایط و نحوه ارائه دادخواست طلاق توافقی، کمک زیادی به زوجین برای جدایی با راحت‌ترین شرایط ممکن می‌کند.

توافق در مورد اصلی‌ترین مسائل، از شرایط طلاق توافقی در دادگاه‌های ایران است.

زن و مرد باید در مورد مسائل مختلفی مثل مسائل مالی، مسائل حضانت و نفقه فرزندان، هزینه‌های رسیدگی به پروسه طلاق، جهیزیه، اجرت‌المثل و غیره توافق کنند و تمامی این توافقات در صورت‌ جلسه‌ای نوشته شود.

توافق در مورد مسائل مختلف می‌تواند دادگاه را در صدور حکم طلاق توافقی مجاب کند.

مهریه و حقوق مالی زن، نیاز به بخشش نداشته و زن می‌تواند تمامی آن‌ها را دریافت کند؛ امّا عموماً مرد برای رضایت در طلاق توافقی، زن را مجبور به بخشش آن می‌کند. (زیبا یا زشت بودن این کار با شما…)

در طلاق توافقی طرفین می‌توانند در مورد حضانت فرزندان نیز تراضی کنند و یکی از آن‌ها حضانت دائمی فرزندان را بر عهده گیرد.

تأکید می کنم، نفقه فرزندان همواره بر عهده پدر است؛ امّا مادر می‌تواند در ازای دریافت حضانت فرزند، تعهد به پرداخت نفقه او را هم بپذیرد.

تدوین قانون حمایت خانواده در سال 91 موجب شده است تا طلاق توافقی به‌ راحتی سابق نباشد و خانم و آقا باید در جلسات مشاوره دادگاه‌های خانواده شرکت کنند و برای صدور حکم طلاق توافقی، گواهی عدم انصراف از طلاق را از سوی مشاور داشته باشند.

گمان می کنم با توجه به وجود شرایط ذکرشده، قوانین جدید، ریزه کاری های خاص طلاق توافقی و زمان زیادی که از شما تلف می کند به لزوم استفاده از دانش و تجربیات یک وکیل طلاق توافقی در مشهد پی برده باشید.

در صورتی که با خواندن این مقاله هنوز ابهام و سؤالی برای شما وجود دارد، می توانید جهت رزرو وقت مشاوره حضوری و یا تلفنی با ما تماس بگیرید.

گروه وکلای آسا وکیل:

مقاله ای که مطالعه کردید با زحمت فراوانی توسط تیم تولید محتوای آسا وکیل نگارش شده است، امید داریم که به این فرهنگ صحیح احترام گذاشته و از کپی کردن محتوا آن هم بدون ذکر منبع (آسا وکیل)، خودداری نمایید.

مقالات دعاوی خانواده:

آیا نظر و یا سؤالی در مورد این مقاله دارید؟

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • باسلام وعرض ادب..
    خانم من ۲ ماه ترک منزل کرده چند بارم خودم رفتم دم خونه پدرش دنبالش ولی متاسفانه درب و باز نکردن..
    حرف اخرشون اینه میخواد یک ماه دیگ فکراشو بکنه و هنوز تصمیم نگرفته
    مراحل قانونی چی هست و بایدمرد چکار کنه واسه عدم تمکین

    پاسخ
    • محمد عباسی
      مرداد 28, 1399 13:16

      با سلام و وقت بخیر خدمت شما جناب کارگر.

      پاسخ سوالتون رو ایمیل کردیم.

      با احترام – آسا وکیل.

      پاسخ
  • حمید رضا
    مرداد 28, 1399 13:27

    سلام. هفته گذشته به درخواست خانومم و وکیل ایشون که درخواست طلاق توافقی داده بود در دادگاه حاضر شدم. خانومم مهریشو بخشید و من هم در مقابل حضانت پسر 4 سالمون رو به ایشون واگذار کردم. الان متوجه شدم که خانمم میخواد در ایام عده ازدواج کنه و من بابت این موضوع خیلی ناراحتم و به نوعی پیشمونم. به نظر شما چیکار میتونم بکنم؟ لطفا راهنماییم کنید. با تشکر.

    پاسخ
    • محمد عباسی
      مرداد 28, 1399 20:10

      سلام خدمت شما جناب مالکی.

      همانطور که در مقاله هم گفته شد (در قسمت طلاق توافقی چیست؟)، طلاق های توافقی خلعی می باشند. یعنی زوجه در ازای بخشیدن مالی یا حقوقی به مرد، رضایت وی را جلب می کند. حال اگر زوجه یائسه یا دوشیزه نباشد، می تواند به آنچه بذل کرده رجوع کند. در این شرایط طلاق توافقی به ماهیت خود که رجعی بودن است باز می گردد و در این شرایط شما نیز می تواند به زوجیت رجوع کنید و دوباره به حالت اول زن و شوهری باز گردید. امّا پس از گذشتن مدت عده، خانم شما به هیچ عنوان نمی تواند به آنچه بذل کرده رجوع کند. همچنین خانم شما در ایام عده نمی تواند مجدداً ازدواج کند.

      با احترام – آسا وکیل.

      پاسخ
  • سلام من حدود سه سال هست که ازدواج کردم و مهریم عندالاستطاعه است و یه پسر دوساله دارم درحال حاضر هم خانه دار هستم میخوام بدونم هنگام طلاق حضانت فرزندم و مهریه به چه صورتی هست من فقط میخوام از حقوقم مطلع بشم ممنون

    پاسخ
  • محمودی
    تیر 6, 1401 23:41

    سلام
    من درخواست حق حبس و نفقه و مهریه رو دادم
    و شرایط حق حبس رو هم دارم
    در مقابل شوهرم درخواست تمکین داده
    و وقتی کارشناس برای تایید خونه و وسایل منزل رفت,شوهرم خونه خواهر شو(که یه چند سالی هست ازدواج کرده)رو نشون کارشناس داد
    من به سختی قرارداد خونه خواهرش رو پیدا کردم و به کارشناس نشون دادم و ایشون بعد از بررسی فهمیدن که من راست میگم و توی گزارش شون گفتن که خونه صوری هست
    ولی باز هم قاضی درخواست منو رد کردن و رای رو به نفع شوهرم دادن
    حالا من باید چی کار کنم؟
    ما توی عقد هستیم و هیچ مجلسی هم نگرفتیم،من پیشنهاد طلاق توافقی رو دادم و گفتم که مهریه مو می بخشم ولی اون میگه که از ازدواج با من ضرر کرده و من باید ضرر و زبانش رو پردازم تا طلاق بده

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید