جلوگیری از حکم تخریب دیوان عدالت اداری

کمیسیون ماده 100

4.7 / 5. تعداد رای: 15

اصول اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 چیست؟ جلوگیری از حکم تخریب دیوان عدالت اداری چگونه انجام می شود؟ به عنوان یک وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری که سال هاست به صورت تخصصی در این دعاوی فعالیت دارم؛ تصمیم گرفتم در این مقاله به طور کامل و دقیق به سؤالات مطرح شده پاسخ دهم.

ویدیو: مهلت پرداخت جریمه کمیسیون ماده 100

همان طور که در مقاله های پیشین گفته شد، در ماده 100 قانون شهرداری ها حکم به تشکیل کمیسیونی برای رسیدگی به تخلفات ساختمانی داده شده است.

نتیجه رسیدگی این کمیسیون با توجه به نوع تخلّف صورت گرفته، 2 حالت دارد:

  • اگر خوش شانس باشید که قضیه با پرداخت جریمه نقدی ختم به خیر می شود.
  • در غیر این صورت حکم به تخریب آنچه ساخته اید در انتظارتان است.

مقاله: وکیل کمیسیون ماده 100

کمیسیون ماده 100

بر اساس ماده ۱۰۰ شهرداری، هیچ مالک زمین یا ساختمانی حق ندارد در محدوده شهری یا حریم آن بدون اخذ مجوز مخصوص از شهرداری یعنی همان پروانه ساخت، بیاید بکوبد و بسازد و حتی زمینش را تفکیک کند.

مقاله: قیمت هر متر خلافی ساختمان 1402

در صورت وقوع هریک از موارد ذکر شده، شهرداری آنقدری اختیار دارد که جلوی ساخت و ساز این ساختمان های بدون پروانه و گاهاً برخلاف پروانه صادره را بگیرد.

در این شرایط هر چقدر مالک بنده خدا بگوید چهار دیواری است و اختیاری، هیچ فایده ای ندارد. در نتیجه صرف نظر از محصور بودن یا نبودن زمین مورد ساخت و ساز، شهرداری قدرت متوقف کردن عملیات ساختمانی را دارد.

کاربر گرامی آسا وکیل، دقت داشته باشید که شهرداری فقط می تواند از اقدامات متخلفانه جلوگیری کند. امّا تصمیم گیری راجع به تخریب یا جریمه در حیطه اختیارات کمیسیون ماده 100 است.

نحوه رسیدگی کمیسیون ماده 100 به تخلفات ساختمانی

کمیسیون ماده 100 شهرداری علم غیب ندارد و یا اعضای این کمیسیون آنقدری وقت ندارند تا بگردند و ببینند کدام مالک مرتکب تخلف ساختمانی شده است!

کمیسیون ماده 100 چگونه به تخلف ساختمانی رسیدگی می کند ، اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، جلوگیری از حکم تخریب دیوان عدالت اداری ، نمونه متن اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، اعتراض به مبلغ جریمه شهرداری ، فرم اعتراض به کمیسیون ماده 100
کمیسیون ماده 100 چگونه به تخلف ساختمانی رسیدگی می کند ، اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، جلوگیری از حکم تخریب دیوان عدالت اداری ، نمونه متن اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، اعتراض به مبلغ جریمه شهرداری ، فرم اعتراض به کمیسیون ماده 100

زمانی که شهرداری مانع ساخت و ساز ساختمان فاقد پروانه و یا مخالف با مندرجات پروانه شود، وظیفه دارد که نهایتاً ظرف یک هفته از روزی که جلوگیری کرده موضوع را به کمیسیون ماده 100 اطلاع دهد.

اگر چنین نکند کمیسیون مذکور به درخواست مالک به پرونده رسیدگی نموده و رای صادر می کند.

اعتراض به رای کمیسیون ماده 100

چنانچه رای کمیسیون ماده 100 شهرداری کرج (یا شهری که در آن ساکن هستید) به ضرر شما صادر شده است، توصیه می کنم پیش از هر گونه اقدامی این مسئله را با ما در آسا وکیل در میان بگذارید تا بتوانیم با توجه به شرایط موجود بهترین راهکارها را پیش پای شما قرار دهیم.

تذکر: رای صادر شده از سوی کمیسیون ماده صد، به معنی تمام شدن همه چیز نیست، بلکه راه برای اعتراض به آن باز است.

حالت دیگری هم وجود دارد. یعنی رای کمیسیون به نفع مالک صادر شود. در این شرایط شهرداری حق اعتراض به رای مذکور را دارد.

مرجع رسیدگی به اعتراض مالک یا شهرداری نسبت به رای بدوی کمیسیون ماده صد، تشکیلات دیگری به نام کمیسیون تجدید نظر است.

تصمیمی که کمیسیون تجدید نظر اخذ کند؛ اصولاً جای امّا و اگری نداشته و قطعی است مگر در موارد استثنائی که پای دیوان عدالت اداری به میان می آید.

جلوگیری از حکم تخریب دیوان عدالت اداری

همان طور که عرض کردم، رای صادره از کمیسیون شهرداری قطعی بوده و باید اجرا شود. امّا در مواردی حتی امکان شکایت از این رای نیز وجود دارد.

چنین شکایتی باید در دیوان عدالت اداری مطرح شود. آن هم از این جهت که در صدور رای مذکور، قوانین و مقررات نقض شده و یا به کلی بر خلاف قوانین بوده است.

اعتراض به کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری

در این بخش قرار هست به مواردی اشاره کنم که به کمک آن ها می توانید رای دیوان عدالت اداری در مورد کمیسیون ماده 100 را به نفع خود تغییر دهید.

رای دیوان عدالت اداری در مورد کمیسیون ماده 100 ، اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، جلوگیری از حکم تخریب دیوان عدالت اداری ، نمونه متن اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، اعتراض به مبلغ جریمه شهرداری ، فرم اعتراض به کمیسیون ماده 100
رای دیوان عدالت اداری در مورد کمیسیون ماده 100 ، اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، جلوگیری از حکم تخریب دیوان عدالت اداری ، نمونه متن اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، اعتراض به مبلغ جریمه شهرداری ، فرم اعتراض به کمیسیون ماده 100

دیوان عدالت اداری می تواند رای صادره از کمیسیون ماده 100 را در صورت وجود موارد زیر به چالش بکشد و یا باطل کند و این فرصتی است برای اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 که شما می توانید به صورت هوشمندانه و قانونی استفاده کنید:

چنانچه در رسیدگی کمیسیون، حقوق دفاعی مالک از او سلب شده باشد

الف) وقتی صحبت از حقوق دفاعی می شود؛ یعنی مواردی مثل ابلاغ نشدن فرم تخلّف ساختمانی به مالک، آن هم با توجه به این که چنین فرمی برای مالک فرستاده می شود تا او دفاعیاتش را در قالب این فرم ارسال کند.

ب) حال که صحبت از ابلاغ شد باید عرض کنم که؛ رای کمیسیون ماده 100 باید به مالک ابلاغ شود و اگر این ابلاغ بدون رعایت قوانین باشد، از موارد نقض رای در دیوان عدالت اداری خواهد بود.

تذکر: رای مذکور باید به شخص ذی نفع ابلاغ شود و مالک فقط یکی از ذی نفع ها است و هر شخصی که از رای کمیسیون دچار ضرر شود، ذی نفع محسوب شده و حق اعتراض در دیوان عدالت اداری را دارد.

حال این ذی نفع می تواند از ورثه مالک تا حتی مستأجر و خریدار و… باشد.

پ) از دیگر موارد سلب کننده حقوق دفاعی، رعایت نکردن مهلت های قانونی زیر توسط شهرداری و کمیسیون ماده 100 است.

  • پیش تر اشاره کردم که شهرداری بعد از جلوگیری از ساخت و ساز غیرقانونی، مکلف است ظرف یک هفته موضوع را در کمیسیون ماده 100 مطرح کند، در غیر این صورت شخص ذی نفع می تواند ابطال رای را از دیوان عدالت اداری درخواست کند.
  • عدم رعایت مهلت ۱۰ روزه مقرر شده برای ارائه توضیحات توسط ذی نفع و یا رعایت نکردن آن مهلت یک ماهه ای که کمیسیون فرصت دارد ظرف آن تصمیمش را بگیرد.
  • عدم رعایت فرصت حداکثر دو ماهه ای که باید برای تخریب بنا به مالک داده شود.

موارد ذکر شده همگی موجب نقض رای کمیسیون در دیوان عدالت اداری خواهند شد.

اگر دیوان عدالت اداری تشخیص دهد که در پرونده مطروحه اصلاً نیازی به صدور حکم تخریب نبوده است

کاربر محترم آسا وکیل، دقت داشته باشید که فقط در یک سری از موارد مشخص شده در ماده 100 قانون شهرداری است که کمیسیون می تواند حکم به تخریب را صادر کند.

بنده در ادامه به مهم ترین این موارد اشاره می کنم:

  • اقدامات عمرانی بر خلاف اصول سه گانه فنی، شهرسازی و بهداشتی _ ایمنی باشد.
  • نتوان برای ساختمانی که به طور غیر استاندارد و بدون استحکام ساخته شده تغییرات مهندسی انجام داد و عیب و ایرادش را برطرف کرد.
  • ساختمانی بدون پروانه ساخت، احداث شده باشد.
  • مالک زیر بار پرداخت جریمه تعیین شده توسط کمیسیون ماده 100 نرود. (عدم پرداخت جریمه ماده 100)
  • اگر تغییر کاربری بر خلاف آنچه در پروانه ساخت اجازه داده شده، صورت گیرد.
  • ساخت و ساز در زمین و ملک متعلّق به کس دیگری انجام شود.
  • کاربری به طور غیرقانونی باشد.

تمام این موارد منجر به صدور حکم تخریب شده و در صورت عدم اثبات موارد فوق، دیوان عدالت اداری می تواند حکم تخریب کمیسیون ماده 100 را به چالش بکشد.

ایرادات شکلی و قانونی در کمیسیون ماده 100

الف) طبق قانون، کمیسیون شهرداری باید با حضور سه عضو تشکیل شود. یعنی نماینده ای از وزارت کشور، یک قاضی دادگستری و یک نفر از اعضای انجمن شهر. در غیر این صورت، کمیسیون مذکور اصلاً رسمی نبوده و ایراد شکلی دارد.

ایرادات شکلی و قانونی در کمیسیون ماده 100 ، اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، جلوگیری از حکم تخریب دیوان عدالت اداری ، نمونه متن اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، اعتراض به مبلغ جریمه شهرداری ، فرم اعتراض به کمیسیون ماده 100
ایرادات شکلی و قانونی در کمیسیون ماده 100 ، اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، جلوگیری از حکم تخریب دیوان عدالت اداری ، نمونه متن اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ، اعتراض به مبلغ جریمه شهرداری ، فرم اعتراض به کمیسیون ماده 100

همچنین اگر جلسه کمیسیون ماده 100 شهرداری با کمتر از سه نفر تشکیل شود و یا علی رغم حضور هر سه عضو، صورت جلسه توسط همگی آن ها امضاء نشده باشد، ذی نفع می تواند به همین ایراد شکلی استناد کرده و دادخواست ابطال رای کمیسیون ماده صد شهرداری را به دیوان عدالت اداری ارائه کند.

ب) نوع دیگر ایراد شکلی بر می گردد به این که اعضای کمیسیون بدوی و تجدیدنظر با هم یکسان باشند.

بنابراین اگر همان اعضای کمیسیون بدوی در تجدید نظر نیز حضور داشته و اقدام به صدور رای کنند، این رای قابل ابطال است. چرا که طبق قانون برای رعایت اصل بی طرفی مقام رسیدگی کننده، باید بین اعضای این دو کمیسیون تفاوت وجود داشته باشد.

پ) اگر مقررات شکلی در رای صادره نیز رعایت نشده باشد، نتیجه اش می شود قابل ابطال بودن رای مذکور!

به عنوان مثال:

  • رای کمیسیون ماده 100 در فرم چاپی مخصوصش درج نشود.
  • در متن رای به مواد قانونی و حقوقی استناد و استدلال نشده باشد.
  • ذکر نشدن شماره پلاک ملک مورد تخلّف.
  • و …

ت) به پشتوانه یک دلیل دیگر نیز می توان ابطال رای کمیسیون را از دیوان عدالت اداری تقاضا کرد. آن هم در صورتی است که در صدور رای، به اسناد، مدارک و حتی سوابق مالک توجهی نشده باشد.

اعتراض به مبلغ جریمه شهرداری

الف) توجه داشته باشید که اگر مقدار جریمه ماده صد شهرداری برای مالک متخلف بیشتر از مقادیر قانونی باشد می تواند منجر به ابطال این رای در دیوان عدالت اداری شود.

مقادیر این جرایم باید بر اساس ارزش معامله ساختمان در همان تاریخ تخلف معین شود و این طور نیست که کمیسیون بتواند هر مبلغی را که دلش خواست به عنوان جریمه تعیین کند.

ب) از طرفی اگر مالک با اراده خود بیاید تخلفاتش (آن چه که بر خلاف قانون ساخته) که از نوع اضافه بنا بوده را قلع و قمع کند، کمیسیون ماده 100 دیگر حق ندارد حکم به پرداخت جریمه بدهد. اگر چنین کند مالک می تواند برای اعتراض به این رای به دیوان عدالت اداری برود.

همانطور که متوجه شدید، اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 نیازمند اشراف کامل به دعاوی کمیسیون ماده 100 می باشد. بنابراین پیشنهاد می کنم چنانچه از نکات حقوقی آگاهی ندارید، از یک وکیل کمیسیون ماده 100 کمک بگیرید.

امیدوارم این مقاله به تمامی سؤالات شما پاسخ داده باشد. چنانچه هنوز ابهامی برایتان باقی مانده است، می توانید جهت مشاوره حضوری وقت رزرو کنید.

گروه وکلای آسا وکیل:

مقاله ای که مطالعه کردید با زحمت فراوانی توسط تیم تولید محتوای آسا وکیل نگارش شده است، امید داریم که به این فرهنگ صحیح احترام گذاشته و از کپی کردن محتوا آن هم بدون ذکر منبع (آسا وکیل)، خودداری نمایید.

نکات کاربردی کمیسیون ماده 100:

آیا نظر و یا سؤالی در مورد این مقاله دارید؟

63 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مطلب عالی بود وقسمت پنهان ماده 100درامشخص کرد سپاس

    پاسخ
    • محمد عباسی
      دی 4, 1399 13:56

      با سلام و احترام خدمت شما جناب خانی.

      خوشحالیم که براتون مفید واقع شده.

      پاسخ
    • سلیمان
      تیر 20, 1401 00:16

      با سلام.
      آپارتمان ۷ طبقه که طبقات ۶ و ۷ حکم اعاده گرفتن و مابقی طبقات جریمه شدن. رای دیوان عدالت اداری هم حکم تخریب را تایید کرده. حالا برج ۶ میشه سه سال از تاریخ رای دیوان عدالت. ولی هنوز تخریبی صورت نگرفته. آیا در این مرحله و با عنایت به گذشت سه سال از حکم دیوان، و اجرا نشدن حکم تخریب توسط شهرداری، آیا میشه امیدی به برگشت پرونده و تبدیل حکم تخریب به جریمه داشت؟ راه حل چیست؟

      پاسخ
  • محمود
    دی 4, 1399 15:30

    با عرض سلام و خسته نباشید
    اگر نسبت به رای جریمه کمیسیون ماده صد از جانب مالک واحد مجاور به دیوان عدالت شکایت شده باشد و در مرحله تجدیدنظر رای به نقض رای صادر شده باشد ، بدون آنکه مالک ملک موضوع رای کمیسیون طرف دعوا قرار گرفته باشد ، در صورت طرح دعوی اعتراض ثالث از جانب ذینفع در شعبه تجدیدنظر دیوان و احراز ذینفع بودن معترض ثالث و ورود ضرر به وی ، دیوان رای پیشین را به همین استناد نقض میکند تا مجدداً دادخواست بدون ایراد طرح شود ( مشابه رویه اعتراض ثالث در دادگاه عمومی ) و یا اینکه در صورت احراز ذیحق بودن معترض ثالث ، به مفاد اعتراض معترض ثالث رسیدگی میکند و فرضاً رای پیشین را تایید و اعتراض را رد میکند ؟
    ممنون از پاسخگویی تون 🙏

    پاسخ
  • سلام.وقت بخیر
    بنده بعنوان ذینفع ی ملک مسکونی خریداری کردم ،الان کمیسیون ماده صد بخاطر تغییر کاربری پیلوت ب مسکونی حکم تخریب داده و واعاده ب وضع سابق رو خاسته، اعتراض دادم ک فعلا رای مرحله تجدید نظر کمیسیون نیومده،بنده میخوام رای تخریب تبدیل ب جریمه بشه، چ اقدامی لازم هست ک انجام بدم ک با پرداخت جریمه مشکلم حل بشه؟

    پاسخ
    • محمد عباسی
      اسفند 28, 1399 20:59

      با سلام و احترام.

      پاسخ رو برای شما ایمیل کردیم.

      پاسخ
      • سلام،ایمیلی برای من نیومده

        پاسخ
        • محمد عباسی
          دی 13, 1400 11:11

          با سلام.

          چون آدرس ایمیلتون رو به اشتباه وارد کردید!

          پاسخ
      • سلام وقتتون بخیر من هم دقیقا همچین مشکلی دارم با این تفاوت که حکم کمیسیون تجدید نظر هم تخریب هستش
        لطفا راهنمایی میکنید

        پاسخ
        • محمد عباسی
          بهمن 27, 1400 16:35

          سلام.
          چرا برای رفع این مشکل حاضر نیستید تماس بگیرید، هزینه کنید و با وکیل متخصص دعاوی ملکی در آسا وکیل صحبت کنید تا شرایط و موقعیت حقوقی شما رو دقیق بررسی کنن و سپس راهکار صحیح ارائه کنن؟!!!

          پاسخ
        • سلام برای دیوارکشی بدون اخذ پروانه از ماده ۱۰۰ حکم تخریب صادر شده است و حکم به نام مالک قبلی است و تمامی ابلاغ ها به مالک قبلی شده درحالیکه مالک قبلی ملک را قبل از رسیدگی در ماده ۱۰۰ فروخته بودند آیا مالک جدید میتواند از این طریق در دیوان عدالت اداری رای به نفع خود بگیرد؟

          پاسخ
          • محمد عباسی
            تیر 28, 1401 08:26

            سلام.

            برای این منظور باید با وکیل متخصص دعاوی کمیسیون ماده صد در آسا وکیل صحبت کنید.

  • با سالم و احترام، به عرض شما می رسانم کارشناس شهرداری منطقه به علت افزایش ارتفاع جان پناه ، موضوع را به عنوان تعیین خلاف (( مغایر نقشه)) به کمیسیون ماده 100 ارجاع داده و کمیسیون هم در مرحله بدوی رای تخریب صادر نموده است، در مهلت قانونی کمتر از 10 روز اینجانب اعتراض نموده ام و درخواست حضور در جلسه را با رعایت کلیه موارد و پروتکل های بهداشتی را داشته ام که موافقت نشده و بدون حضور اینجانب به عنوان مالک ومعترض و فرد ذینفع می باشم، اعتراض بنده به صورت غیابی رسیدگی شده است،
    سوال بنده این است که مستندات قانونی برای این موضوع چیست،
    آیا قانونا این رای تجدید نظر ( به دلیل عدم حضور معترض) دارای ایراد می باشد یا خیر؟
    به چه نحوی اعتراض را مطرح کنیم و مستندات مربوط به این موضوع را به اینجانب اطلاع بدهید
    ممنون از شما و همکاران محترمتان

    پاسخ
  • ملکی دارم دارای 4 مغازه و از پشت دوتا خانه
    داخلش رو جابجا کردم و گچ و سقف پوش و دیوار پوش و پنجره ها جدید درا جدید

    شهرداری اومده گیر داده برده ماده 100

    میگه ملک 200 متری متعلق بمن با سند 6 دنگ ملکی فقط 45 مترش میمونه باقیش تو طرح عقب نشینی میدانه

    چون ما دسکاری کردیم باید عقب نشینی بشه و عقب نشینی هم چون زیره 50 متر میمونه تخریب کامل
    رای ماده 100 قطعی اومده فقط نوشته تخریب
    هیچی دیگه ننوشته

    من الان چیکار کنم
    6 تا مستاجر دارم تو این ملکها
    در ضمن 3 سال پیش من همرو درست کردم و شهرداری پلمپ کرد دوتا دربشو و حالا رای اومده

    نیرومند هستم یه مال باخته لطف کنید تماس بگیرید هرچی هزینش بشه تقدیم میکنم اگه راهی برای رهاییم داره

    رای تخریب یک هفته پیش اومده و 20 روز وقت داره

    پاسخ
    • محمد عباسی
      اسفند 28, 1399 20:28

      با سلام خدمت شما.

      به ایمیل شما پاسخ داده شد.

      پاسخ
    • سلام رای ماده صد من مبنی بر پرداخت جریمه اواخر بهمن سال ۱۴۰۰ صادر شده اما رای به بنده ابلاغ نشده تا اینکه ۲۵فروردین ۱۴۰۱خودم مراجعه نمودم اما متاسفانه کلیه عوارضات و پذیره نویسیهای به نرخ ۱۴۰۱برام اجرا شده ایا دراین خصوص حق اعتراض دارم چون مبلغ سال۱۴۰۰با،۱۴۰۱خیلی تفاوت داره

      پاسخ
      • سلام ملک مسکونی طبقه همکف را تجاری کردم ولی شهرداری روی کرکره من ۵ ماه هست گچ گرفته وجواب نمی‌دهد لطفا من را یاری کنید

        پاسخ
  • سلام
    یه آپارتمان نیمه ساز با جواز ۲ طبقه روی پیلوت در روستا اطراف نوشهر خریدم و ۳ طبقه ساختم و استحکام بنا هم گرفتم اما متاسفانه بعد از اتمام رای به تخریب دادن و از این موضوع چند سال میگذره چیکار باید بکنم
    ممنون میشم جواب بدید🙏

    پاسخ
  • سلام،وقت بخیر.در صورتی که سند ملکی به نام ۳ نفر باشد و رأی بدوی و تجدید نظر ماده ۱۰۰ در مورد تخلف سقف مازاد مبنی بر تخریب باشد ولی ابلاغهای شهرداری و رأی های ماده ۱۰۰ تنها به یک نفر از مالکین ابلاغ شده باشد،آیا سایر مالکین میتوانند به دیوان عدالت اداری شکایت کنند و احتمال شکسته شدن رأی ماده ۱۰۰ در آنجا هست؟

    پاسخ
    • محمد عباسی
      اسفند 12, 1399 17:28

      با سلام و احترام.

      به ایمیل شما پاسخ دادیم.

      موفق باشید.

      پاسخ
    • ابراهیم
      دی 24, 1402 09:49

      سلام من یکسال از حکم ماده صد میگذرد آیا امکان دارد در دیوان شکایت کنم

      پاسخ
  • سلام لطفا اگه امکانش هست بفرمائید میتوان به رای کمیسیون ماده ۷۷ به دیوان اعتراض کرد

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    من نسبت به ضریب جریمه اعمال شده اعتراض داشته که ضریب بنده ۲/۷۵ اعمال شده و ضریب اعمال شده برای همسایه با همان تخلف و متراژ تقریبا برابر ۱/۵ می‌باشد
    آیا میتوان این مورد را به دیوان عدالت اداری شکایت کرد!؟

    پاسخ
    • محمد عباسی
      اسفند 28, 1399 17:27

      با سلام و احترام خدمت شما کاربر گرامی.

      پاسخ به ایمیل شما ارسال گردید.

      پاسخ
  • سلام

    کمسیون رای به قلع بنا صادر کرده
    حالا من برای تجدید نظر باید اعتراض بزنم

    اولین نکته اینه که در برگه ای که به دستم رسیده نماینده شورای شهر نوشته که با قلع بنا مخالف هست

    از طرفی تقریبا پارسال همین موقع ها مالک پدرم بوده و پس از چندین بار مراجعه بهش راهنمایی غلط دادند که در خصوص زمین شما (کاربری باغی درجه 1) بهتره که اول بسازین بعد به کمسیون ماده صد مراجعه کنین

    و الان پس از گذشت یکسال و انتقال مالکیت به خودم با چنین رایی مواجه شدم

    در خصوص زمین هم علنا پرسنل شهرداری مشاوره ای که میدهند این است که اول ملکتون را بسازید بعد به ماده صد مراجعه کنین از اینکه پروانه بگیرید راحت تر است،

    حال برای نوشتن متن نامه اعتراض به رای نیاز به یاری رسانی شما دارم با تشکر

    پاسخ
  • باعرض سلام و وقت بخیر و عرض تشکر بخاطر مطالب خودتان
    ما در یک ساختمان سه طبقه زندگی میکنیم که بصورت مشارکتی و کاملا غیر مجاز ساخته شده است الان مالک طبقه آخر ادعا میکند که در زمان مشارکت با پیمانکار قراردادشون چهار طبقه بوده وچون او بخاطر مشکلات مالی نساخته اجازه ساخت رو به ایشان داده ضمن اینکه در قولنامه ما چنین چیزی قید نشده است اما طبق رویت خریداری کردیم،آیا ایشان اجازه اینکار را بدون رضایت سایر مالکین دارد؟واگر مبادرت به اینکار کند ما از چه طریقی پیگیر باشیم و به کجا شکایت کنیم؟متشکرم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید ممنون بابت توضیحاتتون،
    بنده زمینی با پروانه ساخت دوطبقه مسکونی خریداری کرده واقدام به ساخت با تمام بنا به صورت صد در صد ساخت نمودم و ستونهای طبقه سوم یا طبقه اولی ک غیر مجاز می باشد را زدم اما با جلوگیری مامورین شهرداری به کمسیون رفته و رای به قلع موارد اضافه آمده و بنابه صورت بتن آرمه می باشد،و تحت نظارت ناظر سازه نیز ساخته نشده است ،آیا راهی برای دراومدن از منجلاب وجود دارد؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر..زمینی داریم که که دادگاه رای به زراعی بودن آن داده و قبل این رای نیز این زمین با کاشت درخت بصورت باغ در آمده و دارای درختان ۱۵ ساله بوده و زمین با چهار ردیف بلوک و فنس حصار شده است..الان کمسیون ماده صد شهرداری بعلت عدم رعایت اصول فنی و بهداشتی و همچنین تغییر کاربری رای قلع و قمع داده است..چگونه به دیوان اداری اعتراض کنیم و چه مواردی رو مطرح کنیم…لطفا راهنمایی کنین ممنون

    پاسخ
  • علیرضا
    تیر 9, 1400 17:33

    سلام وقت بخیر، در یک مجتمع 8 طبقه و 20 واحدی ، 5 طبقه روی پیلوت (ارتفاع کف پیلوت از پیاده رو 1.10 متر) و دو طبقه زیر پیلوت و با تامین 33 واحد پارکینگ در پروانه (13 واحد پارکینگ مازاد بر نیاز) اقدام به تغییر کاربری طبقه همکف به 3 واحد مسکونی کرده ام که در این شرایط مجتمع تبدیل به 23 واحد مسکونی و 24 پارکینگ در طبقات زیر پیلوت (بدون کسری پارکینگ و حتی یک پارکینگ اضافه) شده است. شهرداری پرونده بنده رو به کمیسیون ماده صد ارجاع داده و منتظر صدور رای هستم. درخواست راهنمایی داشتم از بابت اینکه چه حکمی (با توجه به اینکه اصول فنی و بهداشتی و نورگیری و غیره کاملا رعایت شده) در کمیسیون صادر خواهد شد.

    پاسخ
  • مسعود
    دی 15, 1400 11:49

    باسلام و خسته نباشید آیا میتوان نسبت به ضرایب تبصره های2,3,5 (حداقل یا حداکثر) ماده 100 اعتراض کرد به صورتی که حداقل جریمه ،متوسط جریمه،یا حداکثر جریمه را متحمل شد . ممنون سپاسگزارم

    پاسخ
  • سلام
    بنده منزلی دو طبقه دارم.با زیر زمین

    در زیر زمین یه انباری بوده متعلق به طبقه هم کف و یک پارکینگ متعلق به طبقه اول . من زیر زمین را تغییر کاربری دادم و تبدیل کردم به مسکونی.برای تهیه سند که مراجعه کردم رفت کمیسیون 100 و حکم اعاده داده شد و در تجدید نظر هم تایید شد و الان هم 8ماه از تجدید نظر می گذرد چکار کنم

    پاسخ
  • فوئاد
    دی 22, 1400 01:54

    سلام بنده يك اپارتمان با مجوز ٣ طبقه و پيلوت داشتم كه ١ طبقه اضافه ساختم و حالا در حكم تحديد نظر نوشتن بخاطر تخلفات اضافه بنا در ٣ طبقه و شكايت شاكى حكم ماده ١٠٠ رو تاييد كردن اين در حاليه كه رضايت شاكى رو هم گرفتم
    لطفا جوابم رو بدهيد و اگر حكم قابل شكست ميباشد توسط شما بفرماييد كه حضورى مزاحم شوم.

    پاسخ
  • بخشنده
    بهمن 1, 1400 00:06

    با سلام. چنانچه در پروانه ساختمان نورگیر باشد ولی توسط شهرداری همان طرفی که نورگیر بوده گذر ایجاد کرده باشند طوری که اصلا نیاز به نور گیر نباشد و مالکین اون خیابان همگی با اطلاع شهرداری رضایت محضری از همدیگه جهت پیشروی سمت حیاط داشته باشند ولی در کمیسیون رای به تخریب (لج کردن) کنند در صورتیکه همین اعضا در موارد مشابه رای به جریمه صادر کردند. ومتاسفانه تو دیوان هم با ادله کافی نتونستیم نتیجه بگیریم . چکار باید بکنیم و چاره چیه ؟ ممنون

    پاسخ
  • کامبیز
    بهمن 5, 1400 17:06

    باسلام
    ملکی در تهران پارس بنا نموده ام به علت سهل انگاری مهندس ومجری و۴ناظر دیگر ساختمان عقب نشینی داشته که بنده رعایت نکردم.ولی الان بر گذر و هم سطح ساختمان های دیگر هستم.ماده ۱۰۰رای به تخریب وعقب نشینی داده است،رای در دیوان تایید شده است من الان باید چه کاری انجام بدم.
    سپاس از راهنمایی تون

    پاسخ
    • محمد عباسی
      بهمن 27, 1400 16:28

      با سلام.
      شماره های تماس جهت ارتباط با وکیل متخصص دعاوی ملکی در آسا وکیل در سایت قرارداده شده، چرا تماس نگرفتید؟!!!

      پاسخ
  • با سلام . ساختمانی با مجوز پنج طبقه روی پیلوت دارم که یک سقف مازاد اجرا کرده ام. رای کمیسیون قلع طبقه مازاد میباشد. با توجه به اینکه عرض گذر شمالی چهل متر و دارای رضایت از همسایه های مجاور می‌باشم و استحکام سازه هم مورد تایید نظام مهندسی و آتش نشانی می‌باشد و ساختمانهایی با وضعیت مشابه در همین خیابان با یک یا دوسقف مازاد قبلاً توسط کمیسیون حکم به پرداخت جریمه داده شده است، حکم قلع بنا قانونی میباشد؟ آیا رای کمیسیون در این خصوص سلیقه ای میباشد؟

    پاسخ
  • سلام ببخشین بنده در کمسیون بدوی جریمه شدم به راهنمایی معاونت شهرداری 50درصد جریمه را پرداخت وجهت استفاده از تخفیف درخواست تخفیف دادم بعد از سه ماه تجدید نظر رای به تخریب داد همه اعضا و شهرداری مراجعه نمودم گفتن اشتباه شده برو دیوان رفتم کارشناس حقوق شهرداری هم از من و وکیل و تامین دلیل بهتر و مستندتر اشتباه دبیرکمسیون را نوشت متاسفانه قاضی کلا برعکس نوشته /که شهرداری رد درخواست شکایت را خواسته/که کاملا مغایر می باشد به هیچ عنوان دلیلی قانونی /از نظر اصول سه گانه شهرداری /هم مشکلی نیست نصف جریمه هم واریز کردم حالا بدوی دیوان شکایت منو رد کرده لطفا از نظرات ارزشمند خود ما را راهنمایی فرمایید

    پاسخ
  • سلام
    یه اپارتمان چهار طبقه در مشهد دارم میسازم
    پلیس ساختنان اومد متر کرد گفت هر طبقه ۱۶ متر خلاف دارید
    و ساختمان را پلمپ قضایی کردند
    امسال برا عدم خلاف اقدام کردم
    با متراژی که دفتر مهندسی گرفتند هر طبقه ۸ متر خلاف داشتم نه ۱۶ متر
    رفت کمیسون ۱۰۰
    دستور به قلع بنا دادند اما جلسه غیر حضوری بود
    دوباره درخواست تجدید نظر دادم
    در جلسه تجدید در کمیسیون ۲ نظر رفتم و توضیحات رو دادم
    قرار بازدید گذاشتند
    موقع بازدید اون افراد نظر شفاهیشون به عدم تخریب بود
    وقتی برگشت کمیسیون بدون حضور من دستور به قلع بنا دادند
    نوشتند مازاد ۱۰ درصد
    چطور میتونم به رای شون اعتراض کنم
    تو دیوان عدالت اداری امیدی هست
    ممنون میشم راهنمای کنید

    پاسخ
  • سید عباس نامب
    اسفند 12, 1400 15:27

    سلام علیکم
    بر رای کمسیون اعتراض گذاشتم …کمسیون کارشناس دادگستری خودش معین نمود…کارشناس بهنفع من رای داد …کمسیون قبول نکرد…عصبانی شدم رفتم…بعد دوسال دوباره اعتراض گذاشتم …قبول نشد…شهرداری گزارش داده که گزارش اولیه به کمسیون غلط بوده…اما نمی تواند رای را اجرا نکند …شنیدم کمسیونی 15 می تواند چگونه شکایت کنم

    پاسخ
  • سلام و خداقوت
    بنده یک ملکی دارم که اضافه بنا داشتم و فرستادم ماده ۱۰۰ و الان رای جریمه با ضریب ۳ برایم اومده و میخواهم به این ضریب اعتراض کنم.سوالم اینه که ممکنه تو رای تجدید نظر رای جریمه را تبدیل به تخریب کنند؟

    پاسخ
  • حسین جعفری
    اردیبهشت 7, 1401 20:33

    سلام
    کمیسیون بدوی ماده صد شهرداری برای بخشی از یک ملک خالی از سکنه بدون دسترسی به داخل ملک و به صورت محاسبه تخمینی جریمه و تخریب صادر کرده است.
    در کمیسیون تجدید نظر بدون توجه به جهات اعتراضی (اختلاف متراژ رای با متراژ واقعی بر اساس نقشه برداشت شده و تایید شده مهندس) و محاسبه نرخ جریمه به قیمت روز و نه به نرخ زمان تخلف و بعضی موارد دیگر) رای بدوی تایید شده است.
    دادگاه بدوی دیوان عدالت نیز علیرغم ارائه مستندات متقن و دلایل فوق، شکایت را رد و رای را تایید کرده است.
    چه باید کرد؟
    ممنون

    پاسخ
  • سلام
    کمیسیون ماده 100 شهرداری بدون دسترسی به یک ملک خالی از سکنه و بدون مساحی بر اساس تخمین رایی صادر کرده مبنی بر جریمه و بخش تخریب
    به این رای صرفنظر از بعضی جزییات دیگر با دو استدلال در مهلت قانونی اعتراض شد: اشتباه در متراژ و محاسبه نرخ جریمه به نرخ روز و نه نرخ زمان تخلف
    کمیسیون تجدید نظر نیز همان رای را تایید کرد
    با تهیه مدارک، از جمله نقشه برداری توسط مهندس و تایید نقشه ها و احراز اشتباه متراژ و سایر مدارک در دیوان طرح شکایت شد
    دیوان در مرحله بدوی، بدون توجه به دلایل و مستندات ارائه شده، رای کمیسیون را تایید کرده است.
    چه باید کرد و چقدر شانس هست؟!
    سپاس

    پاسخ
  • سلام من ۲۰/۴/۱۴۰۰ تشکیل پرونده دادم در ماده صد بعد در ۲۰/۱۱همان سال رای به تخریب اضافه بنا من دادن ایا این مدت زمان تا صدور رای قانونی است و لازم به توضیح که ایراد فنی گرفتن به طراحی سازه اما من در مدت ۱۰ روزه اعتراض نزدم و الان اعتراض دیوان زدم ایا نباید نظر کارشناس دادگستری به من ابلاغ میشده که نهایتا در طراحی بهسازی انجام میشد ودر دیوان چه راهی هست برای برگرداندن پرونده به شهر خودمون وهیات ۳نفره ممنون میشم راهنمایی کنید واگر شما وکالت اعتراض دیوان را میتوانید انجام بدید و هزینه ان چقدر میشه؟

    پاسخ
  • امید عزيزي
    اردیبهشت 28, 1401 11:09

    با سلام و خسته نباشید ملکی رو با پروانه ساخت چهار طبقه در باب دو واحد دوبلکس احداث کرده ام که الان تبدیل به واحد کرده ام و بعد از مراجعه به کمیسیون ماده صد و ارجاع به کارشناس کارشناس برای سه خودرو امکان جا به جای نظر داده است البته ناگفته نماند با کسر فضای مشاعات پارکینگ این نظر رو داده و الان رای صادره نظر به تغییر بع حالت اولیه است راهکار این موضوع چیست با تشکر

    پاسخ
  • در مورد پرونده ماده ۱۰۰ راهنمایی میخواستم
    اینکه برای رای اول یک پرونده ماده ۱۰۰ اگه تا ۳ سال طولش بدن هر بار یک تصمیم بی مورد به شهرداری و استعلام بقیه ادارت بنویسن شهرداری و همه جا جواب بنویسه بلامانع هست همه چیزش
    به کجا میشه اعتراض کرد که اگه ۳ سال قبل رای میدادن شاید با ۱۰۰ میلیون جریمه ماده ۱۰۰ با عوارض تموم می‌شدیم الان با ۲ میلیارد میشه اینقدر ضرر زیان چطور میشه ؟
    و اینکه برای ساختمان پروانه صادر شده
    و در مرحله نازک کاری هست
    اضافه طبقه نداره اما تراکم ۱۰۰ درصد کار کردیم به کجا شکایت کنیم چرا ۳ سال طولش دادن؟

    پاسخ
  • سلام یک ملکی ک از کشاورزی ب طی مراحل قنونی به زمین شهری تفکیک شده و برای هر قطعه سند صادر شده.شهرداری بر طبق کمسیون ماده پنج فضای سبز مشخص کرده و برای فضای آموزشی و مربوط ب شهرداریه بااینکه پنج سال گذشته هنوز هیچ اقدامی نکرده خواستم بدونم چطور طرح دعوا کنم و این حق تقدمی ک برایم ید به آموزش پرورش دادن چطور الزام ب تعیین تکلیف یا مطالبه خسارت کنم باتشکر

    پاسخ
  • باسلام من پروانه ساختمانی دارم 3طبقه روی پیلوت درصورتیکه پول خرپشته را نیز پرداخت نمودم ولی در پروانه به دلیل اشتباه واحد ساختمانی ذکر نشده . در حال حاضر بدلیل اضافه بنای 50 متر در طبقات پرونده در ماده صد مطرح است 33 متر پول خرپشته را قبلا دادم نیز در تعیین خلاف ذکر شده که جمعا 83 مترمربع میشود . من که پول خرپشته را دادم باید در ماده صد دوباره مطرح بشه؟ممنوم

    پاسخ
  • محمد رضا
    خرداد 22, 1401 15:24

    با سلام
    من یک زمین 185 متر با بردارم شریکی خریدیم و در این ملک برادرم ساخت ساز کرده به طوری که حدود 85 درصد از پیلوت را به مسکونی تغییر داده در سال 91 تا 92 این اتفاق افتاده ولی همون مسکونی همکف رو فروخته شده که در سال 98 جهت تمدید جواز مجبور به تخریب بخشی از آن شدیم که جواز تمدید شود و دوباره اصلاح به به مالک واحد تحویل شد کل فضای پیلت با ارایش پارکینگ 3 جای پارک با همان واحد به شهرداری ارائه شده که با واحدی که در همکف بنا گردیده به 2 جای پارک رسید . با مراجعه به شهرداری جهت نامه به اداره برق شهرداری رای کمسیون ماده 100 برای تخریب همان واحد همکف را در سال 99 صادر نموده حالا این واحد برای شخصی دیگری هست چگونه میتوان رای کمسیون ماده 100 رو منتفی نمود

    پاسخ
  • انتظاری
    تیر 1, 1401 21:54

    با سلام حدود 6 ماه قبل بدلیل این که مالک ضلع جنوبی ما با تخلف از طرح تفصیلی مصوب، ضوابط شهرسازی و پروانه ساختمانی صادره ، با احداث صد در صد مساحت عرصه بصورت اعیانی (فقط مجوز سطح اشغال 60% را داشتند) و با اجرای ساختمان در بیش از تراکم و تعداد طبقات مصوب موجب بروز سایه اندازی به ملک ما شده بودند ، علیه آن به شهرداری شکایت ارائه کردیم شهرداری در همان روزهای اول پرونده را به کمیسیون بدوی ماده 100 ارجاع دادند (در آن زمان طبقه همکف اجرا شده بود). متاسفانه تا این تاریخ نه کمیسیون ماده 100 به این تخلف رای می دهد و نه شهردای عملیات ساختمانی را متوقف می کند و مالک نیز همچنان به کار خودشان ادامه می دهند (الان 4 طبقه بالای همکف احداث شده است). لطفا راهنمایی نماید چگونه و کجا علیه کمیسیون ماده 100 بدلیل عدم صدور رای می توانیم شکایت طرح نماییم.

    پاسخ
  • جعفرکرد
    تیر 2, 1401 01:37

    باسلام. بنده مجوز یک آپارتمان ۴طبقه روی پارکینگ گرفتم به صورت تک واحدی. از اونجایی که تو این منطقه متراژبالا کشش فروش نداره از همون اول نقشه رو خودم تغییر دادم وراه پله رو طوری که ازهمون ابتدا مشخص بود که میخواد بصورت دو واحدی اجرابشه اجرا کردم. مامور شهرداری و مهندس ناظر گزارش مغایرت بانقشه رو رد کردن
    واینکه تو این منطقه همه این کار رو انجام دادن
    حالا با توجه به اینکه گزارش کارشناس بازدید دو واحدی هست اما کمیسیون جریمه رو تک واحدی محاسبه کرده ومیگه پارکینگ تامین نمیشه به حالت اول برگرده. با توجه به اینکه نقشه اجرایی برا دو واحدی طراحی شده و کار به نازک کاری رسیده چیکار باید کرد؟؟؟ لطفا راهنمایی کنید
    در ضمن استحکام بنا ده واحد رو گرفتم

    پاسخ
  • با سلام
    بنده یک زمینی در حومه تهران خریداری و از شهرداری پروانه همکف و دوطبقه مسکونه دوبلکس ۳۰٪ سطح اشغال اخذ نمودم، و اقدام به ساخت پارکینگ و ۴ طبقه روی مسکونی با ۳۰٪ پیشروی غیر مجاز، پرونده زمانی که سقف اخر بتن ریخته نشد فرستادیم شهرداری، و شهرداری بابت همکف ، اول و دوم یه مبلغ سنگینی جریمه برید و برای طبقه سه هم تخریب و قلع و قمع، اعتراض به رای هم دادیم رای قبلی تایید شد. طبقه ۴ هم در کمیسیون‌مطرح نشده بود که رای داده بشه، شهرداری در دی ماه ۱۴۰۰ اقدام به افزایش چندین برابری جرایم می کنه و میزنه احرا از اول سال که این مغایر با قانونه، و اینکه چون ما سقف ها را قبل دی ریختیم مگر مشمول جریمه زمان تخلف نمیشیم؟ چرا به قیمت روز بریدن،
    و اینکه بتن سقف اخر هم بعد کمیسیون اول ریختیم و الان رای تجدید نظر اببلاغ شده. من را راهنمایی می کنین برای جریمه همکف تا دوم، و جلوگیری تخریب سوم و مطرح کردن چهارم

    پاسخ
    • محمد عباسی
      تیر 20, 1401 08:22

      سلام.

      کاربر گرامی چرا برای احقاق حقوق خودتون هزینه نمی کنید تا در طی یک جلسه مشاوره حضوری و یا تلفنی با وکیل متخصص دعاوی ملکی در آسا وکیل صحبت کنید!!!

      پاسخ
  • رای کمسیون تجدید نظر ماده ۱۰۰ رای بدوی را نقض کردو رای به نفع من مستاجر(سرقفلی) داده شهرداری اعتراض کرده ایا با توجه به قطعی بودن رای کمسیون تجدید نظرماده ۱۰۰ایا اعتراض شهرداری میتونه رای کمسیون را لغو نماید

    پاسخ
  • با سلام

    من سال 1400 یک واحد در طبقه چهارم خریدم اما فردی که خانه را از ایشان خریدم به من نگفت که طبقه چهارم این ساختمان توسط کمیسیون ماده 100 حکم به قلع و قم طبقه مذکور داده است و واحد بصورت قول نامه ایی خرید و فروش شده و صاحب ملکی هم فقط ساخته و رفته و کلاه بزرگی سر من رفته لطفا راهنمایی کنید که من چه کاری باید انجام بدهم؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر . همسایه روبرویی ما توی کوچه ۸ متری . اومده بدون مجوز پاسیو را پوشانده چون ۳۲ متر پاسیو باید در بیاره . ۴ طبفه هم هستش . تک واحدی . حداقل نور ما راهم گرفته کجا باید اعتراض بزنم

    پاسخ
  • کیوان
    دی 22, 1401 20:57

    با سلام
    بنده همسایه مجاور جنوبی ساختمانی هستم که دارای پروانه سال ۹۵ می باشد
    در سال ۱۴۰۰ اقدام به گودبرداری و اجرای شمع و فونداسیون بیشتر از متراژ مصوب و عدم رعایت پیشروی طولی و عدم رعایت پس روی نسبت به ساختمان بنده نمود که با شکایت اینجانب و سایر اهالی کوچه دستور توقف عملیات ساختمانی غیر مجاز توسط ناظر و نظام مهندسی و دادستان شهر صادر شد
    با رایزنی های مالک بعد از ۳ ماه توقف دادستان با وجود شکایت ها دستور ادامه ساخت و ساز با رعایت ایمنی را صادر کرد
    مالک یک سقف را به صورت غیر مجاز ساخت
    به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع شد
    رای اخذ جریمه صادر شد
    در مدت قانونی ۱۰ روزه به رای بدوی به عنوان همسایه مجاور و ذینفع و متضرر از رای اعتراض کردم و در شهرداری ثبت کردم
    دیگر هیچگونه ابلاغی در خصوص تشکیل کمیسیون تجدید نظر به اینجانب ارسال نشد
    مالک ساخت و ساز غیر مجاز را ادامه داد
    الان ۵ ماه از آن زمان گذشته
    متوجه شدم شهرداری نامبرده را بابت اعتراض مالک به رای بدوی جهت کاهش جریمه به کمیسیون تجدید نظر برده و رای صادره بدوی بدون تغییر قطعی شده است و ۳ماه از آن گذشته است
    و شکایت بنده رسیدگی نشده است و در رای نامی از اینجانب به عنوان معترض نیامده است و حتی رای به بنده ابلاغ نشده است
    و اینکه چند روز بعد نیز نامبرده را مجدد به کمیسیون بدوی بابت سقف دوم برده که باز هم جریمه شده است
    در صورتی که موارد فوق هیچگاه به بنده ابلاغ نشده با اینکه شکایت و اعتراض بنده ثبت شده بود و به اعتراض بنده بعنوان همسایه مجاور توجه نشده است
    آیا می توانم درخواست ابطال رای کمیسیون سقف اول _تجدیدنظر سقف اول و کمیسیون ماده ۱۰۰ سقف دوم را انجام دهم؟؟
    لطفا راهنمایی بفرمائید

    پاسخ
  • سلام. من 4هکتار زمین زراعی دارم و میخوام تبدیلش کنم به باغ انگور. اما اولش باید فنس کشی کنم دور زمین تا حیوانات نهال هارو نخورن. اگر فنس کشی کنم چی میشه.(در ضمن طبق عرف منطقه همه دیوار کشی با سنگ کردن و تا حالا مشکلی براشون پیش نیومده ) یا اول تبدیل کنم به باغ و بعد فنس کشی کنم. البته یه جا هم دیدم نوشته بود این موارد مشمول مرور زمان 3ساله میشه. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که چیکار کنم و چیکار نکنم. ممنون.

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    بنده دو طبقه مازاد بر پروانه احداث نمودم
    کمیسیون رای به اخذ جریمه صادر نموده ولی دستور به تخریب خرپشته داده که متاسفانه اعتراض بنده بی نتیجه بود و کمیسیون تجدید نظر عینا رای بدوی را تایید نمود الان تنها راه شکایت به دیوان است لطفا در خصوص تنظیم لایحه راهنمایی بفرمایید

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید