ثبت نام کارت اقامت اتباع افغانی ۱۴۰۲

اتباع خارجی

3.8 / 5. تعداد رای: 88

اقامت یکساله ایران برای افغانها امکان پذیر است؟ گرفتن اقامت ایران برای افغانی چگونه انجام می شود؟ به عنوان وکیل متخصص دعاوی اتباع خارجی در این مقاله بنا به درخواست کاربران محترم آسا وکیل، تصمیم گرفتم به صورت دقیق به ابعاد مختلف این سؤال بپردازم. تمام مطالب گفته شده در این مقاله، بر اساس قوانین روز می باشند.

شرایط و مدارک مورد نیاز جهت اخذ هریک از مدارک ایرانی نظیر اقامت، شناسنامه، کارت ملی، تابعیت، گواهینامه و… تا جایی که عمومیت داشته است به طور کامل در مقالات سایت توضیح داده ایم، لذا، مقالات را کامل مطالعه کنید و چنانچه واجد شرایط اولیه بودید، جهت بررسی شرایط اختصاصی، مشاوره و عقد قرارداد با ما تماس بگیرید تا وقت مشاوره برای شما ثبت کنیم.

مقاله: درخواست پناهندگی از داخل ایران برای افغانها

مقاله: وکیل اتباع افغانی در تهران

تابعیت ایران و انواع آن

«تابعیت ایران، کلیه ساکنین ایران به جز افرادی که تبعیت خارجی آن ها مسلم باشد را شامل می شود»

این یک جمله کوتاه و ساده از تعریف تابعیت ایران می باشد که یک رابطه سیاسی، حقوقی و معنوی است که اشخاص را به دولت معینی مرتبط می کند.

حال باید بدانید که تابعیت 2 نوع است : تابعیت ذاتی و تابعیت اکتسابی

تابعیت ذاتی که از آن به تابعیت اصلی نیز یاد می شود مربوط به تابعیتی است که از طریق خاک و یا خون انتقال پیدا می کند.

شاید بگویید انتقال از طریق خاک یا خون یعنی چه؟

شیوه انتقال تابعیت ذاتی (چه از طریق خاک و یا چه از طریق خون) در ماده 976 قانون مدنی صراحتاً بیان شده است.

بنابراین مطابق ماده نام برده دسته بندی می کنم:

تابعیت از طریق خون

• کسانی که پدر آن ها ایرانی است، اعم از اینکه در ایران یا در خارجه متولد شده باشند.

مشمولین این بند را اصطلاحاً «ایرانی الاصل» می گویند. (شرط تابعیت در این مورد مشروع بودن نسب کودک است)

تابعیت از طریق خاک

• کسانی که در ایران متولد شده و پدر و مادر آن ها غیر معلوم باشد.

تذکر: در رابطه با کودکان سر راهی و یا کودکانی که والدین آن ها نامعلوم هستند؛ اگر نسب نامشروع آن ها آشکار باشد، اعطای تابعیت ایرانی به آن کودکان ممکن نیست.

تابعیت از طریق خاک و خون

• کسانی که در ایران از پدر و مادر خارجی که یکی از آن ها در ایران متولد شده، به دنیا آمده اند.

تذکر: فرزندان متولد از نمایندگان سیاسی و کنسولی خارجه مشمول این مورد نمی باشند.

• کسانی که در ایران از پدری که تبعه خارجه است به وجود آمده و بلافاصله پس از رسیدن به سن 18 سال تمام حداقل یک سال دیگر در ایران اقامت کرده باشند.

در غیر این صورت قبول شدن آن ها به تابعیت ایران بر طبق مقرراتی خواهد بود که مطابق قانون برای تحصیل تابعیت ایران مقرر است.

تذکر: فرزندان متولد از نمایندگان سیاسی و کنسولی خارجه مشمول این مورد نمی باشند.

تابعیت اکتسابی برخلاف تابعیت ذاتی که شخص خود در اخذ آن نقشی نداشته، کاملاً بستگی به فرد دارد و او باید شخصاً آن را به طریقی کسب کند.

شرایط گرفتن تابعیت ایرانی برای اتباع خارجی در ادامه ماده 976 قانون مدنی بیان شده است:

از طریق ازدواج، مانند آن که هر خانم تبعه خارجی که با مرد ایرانی ازدواج کند تابعیت ایرانی را کسب می کند.

