حضانت فرزند بعد از طلاق

خانواده

3.4 / 5. تعداد رای: 20

حضانت فرزند بعد از طلاق مهمترین موضوعی است که والدین قبل از طلاق به آن فکر می کنند. با توجه به آنکه حضانت فرزند بعد از طلاق بر اساس صلاحیت فرزند تعیین می شود، دانستن قوانین حقوقی و ترفند های قانونی حضانت فرزند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این مقاله شما با تمام قوانین و ترفند های قانونی سال 1402 در زمینه حضانت فرزند آشنا خواهید شد.

حضانت فرزند طبق قانون جدید چگونه انجام می شود؟

قانون جدید ملاقات فرزند چیست؟

حضانت فرزند بعد از طلاق به چه مواردی وابسته است؟

به عنوان یک وکیل خانواده در کرج؛ در این مقاله قصد دارم بر اساس قوانین سال 1401 و همچنین تجربه چندین ساله خودم در دعاوی مربوط به حضانت فرزند، به طور کامل به سؤالات فوق و موضوعاتی نظیر حق حضانت فرزند بعد از طلاق بپردازم.

مقاله: حضانت فرزند دختر در کرج

حضانت فرزند بعد از طلاق

یکی از سؤالات بسیار مهمی است که مراجعین آسا وکیل همواره در جلسات مشاوره حضوری مطرح می کنند.

طبق ماده 1168 قانون مدنی:

«نگهداری از فرزندان هم حق و هم تکلیف پدر و مادر است.»

مقاله: وکیل طلاق در کرج

بر این اساس نمی توان حق نگهداری و تربیت فرزند را بدون دلیل موجه و حکم دادگاه از پدر و مادر سلب کرد. اما از طرفی پدر و مادر هم نمی توانند از نگهداری و ترتبیت فرزندشان خودداری کنند.

طبق ماده 1178 قانون مدنی:

«پدر و مادر مکلف هستند که در حدود توانایی خود به تربیت فرزند یا فرزندان خویش بر حسب مقتضی اقدام کنند و نباید نسبت به آن ها بی توجه باشند. سهل انگاری در نگهداری و تربیت فرزند موجب سقوط حق حضانت می شود.»

زمانی که پدر و مادر با یکدیگر زندگی می کنند حضانت فرزند با هر دوی آن ها است.

در صورتی که پدر و مادر جدا از یگدیگر زندگی کنند، مطابق ماده 1169 قانون مدنی:

«برای حضانت چنین فرزندانی، مادر تا هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن این اولویت با پدر است، مگر آنکه مصلحت فرزند به گونه ای دیگر اقتضا کند. اما در این جا باید سه نکته مهم را برای شما مطرح کنم.»

نکته اول: تبصره این قانون می گوید بعد از 7 سالگی در صورت بروز اختلاف، حضانت فرزند با رعایت مصلحت وی به تشخیص دادگاه است.

نکته دوم: اگر برای یکی از والدین مشکلی پیش آید، از قبیل عدم صلاحیت در نگهداری از فرزند و یا اینکه یکی از والدین به نحوه نگهداری فرزند توسط طرف دیگر اعتراض کند، باز هم امکان تغییر صاحب حضانت خواهد بود حتی در مدتی که اولویت با آن پدر یا مادر باشد.

نکته سوم: با رسیدن فرزند به سن بلوغ (در پسر 15 سال تمام قمری و در دختر 9 سال تمام قمری) دادگاه خود را فارغ از رسیدگی در خصوص حضانت دانسته و این خود فرزندان هستند که انتخاب می کنند نزد کدام یک از والدین زندگی کنند. اما در هر صورت تامین مخارج زندگی با پدر خواهد بود.

قانون جدید ملاقات فرزند

در موارد انحلال نکاح، مثل طلاق نیز دادگاه ضمن حکم در مورد حضانت باید درباره حق ملاقات تعیین تکلیف کند.

ماده 29 قانون حمایت خانواده مقرر کرده است:

«دادگاه باید ضمن رأی صادره در خصوص درخواست طلاق، با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت فرزند، ترتیب، زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند.»

ملاقات فرزند بعد از طلاق ، حضانت فرزند بعد از طلاق ، قانون جدید ملاقات فرزند ، حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه ، حق حضانت فرزند ، قانون جدید حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه بعد از طلاق
ملاقات فرزند بعد از طلاق ، حضانت فرزند بعد از طلاق ، قانون جدید ملاقات فرزند ، حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه ، حق حضانت فرزند ، قانون جدید حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه بعد از طلاق

تذکر: از آن جا که در بحث حضانت فرزند مهمترین نکته مصلحت وی می باشد. قانون جدید حمایت خانواده، به دادگاه اجازه بازنگری در تصمیم خود در رابطه با حضانت را می دهد.

بر اساس ماده 41 این قانون:

«هرگاه دادگاه تشخیص دهد ملاقات، حضانت، نگهداری و سایر امور مربوط به فرزند بر خلاف مصلحت او است یا در صورتی که مسئول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند یا مانع ملاقات فرزند تحت حضانت با اشخاصی که حق ملاقات دارند شود، می تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری با تعیین شخص ناظر با پیش بینی حدود نظارت وی با رعایت مصلحت فرزند تصمیم مناسبی اتخاذ کند.»

نفقه فرزند بعد از طلاق

طبق ماده 6 قانون حمایت خانواده:

«مادر یا هر شخصی که حضانت فرزند را به اقتضای ضرورت به عهده دارد، می تواند به عنوان شاکی جهت مطالبه نفقه فرزند اقدام کند.

در این شرایط دادگاه باید ابتدا ادعای ضرورت را بررسی کند. دقت داشته باشید، کسی که حضانت فرزند را به عهده دارد، لزوما همان شخصی نیست که تکلیف پرداخت نفقه کودک را عهده دار است. یعنی ممکن است حضانت به عهده مادر باشد اما پدر نفقه وی را پرداخت کند.»

طبق ماده 1199 قانون مدنی:

«نفقه فرزندان به عهده پدر است و پس از فوت پدر یا عدم قدرت او به دادن نفقه به عهده اجداد پدری است.

در صورت نبود اجداد پدری یا عدم قدرت آنها در پرداخت نفقه فرزند، نفقه به عهده مادر است. اگر مادر در قید حیات نباشد، نفقه فرزند به عهده اجداد مادری است.»

دادن حق طلاق و حضانت فرزند به زن

در صورتی که به دلیل عدم مراقبت و یا انحطاط اخلاقی پدر و مادری که فرزند تحت حضانت او است، صحت جسمی یا تربیت اخلاقی فرزند در معرض خطر باشد، دادگاه می تواند با تقاضای بستگان، قیم (سرپرست) و یا رئیس حوزه قضایی ترتیب شرایط بهتری را برای حضانت کودک اتخاذ نماید.

در ادامه شرایط سلب حضانت فرزند از پدر و مادر را لیست می کنم:

  • عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادر
  • اعتیاد زیاد به الکل، مواد مخدر و قمار
  •  معروفیت و سرشناس بودن در فساد اخلاقی و فحشا
  • ابتلا به بیماری روانی به تشخیص پزشکی قانونی
  • تکرار ضرب و جرح خارج از عرف
  • سوء استفاده از فرزند یا اجبار او به ورود به مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد، فحشاء، تکدی گری، قاچاق
  • جنون مادر
  • ازدواج مجدد مادر

نکته اول: فاسد بودن مادر مانع ملاقات فرزند نخواهد شد، زیرا ملاقات فرزند حق فطری و طبیعی یک مادر است.

نکته دوم: اگر پدر فوت کرده باشد، ازدواج مجدد مادر موجب ضایع شدن حق حضانت وی نخواهد شد.

حضانت فرزند قبل از طلاق با کیست؟

گفتیم که در دوران زندگی مشترک، زن و شوهر باید با همکاری یکدیگر به نگهداری و تربیت فرزندان بپردازند.

امّا در صورتی که در دوران زندگی مشترک درباره نگهداری و تربیت فرزند بین پدر و مادر اختلافی به وجود آید، حضانت فرزند با چه کسی است؟

حضانت فرزند قبل از طلاق با کیست ، حضانت فرزند بعد از طلاق ، قانون جدید ملاقات فرزند ، حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه ، حق حضانت فرزند ، قانون جدید حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه بعد از طلاق
حضانت فرزند قبل از طلاق با کیست ، حضانت فرزند بعد از طلاق ، قانون جدید ملاقات فرزند ، حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه ، حق حضانت فرزند ، قانون جدید حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه بعد از طلاق

با توجه به حکم ماده 1105 قانون مدنی که ریاست خانواده را از خصایص مرد دانسته است، به نظر می رسد در موارد اختلاف، نظر مرد باید رعایت شود.

البته در هر صورت در موضوع حضانت اصل، رعایت مصلحت فرزند است. بنابراین اگر رویه پدر در تربیت و نگهداری از فرزند به مصلحت وی نباشد، هریک از نزدیکان او از جمله مادر می تواند در این مورد به دادگاه مراجعه کند.

حضانت فرزند در طلاق توافقی

همانطور که در مقاله مربوط به طلاق توافقی گفته شد، در طلاق توافقی همه چیز باید با توافق زوجین صورت بگیرد.

در مورد حضانت فرزند نیز به همین ترتیب است. یعنی پدر و مادر باید در مورد حضانت فرزند با یکدیگر به توافق برسند.

نکته ای که باید به آن دقت کنید این است که، در طلاق توافقی والدین حق دارند تنها در مورد حضانت فرزندی توافق کنند که در پسر کمتر از 15 سال تمام سن داشته باشد و در دختر نیز کمتر از 9 سال تمام سن داشته باشد، در غیر این صورت حق انتخاب با خود فرزند خواهد بود.

پس از آنکه پدر و مادر در بحث حضانت فرزند با یکدیگر به توافق رسیدند باید تکلیف دو مورد را حتما مشخص کنند:

  • ملاقات فرزند و شرایط آن
  • نفقه فرزند و میزان آن

ملاقات فرزند بعد از طلاق توافقی

طبق ماده 1174 قانون مدنی:

«در صورتی که به علت طلاق یا به هر علت دیگری والدین فرزند در یک منزل ساکن نباشند، هریک از والدین که فرزند تحت حضانت او نمی باشد حق ملاقات فرزند خود را دارد.

تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات مربوط به آن در صورت اختلاف بین پدر و مادر و نبود توافق با دادگاه خانواده می باشد.»

نمی توان فرزند را به خاطر حق حضانت از ملاقات با پدر، مادر و سایر خویشاوندانش محروم کرد.

علاوه بر آن پدر، مادر و خویشاوندان فرزند حق دارند او را ملاقات کنند. امّا دو نکته مهم که آگاهی از آن ها برای شما الزامی است.

نکته اول: منع ملاقات فرزند برای طرف دیگر تا دو بار جزای نقدی و برای بار سوم موجب سلب حضانت فرزند می گردد.

نکته دوم: اگر یکی از والدین احساس کند که برخلاف توافق، حضور فرزند نزد طرف مقابل باعث آسیب دیدن فرزند می شود، باید به دادگاه مراجعه کند. دادگاه پس از بررسی دلایل در صورتی که تشخیص دهد حضانت و نگهداری از کودک توسط فرد مقابل برخلاف مصلحت وی می باشد، تصمیم دیگری اتخاذ خواهد کرد.

نفقه فرزند در طلاق توافقی

در طلاق توافقی پدر و مادر باید در زمینه نفقه فرزند مشترک و میزان آن نیز با یکدیگر توافق کنند.

بنابراین نفقه فرزند مشترک را می تواند مادر به عهده بگیرد یا پدر. در این شرایط معمولا والدین بر سر میزان نفقه با یکدیگر به مشکل میخورند. در این شرایط می توانند از دادگاه رسیدگی کننده به طلاق توافقی بخواهند تا کارشناس آن ها میزان نفقه فرزند مشترک را تعیین کند. اما به طور کلی نفقه اولاد به عهده پدر است.

یک سؤال مهم: آیا امکان افزایش میزان نفقه فرزند وجود دارد یا خیر؟

قطعاً وجود دارد.

با توجه به تورم و افزایش قیمت ها بعضا شرایطی به وجود می آید که ارزش نفقه دریافتی کم می شود. در این شرایط دریافت کننده نفقه باید دادخواستی را همراه با دلیل جهت افزایش میزان نفقه به دادگاه ارائه کند.

خروج فرزند از کشور بعد از طلاق

طبق ماده 42 قانون حمایت خانواده:

«فرزند را نمی توان بدون رضایت ولی، قیم یا شخصی که مسئولیت حضانت و نگهداری به آنان واگذار شده است، از محل اقامت تعیین شده بین طرفین یا محل اقامت قبل از وقوع طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد، مگر اینکه دادگاه آن را به مصلحت فرزند بداند و با در نظر گرفتن حق ملاقات اشخاص ذی حق، این امر را اجازه دهد.»

خروج فرزند از کشور بعد از طلاق ، حضانت فرزند بعد از طلاق ، قانون جدید ملاقات فرزند ، حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه ، حق حضانت فرزند ، قانون جدید حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه بعد از طلاق
خروج فرزند از کشور بعد از طلاق ، حضانت فرزند بعد از طلاق ، قانون جدید ملاقات فرزند ، حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه ، حق حضانت فرزند ، قانون جدید حضانت فرزند پسر ، حضانت بچه بعد از طلاق

دادگاه در صورت موافقت با خارج کردن فرزند از کشور، بنابر درخواست ذی نفع، برای تضمین بازگرداندن فرزند تأمین مناسبی اخذ می کند.

انواع ضمانت اجرای حضانت

قانون برای آنکه هریک از والدین وظایف خود را در اجرای حضانت فرزند بعد از طلاق به درستی انجام دهند، سه ضمانت اجرایی در نظر گرفته است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

در ادامه هریک از این ضمانت ها را برای شما دوست عزیز توضیح می دهم.

ضمانت اجرایی جلوگیری از اعمال حق حضانت

طبق ماده 632 قانون مجازات اسلامی:

«اگر کسی از دادن فرزندانی که به اون سپرده شده است، در موقع مطالبه اشخاصی که قانوناً حق مطالبه دارند، امتناع کند به مجازات حبس از 3 تا 6 ماه یا به جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار ریال تا سه میلیون ریال محکوم خواهد شد.»

ضمانت اجرایی خودداری از اعمال حضانت

طبق ماده 1172:

«هیچ یک از والدین حق ندارند در مدتی که حضانت فرزند به عهده اوست، از نگهداری وی امتناع کند. در صورت امتناع یکی از والدین، حاکم باید به تقاضای قیم (سرپرست) یا یکی از نزدیکان و یا به تقاضای مدعی العموم (دادستان) فرزند را به هریک از والدین که حضانت به عهده اوست، الزام کند.»

ضمانت اجرایی عدم مواظبت از فرزند

طبق ماده 1173:

«اگر کسی که نگهداری یا مواظبت از فرزند به اون سپرده شده است در انجام وظایف خود کوتاهی کند و زیانی به فرزند وارد شود، مسئول جبران زیان وارده خواهد بود.»

به عنوان مثال ماده 633 قانون مجازات اسلامی گفته است:

«هرگاه کسی شخصاً یا به دستور دیگری فرزند یا شخصی را که قادر به محافظت از خود نمی باشد، در محلی که خالی از سکنه است رها نماید به حبس شش ماه تا دو سال و یا جزای نقدی سه تا دوازده میلیون ریال محکوم خواهد شد.»

تمایل دارم همین جا به 2 سؤال بسیار مهم پاسخ بدهم.

1. در صورت فوت یکی از والدین، حضانت فرزند به عهده کیست؟

طبق ماده 1171، در صورت فوت یکی از والدین حضانت فرزند با آن که زنده است خواهد بود حتی اگر متوفی پدر فرزند باشد و برای وی قیم (سرپرست) معین کرده باشد.

2. در صورتی که پدر فرزندی شهید شود، حضانت وی با چه کسی است؟

در این صورت نیز حضانت فرزند با مادر است، مگر آنکه عدم صلاحیت مادر به حکم دادگاه ثابت شده باشد.

به پایان یکی دیگر از مقالات آسا وکیل رسیدیم و بنده امیدوارم که برای شما مفید بوده باشد.

حضانت فرزند طبق قانون جدید از اهمیت ویژه ای برخوردار است که باید به تک تک نکات آن دقت بفرمایید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر متناسب با شرایط فعلی خود، می توانید وقت مشاوره رزرو کنید.

[elfsight_click_to_call id=”2″]

گروه وکلای آسا وکیل:

مقاله ای که مطالعه کردید با زحمت فراوانی توسط تیم تولید محتوای آسا وکیل نگارش شده است، امید داریم که به این فرهنگ صحیح احترام گذاشته و از کپی کردن محتوا آن هم بدون ذکر منبع (آسا وکیل)، خودداری نمایید.

مقالات دعاوی خانواده:

آیا نظر و یا سؤالی در مورد این مقاله دارید؟

47 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام

    همسر من بیشتر از ۲۰ روز هستش که به بهانه مهمانی رفته خونه پدرش و دخترم رو هم باخودش برده و از من بابت مهریه و نفقه شکایت کرده و میگه نمیخواد طلاق بگیره و میگه فعلا هم قصد برگشتن سر زندگیشو نداره.
    ازطرفی نمیزاره من بچمو ببینم یا باهاش صحبت کنم.
    خواستم بدونم راهی هستش که من اقدام کنم و بچمو بیارم پیش من بمونه تا اینکه دادگاه تکلیف حضانت بچه و زندگیمون رو مشخص کنه؟
    بخاطر اینکه پرسه رسیدگی به شکایات در دادگاه خانواده زیر سه ماه نیستش و دختر ۴ سالم شدیدا بمن وابسته هستش و
    چون شرایط منزل پدر زنم اصلا مساعد دخترم نیست
    همسر بنده رو تو سه سالگی از دست ازار و اذیت نامادریش مجبورا به پدربزرگش دادن و اونجا بزرگ شد تا ازدواج کرد
    پدر خانوم بنده ازپس هزینه های خودش و دوتا خانوم مریضش که بر نمیاد و اعتیاد هم داره.
    سپاس از لطفتون

    پاسخ
    • راستی با عنوان عدم تمکین هم میتونین شکایت کنید برگرده خونتون . نمیخواد طلاق بگیره بعد شکایت میکنه برا مهریه …

      پاسخ
    • چ پدر خوبی هستین ایول

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید
        من از شوهر قبلیم ۵ساله جدا شدم و الان ۱ساله ازدواج کردم ولش شوهر قبلیم بعد ازدواج من دخترم رو نشونم نمیده در حالی که توافقی جدا شدیم و توافق کردیم که هفته ای دو روز ببینم الان ۱ساله ندیدم چیکار میتونم بکنم ؟

        پاسخ
        • سلام من دخترم میخوام بعد ۱۳سال ببینم خانواده پدریش دخترم یه شهر دیگه برده بودند الان دخترم ۱۶ ساله اش میگه بیان مدرسه من ببین و از اونجا بریم پیش مادر من که ببینمش یعنی مادرجون و فامیل مادریش آیا مشکلی پیش میاد می توانند از من شکایت کنند که بچه رو بردم دیدن خانواده به شهر دیگه زمان طلاق حق دیدن داشتم و اینا بچه رو نشان ندادن واز اون شهر خارج کردن من الان بدون هیچ شکایتی می توانم دخترم با خودم به شهرم ببرم وخانواده ام اون ببینند آیا خانواده پدریش می توانند شکایت کنند دخترم خودش میخواد

          پاسخ
    • ابراهیم
      بهمن 13, 1401 09:50

      با سلام.
      بدوا یک اظهارنامه بفرستید از او بخواهید که به منزل برگردد.
      در صورت تمکین نکردن دادخواست تمکین. بدهید .
      حضانت فرزند نا هفت سالگی به مادر داده می شود مگر با وجود شرایط سلب حضانت .

      پاسخ
  • سلام من و شوهرم باهم خیلی اختلاف داریم منو کتک میزنه همش میگه برو طلاق بگیر از خونه برو اصلا بهم اهمیت نمیده خرجی بهم نمیده خسیس هست ی چیزی ک ازش میخوام همش با دعوا هست همش اعصاب خوردی..‌من یه پسر دوساله دارم…پارسال بخاطر مادرش زد بینی من خورد کرد اما بخاطر ابروم ب کسی چیزی نگفتم نمیدونم چیکار کنم بریدم خستم نمیدونم باید چیکار کنم بخاطر حرفوحدیث مردم نمیتونم طلاق بگیرم همش فکر ابروم هستم و ازهمه مهمتر نمیتونم از بچم جدا بشم توروخدا بگین باید چیکار کنم داغونم خیلی داغون دلم خوش نیست آرامش ندارم همش اعصاب خوردی همش بحث همش دعوا کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام
      تنها راهش اینه که موقع کتک کاری صورتجلسه ۱۱۰و رسیدگی پزشک قانونی را داشته باشید با مدرک اثبات شده باشه که قاضی محترم را قانع کنه باید اینده خودت وبچت را درنظربگیری نه حرف وحدیث مردم

      پاسخ
    • مصطفی
      دی 17, 1401 00:16

      سلام.من روانپزشک نیستم .ولی تا حدی اگر جواب میدهد تغییر درخودتان ایجاد کنیدولی اگر درست نشه انسان بایدکاری کندکه خدای نکرده دست به کاربدتر نزنددرخصوص بچه ومهرمادری شکی نیست ولی خداهم کسی رافراموش نمی کنه

      پاسخ
      • درذ زمانی که حضانت با مادر اگه خدایی ناکرده بلایی سر بچه بیاد تکليف چیه مثلا حادثه در مسابقه یا خدایی ناکرده تصادف ، و،، میشه از مادر شکایت کرد، بچه رو خیلی زیاد خارذج از شهرذ میبرن و تو باغ چندباذر مار حملاه ور شده و خداروشکر فرار کردن درضمن پدرذ و برادر خانمم معتاد هستن ودوتا پسذم درذ معرض دود و سیگار و قرص هستن حتی یکبار قرص ترامادول دست پسرذم افتاده و خورده و حالش بد شده متاسفانه دیر فهمیدم ممنون میشم اگه ج بدید میشه با این ادله سلب حضانت کرذ و اینکه با یکبار نامه پزشکی قانونی مبنی بر ضرب و شتم میشه طلاق یکطرفه گرفت🙏🙏

        پاسخ
    • ابراهیم
      بهمن 13, 1401 09:57

      سلام.
      انچه مطرح نموده اید فعلا یک ادعا است . و ادعا نیاز به اثبات دارد.
      ادله های اثباتی را جمع کنید . مثلا گزارش ضابط قضایی وگزارش پزشکی قانونی.
      پرداخت نفقه شما و فرزند تکلیف شوهر شماست . در صورت استنکاف علیه ایشان شکایت کیفری کنید تا به ترک نفقه محکوم شود . می توانید دادخواست هم بدهید و نفقه خود و فرزند را از ایشان مطالبه کنید.

      پاسخ
  • جوادمنافپور
    اسفند 25, 1400 23:21

    سلام وقت بخیر بچه من سندارم دانی هست من میخواستم برایش حساب باز کنم که بحساب خودش واریز بشه باهم و مدارک شناسایی رفتیم بانک متصدی بانک گفت باید بری از دادگاه نامه بیاری .واسه من تعجب آوره که خود من پدر بچه هستم چه نامه ای از دادسرا بیارم میشه منو بیشتر راهنمایی کنید

    پاسخ
  • با سلام
    من یک دختر یک سال و نیم دارم ک هیدروسفال هست و نیاز به کاردرمانی و کار در منزل داره.
    همسرم مدیر مدرسه هست
    از ساعت ۷صبح تا ۲ عصر و گاها بیشتر در مدرسه هستن

    من قثد دارم به دلیل اختلافاتی ک داریم
    داداخواست طلاق بدم
    اصلی ترین اختلاف ماهم کشیدن تریاک و شیره توسط ایشون هست…البته اعتیاد نداره ولی هرجا مهمانی باشه حتما ایشون استفاده میکنن و اصطلاحا تفریحی میکشن.
    (هفته ای ۲تا۳ بار)

    برام خیلی مهمه ک حضانت دخترم رو بگیرم.
    ن مشکل روانی دارم
    ن فحشا و اعتیاد

    پاسخ
    • Saeed vazirii
      خرداد 4, 1401 22:22

      باسلام من و همسرم از هم داریم جدا میشیم داخل توافق مشاوره از اینکه یموقع بعد جدایی اگه زوجه ازدواج کنه ایا میتوانم بچه را بگیرم یانه حرفی نزدم ،اگه یموقع ازدواج کرد میتونم بچه را بگیرم؟

      پاسخ
      • سینا عزیززاده
        مرداد 13, 1401 17:14

        بله میشه ولی حق ملاقات زوجه پابرجاست… در صورت فوت مرد ، زوجه حتی با فرض ازدواج مجدد نیز حق حضانت دارد.

        پاسخ
    • سلام هفته ای دو یا سه بار مصرف ماده مخدر تفریحی نیست بلکه اعتیاد محسوب می شه اعتیاد تفریح نیست. به نظرم بهتر است برای حل مشکل خود از یک روانشناس کمک بگیرید

      پاسخ
      • سلام من دخترم و ۱۶ سالمه پدرم زن گرفته و میگه حامله اس مادرمم دیشب فهمید و میخوان طلاق بگیرن در طول ۱۷ سالی که باهم بودن خیلی مادرمو اذیت کرد و مامانم به دکتر مغز و اعصاب مراجعه میکنه و توی پرونده اش نوشته که بخواطر فشار زندگی قرص مصرف میکنه من یه خواهر برادر دوقلو دارم ۱۳ سال سن دارن میخواستم بدونم بعد طلاق مادرم میتونه حضانت مارو بگیره و اینکه اگه حضانتمون به عده ی مادرم باشه میتونه مهریه اشم کامل بگیره؟

        پاسخ
  • سلام
    من پدرم معتاد بوده و من 1ماهم بوده که مامانم چند بار کمپ گذاشتش پدرمو اما ترک نکرده من تاحالا پدرمو ندیدم
    مامان بابام طلاق گرفتن الان 13سالمه و 13ساله از هم جدا شدند
    مادرم حضانت مارو گرفته ما دوتا دختریم مامانم خضانت هم من هم ابجیمو گرفته
    و شغلش نظافت راه پله هستش مامانم سر چیزایی بی خودی کفر خدا رو میگه و منو خاهرم و میزنه خیلی بد میزنه
    در حدی که اگ خودمشی گناه نبود انحام میدادم تا از ابن زندگی راحت بشم.

    پاسخ
    • سلام چه تحملی دارید واقعا که‌گذاشتین ۲۰ روز دخترتون تو اون شرایط که گفتین باشه . من اگه جای شما بودم ۱ ثانیه هم نمیذاشتم جتی خانومم به مادر و پدرش که تو اون شرایط هستن سر بزنه چه برسه بخاد بره اونجا بمونه . قانونی اقدام کنید اون طفل معصوم رو از اون‌شرایط خارج کنید. اگر مادر منبع درآمدی نداشته باشه وشرایط مساعدی برای بزرگ‌کردن بچه اش نداشته باشه حضانت به شما میرسه . مادر اگر واقعا مادر باشه دختر ۴ سالشه نمی‌بره تو اون شرایط که شما گفتین . بعضی ها فقط لقب مادر بودن رو یدک میکشن. من با اینکه عاشق مادر و پدرم هستم اما چون جدیدا یک مقدار به خاطر کهولت سن و نوه های دیگه که اونجا رو کثیف میکنن و نظافت رو رعایت نمیکنن بچمو نمی‌برم اصلا مگه اینکه قبلش خودم همه جارو تمیز کنم .

      پاسخ
    • من دختر ۱۵ ساله هستم مامان و بابام طلاق گرفتن من الان با مامانم میمونم ولی میخوام برم با بابام بمونم چیکار کنم

      پاسخ
      • و اینم بگم که مادرم نخواست از خونه بره پدرم مجبورش کرد بهش میگه میخوام اون زنمو بیارم اینجا تورو ا خونه پرت میکنم و همش مادرمو تحت فشار میزاره و بهش میگه برو طلاق بگیر

        پاسخ
    • سلام
      ندا جان شرایطتت قابل درکه میدونم که خیلی سخته ولی مامانتون شرایطش سخت تره .به روزهای خوبی که در کنار مادرتون داشتید و دارید فکر کنید .زندگی همیشه بالا و پایین دارد .بعضی روزها غم هست وبعضی روزها شاد. ادم ها قبل از اینکه بدنیا بیایند خودشان شرایط زندگی را انتخاب کرده اند .روح شجاع شرایط سخت تری ذو انتخاب کرده تا بتواند در مسابقه زندگی برنده ارزنده تری باشد .امیدوارم به کار اشتباهی دست نزنید.همیشه بجای فکر کردن به خود مشکل به راه حل ها فکر کنید .غرق مشکل نشوید و شنا کنید.

      پاسخ
  • با عرض سلام خدمت شما
    من یک خانم ۳۰ ساله هستم و همسرم ۴۴ساله.
    دوازده ساله ازدواج کردم و یک پسر ۹ ساله دارم
    همسرم اوایل خوب بود اما بعدها دیدم درب مغازه مون مدام با زنهای مختلف ارتباط میگیره و چت و قرار و زنگ و پیام هاش انقدری زیاد بود که عشق و آرامش تبدیل شد به ناراحتی و بحث و دعوا و کتک و قهر و در ادامه سالها حس سردی دیدن ازش و شک و خیانت و و و.. و ایشون خلاف های ریز و درشت زیادی هم داشت مثل مشروب ، دزدی ، کلاهبرداری .و .. و خصوصا با دسته چک منه خانم سر مردم کلاه می‌گذاشت و برای من هم دردسر میساخت و حتی یک شب باعث بازداشت من شد
    و.. همیشه طلبکار دنبالمون بود و مرتب مشغول جابجایی بودیم و سالی سه چهار بار اثاث کشی کل زندگی و خودم و بچم و داغون کرد .
    تا اینکه پارسال بخاطر حکم جلبش برای دزدی هاش فراری شد کلا از تهران رفت تبریز و من و بچه رو بدون خرجی و کرایه و مسئولیت ول کرد رفت.
    مجبور شدم دادخواست طلاق بدم و یک سال اخیر
    خیلی دوندگی کردم و بدبختی کشیدم تا بالاخره الان حکم صادر شد بماند که قاضی منو مجبور کرد مهریه رو زوری ببخشم با اینکه بدجور نیاز مالی دارم و خانواده ی حامی و پشتوانه مالی ندارم. اما به دلیل محکوم فراری بودن اون حضانت بچه را هم قاضی به من داده ،و الان هر روز زنگ میزنه شوهرم و میگه باید حضانت بچه با من باشه باید منتقلش کنی باید قاضی پسر بچه رو به پدر میداد ، و اصرار داره که اگر حضانت بهم ندی بچه از ارث من نمیتونه بگیره و اگر من مُردم پسرم نمیتونه بیاد از خانوادم سهم الارث بخواد چون حضانتش با مادره ، ایا ادعاش درسته ؟؟؟ خواهش میکنم پاسخ بدید .🙏