از طریق تحصیلی، تجاری و یا مذهبی، اتباع خارجی می توانند تابعیت ایرانی را کسب کنند که در ادامه بیشتر به آن می پردازم.

نحوه گرفتن تابعیت ایرانی برای اتباع خارجی

نحوه گرفتن تابعیت ایرانی برای اتباع خارجی با توجه به شرایط اتباع متفاوت است و هر شخص با توجه به شرایط و موقعیتی که دارد تصمیم می گیرد که از چه طریقی برای اخذ تابعیت ایران اقدام کند.

همچنین با مشورت یک وکیل متخصص در این زمینه می توانید متوجه شوید که از چه طریقی اقدام کنید بهتر است و زودتر به نتیجه قطعی خواهید رسید.

گرفتن تابعیت ایرانی برای اتباع خارجی یا همان تابعیت اکتسابی در ماده 976 عنوان شده است؛ مانند کسب تابعیت از طریق ازدواج، تجاری و…

در ادامه چند نمونه از روش های گرفتن تابعیت ایرانی برای اتباع خارجی را به تفصیل برای شما شرح می دهم.

اخذ تابعیت ایران از طریق ازدواج

مطابق ماده 976 قانون مدنی:

«تابعیت ایران را می توان از طریق ازدواج با یک ایرانی کسب کرد که ابتدا باید مدارک خود را تکمیل کنید (در تیترهای بعدی لیست مورد نیاز مدارک برای ازدواج با اتباع را برای شما نوشته ام)؛ سپس باید تشکیل پرونده زناشویی داده شود و پس از بررسی پرونده توسط کارشناس مربوطه، پرونده به واحد مصاحبه تکمیلی ارجاع داده شود.

در مدت زمان معین مجوز صدور پروانه زناشویی توسط مراجع مربوطه به اداره کل ارسال می گردد و پس از صدور پروانه زناشویی توسط اداره کل به دفتر استاندار جهت امضا ارسال می شود.

سرانجام زوجین پس از دریافت نسخه اصلی پروانه زناشویی به پلیس ناجا، اداره ثبت احوال امور خارجه و دفتر اسناد رسمی، جهت صدور دفترچه رسمی ازدواج و ثبت مشخصات در شناسنامه هدایت می شوند».

مقاله: قانون جدید برای اتباع افغانی ۱۴۰۲

از طریق سرمایه گذاری

تجار و سرمایه گذاران کشورهای خارجی بر اساس مصوبه هیات دولت ایران، می توانند با 250 هزار یورو سرمایه گذاری، مجوز اقامت 5 ساله ایران را دریافت کنند.

بنابراین بر اساس این آیین نامه؛ حداقل مبلغ مورد نیاز برای اعطای مجوز اقامت سرمایه گذاری برای اتباع کشورهای خارجی که از سوی ایران به رسمیت شناخته شده اند، معادل 250 هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزهای مورد قبول بانک مرکزی ایران می باشد.

همچنین اتباع کشورهای خارجی می توانند با سپرده گذاری این مبلغ در بانک های ایران، سرمایه گذاری در اوراق مشارکت و حوزه مسکن، اقامت موقت پنج ساله ایران را دریافت کنند.

از طریق حرفه و کار

تابعیت و اقامت از طریق ویزای کار برای اتباع خارجی که قصد اشتغال در ایران را دارند.

این نوع از ویزا برای اقامت و تابعیت بیشتر مناسب برای کارگران، متخصصان صنعتی، مهندسین و پزشکان می باشد.

از طریق ثبت شرکت

یکی از بهترین روش ها برای کسب اقامت و تابعیت ایرانی ثبت شرکت است، زیرا در این روش شخص هم صاحب شغل پرسود می شود و هم اقامت ایران را در مدت کمتری دریافت می کند.

بنابراین اگر تخصص و تجربه کافی در این زمینه دارید، می توانید یک شرکت با موضوع متناسب در ایران ثبت کنید و سپس به میزان مناسب به آن سرمایه تزریق کنید و پس از آن اقامت خود را دریافت کنید.

توجه داشته باشید که ثبت شرکت یک بحث تخصصی است و حضور یک وکیل متخصص و کارآمد در این پروسه به کمک شما خواهد آمد. بنابراین از تجربیات وکیل اتباع خارجی و ثبت شرکت غافل نشوید.

مدارک مورد نیاز جهت درخواست تابعیت ایرانی برای اتباع خارجی

مطابق سایت رسمی سفارت ایران مدارک مورد نیاز به شرح زیر می باشد:

  • تکمیل فرم درخواست تحصیل تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
  • ارائه اصل و کپی مدرک شناسایی و یا گذرنامه خارجی متقاضی
  • ارائه هشت قطعه عکس جدید 6 در 4 تمام رخ، بدون کلاه، عینک تیره و پشت نویسی شده؛ برای خانم ها با رعایت حجاب کامل اسلامی
  • ارائه دو نسخه رونوشت مصدق اسناد هویت متقاضی، همسر و اولاد صغیر او که نشان دهنده هویت و خصوصیات شخصی آن ها باشد
  • گواهی وزارت کار مبنی بر کارایی متقاضی با توجه به نیازهای فنی و تخصصی و امثال آن در کشور
  • گواهی مقامات انتظامی مبنی بر شایستگی متقاضی و تائید صلاحیت وی
  • فتوکپی بالاترین مدرک تحصیلی متقاضی
  • موافقت وزارت کشور به استناد گواهی نیروی انتظامی کل کشور که با توجه به شرایط تحصیل تابعیت صادر می گردد.
  • گواهی وزارت کشور مبنی بر آشنایی متقاضی با زبان فارسی، تاریخ و قانون اساسی کشور
  • گواهی وزارت کشور مبنی بر انجام مراسم تحلیف متقاضی نسبت به وفاداری او به قانون اساسی کشور
  • ارائه رسید پرداخت هزینه های مربوطه

جمع آوری برخی مدارک بالا از سازمان های مربوطه گاهاً کاری بسیار سخت و زمان بر است که در این خصوص پیشنهاد می کنم از تجربه یک وکیل متخصص امور اتباع کمک بگیرید تا کارهای قانونی شما سریع تر پیش برود.

دریافت تابعیت ایران چقدر زمان می برد؟

گرفتن تابعیت ایران یک پروسه زمان بر است چرا که پرونده اتباع خارجی باید در وزارت کشور بررسی شود و این فرایند تخصصی نیاز به زمان کافی دارد.

ثبت نام کارت اقامت اتباع افغانی ۱۴۰۲ ، اقامت ایران برای افغانها ، اقامت ایران با خرید ملک ، هزینه اقامت یک ساله ایران ، اقامت یکساله ایران برای افغانها ، گرفتن اقامت ایران برای افغانی
ثبت نام کارت اقامت اتباع افغانی ۱۴۰۲ ، اقامت ایران برای افغانها ، اقامت ایران با خرید ملک ، هزینه اقامت یک ساله ایران ، اقامت یکساله ایران برای افغانها ، گرفتن اقامت ایران برای افغانی

اکنون به علت اوضاع نابسامان کشور همسایه، افغانستان که موجب شده ایران پذیرای تعداد بیشتری از اتباع باشد؛ این پروسه طولانی تر هم شده است که به طور حدودی و تقریبی بخواهم بگویم، دریافت تابعیت ایرانی برای اتباع خارجی تقریباً 6 ماه تا یک سال به طول می انجامد.

مدارک مورد نیاز جهت اثبات تابعیت ایرانی

  • برگ ولادت
  •  شناسنامه
  •  کارت شناسایی (کارت ملی)
  •  سند تابعیت (برای اشخاصی که تابعیت ایران را کسب کرده اند)

این ها مدارکی هستند که برای اثبات تابعیت ایرانی نیاز است.

مراحل گرفتن تابعیت ایرانی برای فرزندان با مادر ایرانی

گرفتن تابعیت ایرانی برای فرزندان با مادر ایرانی دو حالت دارد؛ این فرزندان یا کمتر از 18 سال هستند و یا بیشتر از 18 سال دارند که اکنون هر دو را بررسی می کنیم.

حالت اول – گرفتن تابعیت ایرانی برای فرزندان کمتر از 18 سال مادر ایرانی

مادران ایرانی برای گرفتن تابعیت ایرانی فرزندان زیر 18 سال خود، ابتدا باید برای صدور شناسنامه ایرانی اقدام کنند که برای این کار ابتدا باید در سامانه اینترنتی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور به نشانی bafia.ir ثبت نام به عمل آورند.

سپس در این سامانه درخواست تشکیل پرونده تابعیت برای صدور شناسنامه فرزند مادر ایرانی داده شود و فرم اطلاعات هویتی مادر که از سوی فرزندش تقاضای صدور شناسنامه و تابعیت ایرانی می کند، تکمیل شود.

حالت دوم – گرفتن تابعیت ایرانی برای فرزندان بیشتر از 18 سال مادر ایرانی

اگر قبل از 18 سالگی مادر ایرانی شخص درخواست تابعیت ایرانی را داده باشد، بعد از 18 سالگی خود شخص می تواند ادامه پرونده را پیگیری کند؛ امّا اگر تا قبل از 18 سالگی هیچ اقدامی جهت درخواست تابعیت داده نشده باشد، خود شخص می تواند بعد از 18 سالگی اقدام به درخواست تابعیت ایرانی بنماید.

اگر فرزند با مادر ایرانی که بالای 18 سال دارد و تمایل دارد تابعیت ایران را داشته باشد امّا در ایران حضور نداشته باشد، مانع درخواست تابعیت وی نخواهد بود و می تواند با مراجعه به نمایندگی سیاسی و کنسولی ایران در محل سکونت مادر ایرانی، درخواست اعطای تابعیت ایرانی را بدهد و پرونده را تشکیل و به جریان بیندازد.

اثبات تابعیت برای اتباع خارجی

اتباع خارجی اگر شرایط دریافت تابعیت را داشته باشند و در این خصوص اقدام کنند؛ پس از دریافت سند تابعیت از سوی اداره ثبت احوال، می توانند تابعیت ایرانی خود را با آن ثابت کنند.

اتباع خارجی با مدارک دیگری همچون کد فراگیر اتباع خارجی و یا گواهینامه ایرانی می توانند تابعیت خود را در ایران ثابت نمایند.

همچنین خانم های خارجی که از طریق ازدواج به تابعیت ایران در آمده اند؛ با شناسنامه خود که نام همسر ایرانی در آن است، می توانند تابعیت خود را تا حدودی ثابت کنند.

امّا توجه داشته باشید که بارزترین و معتبرترین شیوه اثبات تابعیت ایرانی برای اتباع خارجی، ارائه سند تابعیتی است که از اداره ثبت احوال دریافت کرده اند.

شرایط گرفتن اقامت ایرانی برای اتباع خارجی

شرایط گرفتن اقامت ایرانی برای اتباع خارجی در ماده 979 قانون مدنی در چهار بند معین شده است:

1- متقاضی اخذ اقامت حداقل 18 سال تمام داشته باشد.
2- سکونت در ایران به مدت 5 سال، اعم از متوالی یا متناوب.

تذکر: توجه داشته باشید که اقامت در خارجه برای خدمت به دولت ایران در حکم اقامت در خاک ایران می باشد.

3- شخص تقاضا کننده اقامت ایران فراری از خدمت سربازی نباشد.
4- در هیچ کشوری به جرم مهم و یا جنایت غیرسیاسی محکوم نشده باشد.

تذکر: جرم سیاسی مانع اقدام به اخذ تابعیت ایرانی نیست.

مورد پنجمی هم وجود دارد که در سامانه سفارت ایران ذکر شده و آن اینکه:

اعلام میزان درآمد و دارایی متقاضی که تأمین کننده مخارج او و خانواده اش در ایران می باشد.

اگر نیاز به اطلاعات کامل تری از اقامت ایران، مانند دریافت اقامت موقت و یا تمدید اقامت ایران دارید؛ پیشنهاد می کنم مقالاتی که در ابتدای این مقاله به آن ها اشاره شده است را از دست ندهید، زیرا به صورت مفصل در این رابطه صحبت کرده ام.

امیدوارم که از مطالعه این مقاله بهره کافی را برده باشید.

در صورت نیاز به مشاوره حضوری و یا تلفنی، می توانید با ما تماس بگیرید و وقت مشاوره رزرو کنید.

گروه وکلای آسا وکیل:

مقاله ای که مطالعه کردید با زحمت فراوانی توسط تیم تولید محتوای آسا وکیل نگارش شده است، امید داریم که به این فرهنگ صحیح احترام گذاشته و از کپی کردن محتوا آن هم بدون ذکر منبع (آسا وکیل)، خودداری نمایید.

اخبار مهم برای اتباع خارجی:

آیا نظر و یا سؤالی در مورد این مقاله دارید؟