    پاسخ
    • باسلام هیچ پدری نمیتونه طبق قانون جدیدفرزندخودش را از ارث محروم کنه مگر اینکه چیزی نداشته باشه یا قبل مرگش فروخته باشه پدرمیتواند ۳۰درصد داشتهاشو ببخشه ونمیتونه بچه را از ارث محروم کنه

      پاسخ
  • سلام وقت به خیر ۲ سوال داشتم
    اگر حضانت پسر ۱۵ ساله ام به من تعلق بگیرد آیا از اموال پدرش ارث میبرد؟

    من پس از طلاق باید در طبقه خانه پدرم زندگی کنم آیا اینکه خانه یا شغلی از خودم ندارم می‌تواند مانع حضانت فرزند شود ( پدر من بازنشسته بانک مرکزی است و من پس از طلاق تحت پوشش بیمه و حقوق او قرار خواهم گرفت )
    متشکرم

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر زنم دوتا دختر بچه که دارم را برده خونه پدرش هر موقع رفتم دم درشان برادرنش با قمه بیرون کردند من اعتیاد داشتم اما الان ندارم همه چیز منو که کمپ رفته بودم ترک کنم خونه را اومدن درغیاب من خالی کردن.اما من الان به هیچ مواد مخدری آلوده نیستم .چه کنم الان هفت ماهی که بچه هام راندیدم .راهنمای کنید

      پاسخ
    • باسلام
      اولا پسر بعدازسن ۱۵سالگی طبق قانون خودش تصمیم میگیره با پدرویا مادر زندگی کنه
      ودرمورد سوال دومت اگر طلاق گرفته باشی خدانکرده پدرتون فوت کنه ومادرتون باشه میتوانید شراکتی حقوق پدر را بگیرید فرض اینکه پدرتون ۶میلیون حقوق داشته باشه ۳میلیون به مادرتون و۳میلیون هم به شما میرسه

      پاسخ
    • پسر پانزده ساله که حضانت نداره اختیارش دست خودشه با کی زندگی کنه. نگران حضانت نباش. درضمن بچه ها از اموال پدر ارث می برن ربطی به طلاق نداره. به نظر من مستقل شو و یه شغلی برای خودت پیدا کن زن باید منبع درآمد داشته باشه هر شغل سالمی در حد توان تا بتونی از پسرت نگهداری کنی.

      پاسخ
  • سلام حضانت فرزندی که با طلاق توافقی به مادر داده شده در صورت فوت مادر تکلیف حضانت فرزند چی میشه؟

    پاسخ
  • ناشناس
    تیر 4, 1401 13:12

    سلام وقتتون بخیر
    من مادر و پدرم از هم جدا شدن و من ۱۷ سالمه مادرم هر چی که میشه به من میگه از خونه من برو بیرون من حضانتم با مادرمه یکبار هم منو از خونه بیرون کردن و من رفتم پیش پدرم ولی دوباره برگشتم الان دوباره همش مادرم میگه از خونه من برو و میگه یا پیش من میمونی دیگه حق دیدن پدرتو نداری و به من فحاشی میکنن
    من چیکار کنم الان؟

    پاسخ
    • مادرتون نمیتونه طبق حکم حضانت شمارا ازملاقات با پدرمنع کنه ودرمورد بیرون کردنتون ازخونه اگر درنزدیکتون بهزیستی هست مراجعه کنید تا مادرتون را ارشاد کنن یا میتونی باشماره ۱۲۳ با اوژانس اجتماعی مشاوره کنی تا ازتون حمایت بشه

      پاسخ
  • سلام
    بعد از فوت پدر ابا مادر میتونه برای اذیت کردن خانواده پدری مانع دیدار فرزندانش با اونها بشه؟
    میتونن ازم شکایت کنند؟
    فقط میخوام یک کمی اذیتشون کنم

    پاسخ
  • سلام،اگرخانم‌با فرزند پسرخارج از کشور سکونت دارند،در اینگونه شرایط فرزند به پدر در ایران واگذار میکنند یا مادرطلاق چگونه صورت میگیرد لطفأ توضیح‌دهید

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    من دختر 8 ساله دارم که حضانت اون با من هست هفته 6 روز با من هست و یک روز با مادرش
    سوالم این هست که آیا روزی که برای گرفتن بچه از مادرش میرم آیا قانونا میتونم اگر یک روز به هر دلیل نتونستم خودم شخصا برم دنبال دخترم فامیل درجه یک مثل عمه ی بچه رو بفرستم برای گرفتن بچه چون مادرش امتناع میکنه از تحویل بچه و میگن بچه رو به هیچ کس غیر از من تحویل نمیدن

    پاسخ
    • باید دراین مورد با همسرتون به توافق برسید کسی را بفرستید که همسرتون وشما بهش اعتماد دارید مشکل بزرگی نیست که قابل بحث باشه

      پاسخ
  • ناشناسِ
    دی 14, 1401 03:59

    سلام من مادرم میگ حضانتم با پدرمه و پدرم منو از مادرم گرفته و ما شهر دیگ ای زندگی میکنیم
    چندباری اقدام کردم خودم شکایت ک برم پیش مادرم اما با دلایلی میپیچوند پدرم و نتونستم برم پیش مادرم مادرم هم کمکی نمیکنه برام ک برم پیشش
    چیکار کنم
    کوچکتر ک بودم اسیب زیادی میخوردم کتک هم میخوردم خیلی زیاد چون پدرم مشکل روحی روانی داشت گرچه خودم هم چندوقتی مشکل روحی روانی دارم متاسفانه
    ولی وضع مالی پدرم فقط خیلی خوبه
    و نامادری هم دارم ک ممکنه گاهی اوقات اذیت بشم ازش و مادرم هم و مادربزرگم بیشتر بخاطره این مورد اصرار داشتن پیش پدرم بمونم ک نامادریم از نبودم سو استفاده نکنه
    ولی من نمیخام دیگه باید چیکار کنم

    پاسخ
  • ناشناس
    دی 15, 1401 19:13

    سلام ما 3تا بچه هستیم 3قلو پدرو مادرمون می خواهند طلاق بگیرند 🤒🥺پیش کدومشون میرویم ؟
    سن ماهم 14هستش
    لطفاً جواب بدید

    پاسخ
  • ناشناس
    دی 15, 1401 19:16

    اگه پدر مشروبات الکی را مصرف کنند دادگاه بچه را باز به پدر میدهند؟

    پاسخ
  • سلام من بچم یک سالشه سرهردعوای کوچیک خانومم بچه رومیزاره میره چندروزخونه باباش میمونه من میمونم وبچه شیرخوارازکاروزندگی افتادم کسی میتونه راهنماییم کنه

    پاسخ
  • سلام من۱۴ سالمه و پدر و مادرم از هم جدا شدن و من با پدرم زندگی میکنم اگر من بخوام برم که با مادرم زندگی بکنم یعنی حضانتم با مادرم باشه باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام من طلاق توافقی گرفتم و در سند طلاق ذکر شده فرزند تحت حضانت پدر باشد اما پیش مادر زندگی کند چون شک داشت به من و شرط گذاشت الان شکایت استرداد طفل زده می‌تونه بگیره ازم بچرو ‌

      پاسخ
  • سلام، سه فرزند پسر داریم که زیر۱۵سال هستند،چندسال هست که در منزل مجاور مادزنم زندگی میکنیم مشکلات زیادی داریم و الان یکماه هست که همسرم با مادرش مرا از خانه بیرون کردن و قفل در رو عوض کردن و درخواست مهریه کرده،آیا میتواند مانع ملاقات با فرزندانم شود؟باتوجه به اینکه چندسال مجاورت با آنها باعث وابستگی بچه ها شده ولی خانواده همسرم دچار مشکلات حاد روحی هستن که اهالی محله از فریادها و دعواهای آنها اطلاع دارند،چطور میتونم بچه‌ها رو از این شرایط نجات دهم؟

    پاسخ
  • سلام ببخشید ی سوالی داشتم ی دختر ۱۵ ساله که حضانتش با مادرش هست و مادرش شوهر کرده با رضایت دادگاه بچه با مادرش زندگی میکنه اما الان ب دلایلی مادر میخواد حصانت بچه رو ب پدر واگذار کنه اگر پدر نخواد چه باید کرد ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام من طلاق توافقی گرفتم و در سند طلاق ذکر شده فرزند تحت حضانت پدر باشد اما پیش مادر زندگی کند چون شک داشت به من و شرط گذاشت الان شکایت استرداد طفل زده می‌تونه بگیره ازم بچرو ‌

      پاسخ
  • سلام خواهرم ۱۱ سالشه و فرزند پدرم و همسر صیغه ای و دومشه .اما از بچه گی با مادرم در کنار پدرم بزرگ شده .اما الان متوجه شدیم هم پدرم و هم همسر دومش یعنی مادر خواهرم هر دو معتاد هستن .الان مادر خودم داره طلاق میگیره آیا بجز من میتونه حضانت خواهرم رو هم بگیره؟؟؟

    پاسخ
  • سلام من ۳۰سالمه امدم خونه مادرم بچه ها گذاشتم امدم ی دختر ۸ی دختر ۵ساله مادرشوهرم میکه نمیزارم ببینی باید چکار کنم فعلان طلاق نگرفتم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید